News

News

 
Saptamana Gustului si-a sarbatorit aniversarea pe 26 octombrie la Resedinta Frantei
 

Sub deviza «BUN pentru Gust, pentru Sanatate si pentru Planeta!» Saptamana Gustului si-a sarbatorit a 2-a editie, pe data de 26 octombrie 2012, prin atelierul «Gust si Savoare», eveniment realizat sub inaltul Patronaj al Ambasadei Frantei in Romania, cu sprijinul Excelentei Sale Domnului Philippe Gustin, Ambasador al Frantei in Romania, la resedinta domniei sale. O seara plina de gust si savoare ce a reunit oficialitati romane si franceze, 10 Chefs francezi si romani, reprezentanti ai Casei Regale, presa scrisa si TV si nu in ultimul rand, invitati speciali din Franta, precum: Eric Leautey (Chef la France 2 si la Cuisine TV), Cedric Chabaudie (Chef al Asociatiei «Chefs de la Republique»), Sophie Gerstenhaber (Director General Semaine du Gout Franta). Cei 10 Chefs romani si francezi s-au infratit in 5 duete de exceptie. O seara remarcabila cu vreme buna, cu invitati de exceptie, incununata de talentul si daruirea bucatarilor. Retetele preparate de Chefi au fost precum o simfonie de arome, gusturi, savoare si culoare, incantand ochii si papilele gustative invitatilor serii.

Remarcabilele Chef Duet au fost:
Francois Tassaux - Carrefour & Dumitru Bucsa – Pullman
Crema de branza cu dulceata de fructe rosii
Ardei cu castraveti si parmezan
Ciuperci cu spanac si alune de padure
Grapefruit cu somon si susan
Mouse de ciocolata cu praline si alune de padure
 
Philippe Dupre - Ici et La Restaurant & Stefan Daniel Popescu – Novotel
Escalop de vitel cu hribi si smantana
Pere "Belle Helene"
Foie Gras de rata Rougie cu dulceata de ceapa rosie si paine toast
Tarta de capsuni proaspete

Patrick Pierre - Saptamana Gustului & Costel Dumitru - La Kostas Fish & Chips
Creveti cu castraveti si sos picant
Scoici St. Jacques cu avocado
Tartine de Foie Gras de gasca Rougie cu trufe pe tartine de turta dulce

Samuell Letorriellec – Loft Restaurant & Stefan Bercea – Cabana Vanatorilor
Paste cu creveti si sos Nantua - de inspiratie din meniul Air France (Chef Joel Robuchon)
Creveti basquezi, paste cu curcuma parfumate cu lamaita - de inspiratie din meniul Air France (Chef Joel Robuchon)
Piept de pui cu sos de curry verde, mac cu orez, morcovi si shiitake - de inspiratie din meniul Air France (Chef Joel Robuchon)
Ospatul vanatorului cu carne de cerb

Eddy Seys - Hotel Epoque & Cornelia Ghitoi - Hotel Aro Palace
Trilogie de mousse, prajitura tabla de sah, caramel cu nuca
Dovleac cu mirodenii dulci si alune de padure asezate pe un pat de piure din piept de pasare
Porc confiat cu piure de cartofi cu unt si trufe.

In jur de 200 de invitati au fost prezenti la acest eveniment. Printre ei s-au numarat: Nicolai Tand (Cantine de Nicolai), Chef Patrick Guibet si Chef cofetar-patiser Silvia Ailincai, Chef Cristian Erimia (Metro Cash & Carry), Chef Horia Varlan, Chef Gabriela Berechet, Chef Krishna Bohat, Chef Stefan Kopeczi …
 
Toti Chefii participanti au primit in dar cate o carte profesionala «Bucataria Explicata» si cartea Chef-ului Eric Leautey «A l’Atelier du Lion Vert».

Scopul acestui eveniment este de a pune in valoare meseriile gustului, dar si de a pune accent pe educarea gustului in scopul dezvoltarii unei atitudini eco-responsabile.

  
 
Moment de bilant al proiectului bazat pe finantare europeana pentru formarea profesionala a somerilor in domeniile turismului, comertului si alimentatiei publice din regiunea Bucuresti – Ilfov
  

Pe 25 octombrie a.c., Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane a organizat la Hotel Ibis Palatul Parlamentului conferinta de presa de inchidere a proiectului « Orice somer are dreptul la o sansa noua », cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Proiectul s-a desfasurat pe o durata de doi ani in Bucuresti si Ilfov si a avut ca scop reducerea somajului din regiunea mentionata si imbunatatirea capacitatii de ocupare a somerilor pe piata regionala a muncii din domeniul turismului, al alimentatiei publice si al comertului.
Prin acest proiect de pilda 176 de someri au beneficiat de cursuri gratuite pentru profesiile de tehnician in hotelarie, barman, lucrator in comert, ospatar / chelner, bucatar.
Bugetul proiectului, in valoare de aproximativ 400.000 euro, a fost alocat activitatilor de mediere, consiliere si formare profesionala pentru somerii din regiunea Bucuresti-Ilfov, activitati care vor continua si dupa finalizarea proiectului.

 

Thai Food Festival
  
In perioada 24 – 30 septembrie a.c. a avut loc la Crowne Plaza Bucuresti Thai Food Festival, un turneu gastronomic al simturilor, cu lectii de gatit sustinute de bucatari thailandezi. Toate preparatele au fost gatite de catre invitatii speciali ai evenimentului, bucatarii thailandezi de la Crowne Plaza Bangkok, Chef Pothibanthit si Chef Ruanmun, carora li s-a alaturat bucatarul sef de la Crowne Plaza Bucuresti, Ashlie Dias, un maestru al bucatariei asiatice, cu experienta de peste 16 ani in Miami, India si Romania.
Bazandu-se pe 5 arome diferite, iute, sarat, dulce, acrisor si amar, bucataria thailandeza a rasfatat simturile celor ce au ales in ultima saptamana a lunii septembrie o experienta culinara asiatica.
  
 
MENATWORK a lansat linia de vopseluri decorative PLASMA 3D 
  
Cel mai nou produs in portofoliul merceologic al grupului de firme MENATWORK, important producator si furnizor de materiale pentru constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior, este noua linie de vopseluri decorative PLASMA 3D.
PLASMA 3D este un sistem decorativ multiefect, disponibil in 5.000 de culori, un produs de acoperire extrem de modelabil, cu spectru larg de aplicabilitate pentru pereti, pardoseli, usi, obiecte de mobilier, suprafete suport din ciment, gresie, faianta, lemn, furnir.
Fiecarui efect final (efect « piele de crocodil », « piele de sarpe », « fibra de lemn », « marmura », « granit », « travertin ») ii sunt atribuite 5.000 de nuante cromatice si un set dedicat de instrumente (spatule, role, accesorii), tehnici speciale de manevrabilitate si aplicabilitate, intervale orare si conditii de lucru specifice.
Rezistenta la trafic intens in cazul pardoselilor, precum si multitudinea texturilor finale in cazul peretilor, recomanda PLASMA 3D ca o solutie de exceptie in domeniul amenajarilor, restaurarilor, finisajelor, decoratiunilor de interior publice, hoteliere etc.

 

Autor: Lucian Nicolescu
Print Inchide