PROMOTII
OFERTA HOTEL & SPA 35 MP
Lista promotii Detalii
NOUTATI
KUMA Romania, 20 de ani cu reputatie pe piata proiectelor pentru baie si bucatarie
Lista noutati Detalii
STIRI
KUMA Romania, partener cu reputatie pentru domeniul HoReCa
Lista stiri Detalii
LOCATII
Hotel Wels
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

       Arhitectura si amenajari

Designul, emblema locatiei

 
    Datorita lucrurilor artificiale ce ne inconjoara din ce in ce mai mult, simtim o nevoie acuta de a atrage in jurul nostru cat mai multe elemente naturale.
    Designul de astazi uneste mai multe stiluri pentru a crea un ambient placut, relaxant, care sa elimine stresul cotidian, lasand insa loc si elementelor practice. La acest mix de design de interior care se concentreaza pe schimbari fizice care pot  fi tangibile, se adauga feng shui ce lucreaza la un nivel metafizic cu schimbari ce nu se vad, dar se simt.
    Stim cu totii cat de actuale si la indemana ne sunt materialele „artificiale” care ne fac viata mai usoara atunci cand construim sau amenajam un spatiu. Astfel ca, acolo unde folosim, de exemplu, un design modern putem incalzi atmosfera cu elemente din designul Orientului Mijlociu, care aduce culoare, materiale matasoase si deci confort. Este bine sa fim conservatori si sa mergem pe un stil neutru, mai ales cand amenajam un local sau un hotel, pentru ca nu stim gusturile celor care vor intra in ele, insa acestea pot fi incalzite adaugand materiale naturale, cum ar fi piatra naturala sau lemnul masiv. De asemenea, lumina joaca un rol foarte important, astfel ca putem imprumuta lumina difuza a unui stil pentru a-l folosi in cadrul altui stil de design. Dar intrebarea pe care trebuie sa ne-o adresam inainte de a ne gandi la decorarea unui spatiu este: ce caracter doresc sa ii imprim acestui spatiu ? Fiecare loc va capata o „personalitate” careia ii putem adauga elemente caracteristice, dar si imprumutate.
    Fuziunea dintre diferitele stiluri de design este folosita astazi mai mult ca oricand, insa necesita multa atentie. Nu trebuie sa ne temem de culoare nici cand vine vorba de pereti. Ea este cea care ne confera buna dispozitie, alaturi bineinteles de elemente precum tablouri si/sau lampi de pereti. Astfel ca intr-o locatie cu pereti albi sau „english white” (un alb diferit de acela de spital), foarte elegant putem adauga tablouri ce pun in valoare caracterul spatiului, iluminandu-le cu o lampa pentru a le scoate in evidenta. Aceste tablouri pot fi generoase sau poate exista un joc de 3-4 sau chiar mai multe tablouri (cu o legatura stransa intre ele). Cu ajutorul acestor elemente, personalizam spatiul, il incalzim sau chiar putem aduce natura inauntru, fara a ne folosi de lucruri artificiale. Pe de alta parte, folosirea culorilor in varul ales pentru pereti, trebuie facuta cu multa atentie si in functie de locatie, astfel incat sa nu devina un loc apasator. Stilul victorian este unul practicat de englezi de zeci de ani si usor-usor a fost absorbit si de restul pietei europene. Acesta consta in delimitarea imaginara a peretilor pe verticala in 3 parti egale, astfel ca pe prima parte de la baza se aplica o culoare mai inchisa, urmand o delimitare vizibila ce poate fi facuta din rigips, fie din lemn, iar pe cele 2 parti ramase, sa aplicam o culoare din aceeasi familie de culori ca baza, insa cu 2-3 cote mai deschisa. Intre tavan si perete se poate adauga din nou aceasta despartire numita de englezi „coaving”, in acelasi stil cu cea de pe perete, pentru a delimita clar peretele de tavan, dar totusi trecerea de la unul la altul sa se faca usor.
    Acest stil victorian este folosit numai in casele cu o inaltime de 3 m, insa acum se foloseste si la pereti cu inaltime normala (2,5 m) tocmai datorita fuziunii stilurilor intre ele.
    Parerea mea este ca orice am crea, important este sa ne placa, sa ne caracterizeze si mai ales sa ne simtim bine atat noi cat si clientii nostri pentru care decoram sau construim aceste „oaze de confort”.
 
ANA-MARIA MIHAILA
  • Designer de Interioare la Proana Interior Design
  • Absolventa a Colegiului de Interior Design Westminster – Londra.

 

Autor: Ana-Maria Mihaila
        Print Recomanda unui prieten Trimite comentariul tau        
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
Hotel e-shop - magazin online de textile hoteliere
Lista nou intrati Detalii 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14