PROMOTII
OFERTA SPECIALA MULTISOFT
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Proiect clasic hotel 5 stele, Bucuresti
Lista noutati Detalii
STIRI
Produs contrafacut ASEVI PARDOSELI PORTOCALA 1L
Lista stiri Detalii
LOCATII
Shanghai
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

       Gastronomie

Experienta gastronomica de exceptie pe taramuri tiroleze

 
In luna august 2014, in drum spre Elvetia, ne-am oprit in Kitzbuhel, un vestit orasel turistic austriac unde, la recomandarea unor prieteni si gastronomi locali, am avut placerea si onoarea de a ne caza la pensiunea primarului orasului. Fiind o afacere de familie acesta ne-a condus seara la camera iar sotia ne-a servit a doua zi dimineata un mic dejun delicios. Ca si cum n-ar fi fost suficienta aceasta experienta inedita am luat si o cina pe masura, la circa 15 minute distanta de pensiune, la o locatie de vis, numita Stanglwirt.
 
Foto - de la stanga la dreapta: Balthasar Hauser, Crenguta si Jakob Hausmann
 
Pe scurt, peste 400 de ani de experienta gastronomica, un business de familie care s-a pastrat nealterat de-a lungul timpului. Proprietarul – tatal, Balthasar Hauser, are in jur de 70 ani si 4 copii, toti implicati in afacere. Dezvolta impreuna un business horeca amplu, cu toate posibilitatile existente si oferind toate facilitatile domeniului de activitate: hotel, spa, gourmet, evenimente, ferma pentru copii, golf etc., intr-un cuvant ospitalitate, pe 12 hectare.
Nu a existat ceva care sa nu ne fi placut; vorbim de turism pur. 
Am fost incantati de atentia acordata de proprietar, care si-a luat mai mult de o ora din timpul lui pretios pentru a ne arata intreaga locatie. Ne-a condus peste tot si cu mult profesionalism si ordine scurte date in dreapta si in stanga ne-a introdus in minunata, extrem de mult lucrata si experimentata sa afacere hoteliera si gastronomica. Am ramas profund fascinati de atat profesionalism si daruire si ne dorim sa revedem locatia intr-un sejur mai mare de o zi.
Impresionati fiind de atmosfera foarte calda si prietenoasa am trecut in revista intreaga pleiada de VIP-uri care au vizitat locatia, de la actori de seama, cantareti, politicieni, presedinti de state, care au ramas consemnati in fotografii frumos etalate peste tot.
Despre experienta gastronomica in sine, care nu putea fi altfel decat perfecta si extrem de simpla, traditionala, nu avem decat cuvinte de lauda. Un imens si delicios snitel vienez asortat cu o salata de cartofi pe masura, o friptura de vita cu galuste si varza alba calita cu mere, asortate cu un racoros vin alb, toate servite sub ochii atenti ai patronului care era prezent peste tot controland, verificand, atragand atentia bland dar in acelasi timp ferm. 

In sezon este foarte aglomerat si atunci poate ca totul functioneaza perfect, usor impersonal ca o industrie, dar in rest cu siguranta este un loc asa cum orice afacere gastronomica ar trebui sa fie.
 
Decor
Ceea ce deosebeste si defineste in acelasi timp spatiul gastronomic este decorul original, complet traditional, aranjat cu mult bun gust si pasiune, redand perfect o atmosfera regionala tiroleza.

Atmosfera
Sentimentul ca esti binevenit pluteste peste tot, atmosfera calduroasa si prietenoasa este caracteristica locului, iar ceea ce ni s-a parut interesant este ca avand diverse saloane si locatii (restaurante, baruri etc.), clientul poate alege fie un salon elegant cu fete de masa si servete albe, fie unul pur rustic, cu decor traditional, simplu, cu mult lemn, cu obiecte de gospodarie sau de vanatoare si peste tot fotografii din belsug cu personalitati care au vizitat locul.
 
Concept
Traditional, vechi, clasic, turistic.
 
Calitatea mancarii
Mancare extrem de gustoasa, preparata dupa retete vechi, traditionale, multe produse homemade.
 
Preturi
Medium-high, meniul oferindu-ti posibilitatea sa alegi dupa cum ti-e foamea, de la gustari la portii mari, indestulatoare.
 
Serviciul
Simti ca ospatarii prietenosi cauta cu atentie sa respecte toate regulile serviciilor.
 
Personalul
Se vede ca este foarte bine instruit. Curati, foarte ingrijiti si mereu zambitori dau din plin sentimentul ca toti clientii sunt tot timpul bineveniti.
 
Specificul bucatariei tiroleze
Sezonala si regionala, bucataria tiroleza lucreaza cu ingrediente similare celor din Romania, avand in plus influente germane si italiene. Datorita zonei de munte si a activitatii populatiei in general, preparatele culinare sunt concepute pe masura: portii mari, multe fripturi la cuptor si o gama larga de galuste – homemade knodel. Mai mult decat atat, se practica meniul zilei pentru a dovedi inca o data atentia acordata sezonalitatii.
 
„Vedeti cum arata toaletele? Cand eram mici si ne ducea la restaurant mama intra intai la toalete si comenta: „cum sunt acestea de curate, asa este si bucataria!” Se pare ca mama are intotdeauna dreptate!” – Jakob Hausmann

Stanglwirt – un bio hotel de 5 stele, ce asigura un maxim de confort si facilitati, intr-o ambianta familiala. Un lux prietenos, cu herghelie de cai lipitani, terenuri de golf si tenis la standarde de top, oferind inclusiv cursuri amatorilor pentru toate aceste facilitati. Scoala proprie de schi, ample zone pentru fitness dotate cu echipamente performante Technogym, centru de conferinte ultramodern intr-o veche cladire istorica recent reconditionata pentru a i se pastra farmecul original printr-o investitie de 1 milion de euro, cadru natural spectaculos si un spa cu produse exclusiviste, jacuzzi, rock sauna, piscine exterioare si o rock piscina interioara.
Acest complex hotelier asigura asadar lux si stare de bine intr-o ambianta bio - produse din ferma proprie si legume recoltate din cele 100 de hectare de teren cultivabil ale proprietatii, produse textile naturale, tehnologii bio, lemn folosit masiv atat ca element constructiv, cat si pentru mobilier si o atentie maxima acordata fiecarui detaliu: pana si paturile sunt astfel amenajate incat campul electromagnetic al aparaturii din camera sa nu influenteze somnul oaspetilor.

GASTROEXPERT S.R.L.
-restaurant “Mica Elvetie”;
-proiecte de consultanta in gastronomie. 
Str. Franceza nr. 60, sector 3, Bucuresti
Tel.: 0742.010.600, e-mail: info@micaelvetie.ro, web: www.gastroexpert.ro 
 
Autor: Text si foto furnizate de: Crenguta si Jakob Hausmann
        Print Recomanda unui prieten Trimite comentariul tau        
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
150 euro bonus pentru cititorii revistei HoRes - promotie AIR FRANCE KLM ROMANIA
Lista nou intrati Detalii



 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14