PROMOTII
Promotie la vopsele decorative
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Noutate Leida Impex
Lista noutati Detalii
STIRI
ROMEXPO deschide sezonul expozitional 2019 cu Targul de Turism al Romaniei si ROMHOTEL
Lista stiri Detalii
LOCATII
Hotel Wels
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

       Bar

King Cocktail – (Vodka) Martini

 
5 parti vodka/gin, 1 parte vermouth dry (5:1). Reteta care detine suprematia in lumea cocktail-urilor tinde sa fie dusa spre extrem atunci cand proportia intre vodka/gin si vermouth dry ajunge la 15:1, insa amestecul perfect este pe undeva in jurul valorii de 7:1.
 
    Baza a MARTINI-ului pentru o perioada de inceput, ginul lasa locul acum pentru vodka. Cea mai dinamica bautura distilata a perioadei moderne, de multe ori avand la baza 3, 4 sau chiar 7 cicluri de distilare si pana la 5 cicluri de filtrare, foloseste ca materie prima grau, secara sau chiar doua soiuri de struguri de baza folositi si in obtinerea de Champagne (pinot noir si chardonnay). Aromata, colorata sau chiar infuzata cu diferite condimente nobile, adusa la 40% alc. vol., folosind cele mai pure ape (din izvoare subterane de la mii de metri adancime sau din ghetarii de la mii de metri altitudine), vodka este primadona mixologiei mondiale.
    Polonia, Rusia, Finlanda, Danemarca, Olanda, Franta sau S.U.A. isi disputa piata mondiala de profil.
    Dry Martini, Perfect Martini, Sweet Martini, Cosmopolitan, Apple Martini, James Bond Martini sau pur si simplu Vodka Martini sunt cateva din retetele de succes concepute cu vodka/gin. Daca ar fi sa ne bazam pe una din teoriile alchimiei, un element savant folosit, in cazul de fata vermouth dry, poate transforma un alt element, anume vodka/ginul, in aurul cocktail-urilor: MARTINI.

    Sunt numeroase povesti care ne indica asa-zisa nastere a acestui faimos amestec. Prima ar data de acum un secol si mai bine, din perioada de sfarsit a Goanei dupa Aur, plasand MARTINI-ul in zona Golfului San Francisco. A doua il plaseaza in Martinez, California, de unde si numele. A treia ii da castig de cauza barmanului de la Hoffman House din New York, undeva prin 1880. A patra sustine teoria careia MARTINI-ul ar fi aparut in Olanda. Ultima, si anume faptul ca un anume barman de origine italiana pe nume Martini di Arma di Taggia ar fi inventat emblematicul cocktail in barul Hotelului Knickerbocker din New York, este de departe cea mai acceptata. A se observa ca numele MARTINI nu are nicio legatura cu brandul cel mai cunoscut de vermuth din lume: Martini & Rossi, aceasta ramanand o fericita coincidenta. Chintesenta a cocktailului american, simbol al sofisticarii dar si al depravarii, elegantei dar si abandonarii totale, a fost si este sursa de inspiratie de la autori de romane si filme, dramaturgi si pana la presedinti ai S.U.A. Iata cateva din aceste nume ilustre legate de istoria si faima acestui cocktail: Humphrey Bogart, Raymond Chandler, Winston Churchill, William Faulkner, F. Scott Fitzgerald, Gerald Ford, Ernest Hemingway, John F. Kennedy, Franklyn Delano Roosvelt, Billie Wilder. Sigur ca nici metodele de „asamblare” a bauturii magice sau proportii perfecte nu sunt putine. Se spune ca unii barmani sunt multumiti doar “sa treaca” sticla de vermouth pe deasupra paharului de amestec si…gata. Altii care prefera vermouth-ul frantuzesc celui italian doar “se uita” in directia Frantei atunci cand amesteca potiunea miraculoasa. Desigur asta nu este suficient, asa ca sunt metode mai realiste de a “parfuma” vodka/ginul cu aroma magnifica a vermouth-ului dry. Este suficienta o “spalare” a cuburilor de gheata cu vermouth dry, apoi urmeaza adaugarea acestora si distilatului preferat in paharul de amestec, urmata de o racire energica de nu mai mult de 10-20 secunde, “touch-ul” final fiind rasucirea deasupra paharului (cam la 1-2 cm) a unei bucati de coaja de lamaie (zest), pentru a elibera pe suprafata cocktail-ului uleiurile aromatice. Cei care prefera un “finish” mai “uleios” pot inlocui zestul de lamaie cu o maslina verde fara sambure. Doar o “clatire” a paharului de cocktail cu vermouth dry, dupa care se amesteca vodka sau ginul foarte bine racite in prealabil, este o alta metoda „extrema”.

    Folosirea unui atomizor special, care in loc de parfum ar contine versatilul vermouth dry, reprezinta perfectiunea dozarii acestuia la suprafata distilatului (vodka sau gin). Putem incheia spunand ca ceea ce il face sa ramana KING COCKTAIL este simplicitatea sa. Asa ar trebui sa ramanem si noi. Noroc!
 
COSMOPOLITAN:
4 cl vodka 1,5 cl triple sec 1,5 cl suc proaspat de lime 3 cl suc de cranberry (merisor) Se agita (energic, timp de 10-20 sec.) toate ingredientele intr-un shaker plin pe jumatate cu gheata. Se strecoara intr-un pahar racit de cocktail si se decoreaza cu o felie de lime.
 
DRY VODKA MARTINI:
7 cl vodka 3 cl vermouth dry Se amesteca (energic, timp de 10-20 sec.) ingredientele in paharul de amestec plin pe jumatate cu gheata. Se strecoara intr-un pahar racit de cocktail si se stoarce deasupra uleiul dintr-un zest de lamaie. Optional se poate inlocui cu o maslina verde fara sambure.
 
JAMES BOND MARTINI:
2 cl vodka 6 cl gin 2 cl lillet blanc (vermouth Franta) Se combina toate ingredientele intr-un shaker plin pe jumatate cu gheata sparta si se agita (energic, timp de 10-20 sec.). Se strecoara intr-un pahar racit de cocktail si se decoreaza cu un zest de lamaie.
 
 
Autor: Laurentiu Achim
        Print Recomanda unui prieten Trimite comentariul tau        
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
SAB NET / CAHM - cosmetica hoteliera cu textura naturala si prezenta europeana
Lista nou intrati Detalii



 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14