PROMOTII
HoRes Conference 2021 si Conferinta Forever Young Magazine 2021
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Hotel 4 stele, Turnu Magurele, Teleorman
Lista noutati Detalii
STIRI
Proiect locuinta unifamiliala P+1E Corbeanca
Lista stiri Detalii
LOCATII
Hotel Wels
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

       Profil de business

La Castel Iasi - Eleganta si stil intr-o lume de poveste!

 
Oare cine nu a visat cu ochii deschisi, sa traiasca, fie doar pentru cateva zile, intr-un castel? Ei bine, exista oameni care au reusit sa dea forma acestui vis, in cele mai mici detalii. Hotel Restaurant La Castel reprezinta dorinta devenita realitate a unei tinere familii de a oferi ospitalitate regeasca tuturor celor care ii trec pragul. Domnul si doamna Radeanu au copilarit si au visat in Iasi, langa Copou. Si-au propus sa pastreze vii amintirile si au transformat o veche zona a Iasului intr-o lume de poveste. Hotelul si restaurantul La Castel ne incanta privirea, fiind aproape de fermecatorul parc Copou din Iasi, langa padurea Breazu, pe Aleea Mihail Sadoveanu, intr-un cadru desprins parca din povestirile scriitorului. Este un complex nou in proportie de peste 80 %, cu o arhitectura deosebita si finisaje de exceptie, care au inspirat numele locatiei. Restul este poveste. O poveste pe care ne-o impartaseste doamna Dana Buzila, manager complex hotelier, sau maestru de ceremonii, cum i-am spune noi, inspirati de aceste locuri. Cu 14 ani experienta in turism, doamna Buzila a preluat conducerea complexului inca din faza de executie.
 
Cum se ridica un castel in secolul XXl?
La inceput a fost dorinta familiei Radeanu de a crea evenimente unice si de a oferi oaspetilor un loc special. Pasii au fost firesti: am transformat o cladire veche, a carei structura a fost renovata in totalitate. Au fost construite mansarda, sala de conferinte, terasa, foisoarele in padure si cascada, care te duce cu gandul la susurul apei de munte.
 
Cand s-au deschis portile castelului si cum l-ati facut cunoscut?
Inaugurarea a avut loc pe 5 iunie 2011 odata cu primul eveniment organizat in incinta, eveniment care a avut si un deosebit succes. Totusi, activitatea noastra de vanzare a serviciilor si inchiriere a salilor pentru evenimente tip nunta a inceput cu mai mult timp inainte de inaugurare, cand totul era inca in costructie. Conceptul este unic in zona, iar iesenii isi doreau de mult un astfel de loc: mai ales cuplurile care au organizat cel mai frumos eveniment din viata lor au fost fascinate de arhitectura, decoruri, amplasare, peisaj si nu in ultimul rand, de calitatea serviciilor. Vestea a zburat ca vantul, iar evolutia a fost rapida si constanta. Este adevarat ca au existat si observatii referitoare la amplasamentul locatiei La Castel fata de oras; multora li s-a parut prea departe. Asta pana cand ne-au vizitat prima data. Au fost fascinati din prima clipa atunci cand au vazut ce inseamna La Castel si au revenit in scurt timp. Faptul ca suntem departe de zgomotul orasului este de fapt principalul punct forte, iar cuvantul “departe” este doar o iluzie. De fapt suntem la doar 2,5 km de frumoasa zona a Copoului.
 
Prezentati-ne va rog in cateva cuvinte locatia pe care o reprezentati.
Hotel Restaurant La Castel, clasificat la 3 stele, cu o suprafata construita de 2.500 mp, detine 24 de camere si 4 apartamente: apartamentul regal, suita spa si 2 apartamente matrimoniale, toate cu dotari de ultima ora, inclusiv cazi cu hidromasaj. In ceea ce priveste partea de restauratie, complexul include restaurantul La Castel, cu muzica live in fiecare seara si salonul pentru mic dejun - Sala Coloanelor, care poate fi folosit si pentru evenimente cu maxim 50 de persoane. De asemenea, punem la dispozitia clientilor business o sala de conferinte, Sala Regala, care este folosita si ca sala pentru evenimente si o sala de sedinte tip business. Pentru oaspetii iubitori de spatii deschise am amenajat o terasa acoperita in perioada de vara si inchisa in totalitate iarna - Terasa Turnurilor, si 15 foisoare. Copii isi pot petrece timpul in mod placut in aer liber sau in spatiul de joaca special amenajat. Avem parcare exterioara luminata, de 200 de locuri, supravegheata video si gradina in padure, langa cascada, cu o suprafata totala de cca 7.000 mp. Nu am uitat nici persoanele cu dizabilitati, pentru care oferim facilitati speciale.

Ce include suita spa din cadrul incintei spa, de care pomeneati anterior?
Suita spa are in componenta dormitor cu pat matrimonial si zona spa - jacuzzi cu hidromasaj si cromoterapie.
 
Cine sunt clientii La Castel?
Oaspetii nostri sunt atat turistii de business, cat si cei incadrati in segmentul de leisure, astfel ca avem un grad de ocupare mare, atat in cursul saptamanii, cat si in week-end, cand gradul de ocupare este de 100 %.  Per total gradul de ocupare este de 75 – 80 %.
 
Care este ponderea turismului de business, a celui de leisure, a gazduirii de evenimente in economia business-ului in acest moment?
Pe partea de cazare, turismul de business este pe primul loc, urmat de evenimentele organizate (conferinte, sedinte, workshop-uri) si nu in ultimul rand turismul de leisure, care cuprinde atat partea de cazare, cat si cea de restauratie  - serviciul a la carte si evenimentele private.

Aveti acum succes mai mult cu activitatea de cazare sau cu gazduirea de evenimente, sau restaurantele sunt cele care aduc un profit mai mare?
Datorita faptului ca avem mai multe locuri pentru evenimente si servire a la carte, profitul este mai mare pe partea de restauratie, in comparatie cu profitul realizat din cazare. Avem solicitari pe care, din nefericire, uneori le refuzam. Restaurantul La Castel se distinge prin creativitate culinara, oferind o gama variata de meniuri si automat o varietate de evenimente. Oricare ar fi motivele de sarbatoare, de la nunti si cocktail-uri sofisticate, pana la petreceri private sau banchete, restaurantul La Castel, cu specific bavarez, este, dupa cum spun oaspetii nostri, “locul unde se mananca bine in Iasi”. Pentru a echilibra balanta, in anul 2014 ne-am propus sa construim inca o locatie destinata evenimentelor si sa marim numarul de camere printr-o noua unitate de cazare, situata chiar langa hotelul La Castel. 
 
De ce un restaurant cu specific bavarez?
Bavaria este locul de suflet al proprietarului locatiei. Bucatarul nostru Executive Chef, Adrian Sipoteanu, a adaptat cu pricepere bucataria bavareza la cea romaneasca. De altfel, intreaga echipa de bucatari este foarte talentata si cu totii pun multa pasiune in ceea ce fac. Am participat la mai multe concursuri care s-au finalizat cu un real succes: Campionatul de gatit in aer liber 2012, unde am castigat 6 medalii de aur, 4 cupe pentru diverse sectiuni si cupa Moldovei. Aceste distinctii ne-au oferit ocazia de a reprezenta Romania la International Culinary Competition Euro - Asia Ecaterinburg - Russia 2012, International Culinary Showroom. Au participat la competitie peste 16 tari, numai echipe de seniori, din Europa si Asia. Echipa Romaniei s-a inscris la toate categoriile, obtinand mai multe distinctii: 1 medalie de aur la echipa si 2 medalii de aur si o medalie de argint la individual, astfel:
  • Prezentare la rece - Categoria aperitive, individual
    Adrian Lucian Sipoteanu – 1 medalie de aur
  • Prezentare la rece - Categoria fructe de mare, individual
    Adrian Lucian Sipoteanu – 1 medalie de argint
  • Prezentare la cald -  Categoria peste, individual
    Spitelnicu Corneliu – 1 medalie de aur
  • Prezentare la cald -  Categoria meniu pentru cina (3 preparate), echipa
    Adrian Lucian Sipoteanu, Spitelnicu Corneliu, Zamfir Cristian Neculai, Buzila Dana
    – 1 medalie de aur.
Pot spune ca suntem o echipa de profesionisti atat pe partea de cazare, cat si pe cea de restauratie, si nu putem exista unii fara ceilalti - exact ca un lant caruia daca ii lipseste o veriga, totul se naruie.
 
In ce consta promovarea complexului si cum reusiti sa fidelizati clientii?
Avand in vedere ca La Castel este o locatie nou aparuta pe piata de turism, am facut investitii in promovare cu accent pe partea de audio-video, outdoor si indoor, in mod special.
 
 
Aveti oaspeti de peste hotare? Cum promovati La Castel in strainatate?
Avem si multi clienti straini. Colaboram foarte bine cu agentiile de turism si tour operatorii din tara. Am promovat site-ul pe diverse portal-uri din domeniu, cum ar fi booking.com. Promovarea in mediul on-line din strainatate ne aduce un plus la gradul de ocupare. Am primit oaspeti din Germania, Italia, Israel, Anglia, dar si din SUA sau din Canada.
 
De unde curajul de a lansa complexul La Castel in plina criza?  
Pe noi “criza” ne-a ajutat sa ne dezvoltam si sa evoluam rapid. Noutatea locului, peisajul si atmosfera de poveste, faptul ca suntem mereu aproape de oaspetii nostri cu servicii de calitate, toate acestea s-au dus sfoara in tara, cum spune povestea. Iar cine a venit o data s-a intors si a doua, si a treia oara si, mai mult, a dus vestea mai departe. Cu timpul, durata medie a sejurului pe care un oaspete il petrece la noi creste.
 
Cum decurg acum, in criza, relatiile cu furnizorii de produse, echipamente si servicii?
Pe acest segment colaborarea este foarte buna. Lucram cu Daas Romania pe partea de echipamente si utilaje de bucatarie, cu Leida Impex pentru dotarile restaurantului, cu Delite Textile si Dolphin pentru lenjerii si prosoape, Moga Porcelaine din Cluj-Napoca semneaza vesela, iar Vec Impex a asigurat sistemul informatic. In acelasi timp o parte din dotari au fost achizitionate din Italia, Germania, Austria, Grecia etc.

Pentru ca am vorbit despre echipa, partea de resurse umane a ridicat provocari pentru conducerea La Castel, asa cum se intampla pentru majoritatea operatorilor HoReCa din Romania?
Intr-adevar, in industria ospitalitatii resursele umane reprezinta o provocare pentru hotelieri, dar noi avem o echipa foarte buna, ai carei membri sunt alesi cu grija, in care s-a investit foarte mult si care sunt dedicati domeniului.
 
Asa este, pasiunea se vede in fiecare detaliu, incepand cu arhitectura, trecand prin decorul romantic si nu in ultimul rand rememorand numele cu ecou secular ale locurilor. “La Castel” poate fi destinatia perfecta a unei calatorii in timp. O calatorie la capatul careia vom intelege pe deplin sensul zicalei “Omul sfinteste locul”.  
 
Autor: Laura Circei; foto: La Castel, Tudor Pantelimonescu
        Print Recomanda unui prieten Trimite comentariul tau        
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
Proiect pensiune P+1E, cu 7 camere
Lista nou intrati Detalii



 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14