PROMOTII
HoRes Conference 2021 si Conferinta Forever Young Magazine 2021
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Hotel 4 stele, Turnu Magurele, Teleorman
Lista noutati Detalii
STIRI
Proiect locuinta unifamiliala P+1E Corbeanca
Lista stiri Detalii
LOCATII
Hotel Wels
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

       Eveniment

Noutati de la SIRHA: noul regulament pentru Bocuse d'Or 2013

 
 
Editia Bocuse d’Or 2013 va fi marcata de o multime de noutati: proba dedicata preparatelor din peste, o nota accentuata a diversitatii nationale a participantilor, noi tari care vor veni pentru prima oara la competitie (precum Sri Lanka, Maroc, Ungaria). In consecinta, candidatii trebuie sa faca fata probelor cu mult mai multa indrazneala si spirit de inovatie pentru a spera sa-si atribuie victoria.
 
Un nou regulament
Urmatoarea editie a concursului Bocuse d’Or se va desfasura sub semnul evolutiei, pentru a incuraja permanent creativitatea si spontaneitatea chef-ilor, iar acest lucru se reflecta inclusiv in regulament. Cea de-a XIV-a editie Bocuse d’Or anticipeaza schimbarile petrecute in bransa si propune asadar numeroase noutati:
- o participare mai numeroasa;
- includerea probei de peste;
- va fi creat un juriu al bucatarilor;
- o pozitionare privilegiata a produselor cu specific national.
 
Tema, reteta si timpul necesar
• Tema va fi dezvaluita echipelor abia la sfarsitul lui noiembrie (si nu la sfarsitul lui iunie, ca pana acum).
• Candidatii nu vor putea sa-si aduca toate ingredientele cu ei. Inainte de concurs, vor dispune de o ora si jumatate pentru a-si face cumparaturile si pentru a gasi produsele de sezon pentru doua dintre cele 3 garnituri impuse.
• Pentru a pune in evidenta patrimoniul culinar si a incuraja diversitatea, cea de-a treia garnitura va trebui sa fie tipica pentru tara candidatului.
• Candidatul, acompaniat de antrenor si comis, va trebui sa conceapa si sa scrie reteta farfuriei sale in ajunul concursului, dupa ce isi va fi procurat materia prima.
• Pentru a respecta regulile specifice restauratiei, candidatii vor avea de montat 14 farfurii cu preparatul: 12 prezentate juriului pentru peste, una la masa presedintilor concursului si una pentru fotografia oficiala.
 
Un nou criteriu de notare
A aparut si un mod diferit de evaluare, care va depinde de nota pentru specificitate si originalitate geografica. Ea va fi atribuita de catre un juriu al degustatorilor, care se va adauga notei pentru gust si notei pentru prezentarea farfuriei. Acest nou calificativ va conta pentru ansamblul farfuriei dedicate preparatului din carne si pentru peste (la garnitura tipica tarii respective).
 
Crearea juriului bucatarilor
Iata inca o modificare, decisiva pentru adjudecarea titlului Bocuse d’Or: vor fi luate in calcul igiena, economisirea resurselor (materiilor prime), munca in echipa si respectarea retetei de peste (scrisa in ajun). Daca pana acum notele atribuite de un Comitet de Supraveghere erau utile doar pentru departajarea candidatilor aflati la egalitate, anul acesta nota data de acest juriu al bucatarilor va reprezenta 20 % din nota finala.
 
Luni, 28 ianuarie 2013: schimburi de experienta consistente si variate intre profesionisti, pentru a intelege piata si a descoperi noi orizonturi.
Pentru prima data, se va desfasura un mare colocviu international conceput pentru a comunica cu liderii de opinie din toate tarile si a afla rezultatele studiului World Cuisine Report.
Sunt incluse in pachetul inscrierii la acest eveniment:
- Accesul la «World Cuisine Summit»;
- Un pranz inedit;
- Cina cu cocktail si socializare;
- Evenimente intermediare: cafeaua de bun venit, pauze, cocktailuri etc.;
- Raportul de sinteza World Cuisine Survey.
 
Doar pentru profesionisti: 750 €.
 
Tel.: 021/335.64.70
 
Autor: Patrick Pettenuzzo - Saptamana Gustului
        Print Recomanda unui prieten Trimite comentariul tau        
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
Proiect pensiune P+1E, cu 7 camere
Lista nou intrati Detalii



 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14