PROMOTII
Promotie la vopsele decorative
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Parteneriat pentru interior elegant, la preturi fara concurenta!
Lista noutati Detalii
STIRI
Formele moderne KUMA definesc stilul tau de viata
Lista stiri Detalii
LOCATII
Hotel Wels
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

       Critica gastronomica

Recenzie gastronomica: restaurantul bucurestean Casa di David

 
Am decis sa descind in tagma celor care scriu despre restaurante. Nu sa critic, nu sa umilesc pe cineva. Pur si simplu, ca si cunoscator, am decis sa imi exprim public parerea despre ceea ce inseamna o mancare buna, dar si un serviciu pe masura.
Piata restaurantelor este in crestere, diversitatea lor este in expansiune. Oare se executa corect ceea ce imprumutam de afara? Oare se prepara corect chiar si neaosa bucatarie romaneasca? Hai sa vedem.

Am ales ca prima locatie un restaurant mai mult decat celebru: “Casa di David”. Un nume foarte rezonant pe piata bucuresteana si nu numai. Un restaurant cochet, intr-o locatie de exceptie. Aerisit, cu spatii largi si primitoare. O locatie ce te face sa te simti foarte comfortabil. Ce sa mai, un loc promitator.
Ospatari primitori, chiar multi pe alocuri, ceea ce nu inseamna ca este si rau. Poate prea insistenti, poate prea putin zambitori. Am decis sa comand impreuna cu Nicoleta, gazda mea, managerul de la revista HoRes, un meniu 100 % italian.

“Creveti cu usturoi si ulei de masline” si “Starter degustation Di David”
Interesante ambele farfurii, un aranjament pe masura. Creveti suculenti, aromatizati din plin cu plante mediteraneene, cu un gust delicat si suav de usturoi. Binecuvantarea zeilor greci, uleiul de masline, se simtea din plin. A fost asa cum ti-ai dori sa fie un fel de mancare: simplu si delicios.
“Starter degustation”… Mixul pe care l-am comandat, foarte bine echilibrat, foarte bine combinate elementele intre ele. Ce as putea sa recomand la acest platou? Vinetele sa fie mult mai fragede in antipasto. Dupa 5 ani de lucrat si invatat in Italia cu marii Chefs italieni, nu prea pot spune ca nu stiu ce inseamna bucatarie mediteraneeana, un “antipasto con melanzane” pentru mine este o placere oricand. Ce am mai avut la gustare? Un carppaccio de caracatita, bine executat, o interpretare de “caprese” intruchipata intr-un tartar, foarte interesanta. Gustos mi s-a parut si “Sashimi de somon” si deliciul final a fost facut de “Salata de avocado cu homar”. Ca recomandare? Merita sa gustati aceste preparate.
Ca fel de baza, am decis sa comandam doar risotto. O zi de vara torida nu prea iti lasa apetitul sa functioneze la cote maxime, si avand in vedere ca am avut parte de gustari copioase, clar nu mai era loc de foarte mult.

  

“Risotto cu homar” si “Risotto cu dovlecei si floare de dovlecel umpluta cu ricotta”
Am crezut de foarte multe ori ca cel mai bun risotto se mananca in Italia, sau… la mine. Am avut ocazia sa vad si sa gust un risotto cu homar, pregatit asa cum trebuie: bob “al dente”, cremos, gust intens de crustacee. Homarul? Gust suav si delicios.
Despre “risotto cu zucchini si flori de zucchini umplute cu ricotta”… si aici am avut un bob “al dente”… si aici am avut un risotto cremos… insa, ce m-a surprins de la bun inceput a fost alegerea de a-l servi intr-o farfurie intinsa… O farfurie adanca ar fi fost mult mai potrivita, si temperatura ridicata ar fi fost salvata… Un alt aspect pe care il voi expune este textura pe care au avut-o zucchini. Overcooked este termenul corect. Atunci cand vorbesti de risotto cu zucchini, acestia trebuie sa fie crocanti, culoarea sa fie de un verde intens. De aceea ei se adauga la final. Cum spun italienii: “un ultimo salto in padella”. Prefierti ei devin amari. In floarea de zucchini umpluta cu ricotta as fi vrut sa am o aroma mult mai puternica pentru a nu fi in contrast cu risotto-ul. Acesta a fost preparatul, care, daca ar fi fost putin mai bine lucrat, era exceptional, la fel cu ce gustasem pana atunci…
 
  

Desert…
A venit vremea sa alegem desertul… Am ales un desert cu trufe. Eu sunt un mare fun al acestora, indiferent de culoare. Un desert cu trufe a fost si este intotdeauna o initiativa demna de laudat. Cum a fost? O combinatie intre ciocolata alba, vanilie, piper negru si aroma de trufe… As fi vrut un desert mult mai indraznet. Imi place sa creez cu trufe… Inghetata de vanilie as fi inlocuit-o cu o inghetata cu ulei de masline, parmezan si trufe… Piperul nu prea avea ce sa caute pe ciocolata alba… Trufele le iubesc atat in “praline de foie gras umplute cu lichior de trufe”, atat in tortul vestit cu trufe…, deci le-as fi vrut mai bine evidentiate… Prezentarea insa a fost frumoasa, discreta, ceea ce mi-a incantat privirea.
 

O masa frumoasa as putea spune, o locatie de vis. In fapt, sunt deschis sa recomand “Casa di David” ca o locatie ce merita a fi incercata. Daca m-am inselat sau nu, ramane sa imi spuneti dumneavoastra.
 

La revedere si nu uitati: … am decis sa descind in tagma celor care scriu despre restaurante. Nu sa critic, nu sa umilesc pe cineva. Pur si simplu, ca si cunoscator, am decis sa imi exprim public parerea despre ceea ce inseamna o mancare buna, dar si un serviciu pe masura.
   
                                                                                     Al dumneavoastra, Chef Cezar
 
Chef Cezar Munteanu Consulting
E-mail:
cezar.munteanu@chefcezar.com
Web: www.chefcezar.com 
 
Autor: Text si foto Chef Cezar Munteanu
        Print Recomanda unui prieten Trimite comentariul tau        
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
Hotel e-shop - magazin online de textile hoteliere
Lista nou intrati Detalii



 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14