PROMOTII
Promotie la seturi complete pentru evenimente
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Parteneriat pentru interior elegant, la preturi fara concurenta!
Lista noutati Detalii
STIRI
Revelion 2019 la Hotel Sulina International - Mamaia
Lista stiri Detalii
LOCATII
Hotel Wels
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

       Eveniment

Salonul de Dotari Hoteliere si Alimentatie Publica Mamaia: litoralul se pregateste pentru sezonul estival

 
    In pragul sezonului estival, dar si al celor doua sezoane mai mici, respectiv Pastele si 1 Mai, CCINA (Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura) Constanta si Expolitoral au organizat inca o editie (a VII-a) a Salonului de Dotari Hoteliere si Alimentatie Publica Mamaia, la care am participat si noi, interesati de perspectivele turismului de pe litoral, dar si de modul in care furnizorii s-au decis sa-si prezinte produsele in fata hotelierilor acestei zone. Iata cateva informatii si impresii despre manifestare, obtinute de la expozanti si organizatori.
 
    Manifestarea a avut loc intre 18 si 21 martie, punand la dispozitia celor interesati mobilier pentru hoteluri, restaurante si baruri, bucatarii profesionale, spalatorii, echipamente si produse pentru curatenie si igienizare, echipamente de incalzire, ventilatie, climatizare a aerului, instalatii termice, vesela si sticlarie profesionala, automate pentru cafea, bauturi calde si sisteme de dozare, sisteme de supraveghere, alarmare, paza si securitate, produse pentru finisaje, decoratiuni interioare si exterioare, produse alimentare si nealimentare.
 
    Putini si buni
    Salonul organizat in cadrul Complexului Perla din Mamaia a fost cautat si anul acesta de furnizori, in numar de 38, motivati de experientele din anii trecuti, in ideea fireasca de a se intalni cu hotelierii de pe litoral si de a le prezenta noile oferte. Cei mai multi  expozanti au fost din Bucuresti (aproape jumatate dintre ei) si Constanta.
    „Salonul nostru s-a nascut din dorinta de a veni in sprijinul hotelierilor de pe litoral, in primul rand, de a ridica nivelul calitativ al unitatilor de cazare si de a moderniza zona de alimentatie publica de aici”, ne-a declarat doamna Leila Ionuz, organizatoarea evenimentului. Conform reprezentantilor CCINA Constanta, expozitia este din ce in ce mai variata, cu produse de un nivel calitativ tot mai ridicat, chiar daca numarul expozantilor a scazut in timp (la prima editie au fost circa 100 de expozanti). „Unele au disparut, circa jumatate dintre ele au ramas in piata si au reducere gradata la acest salon, in functie de numarul anilor de participare”, ne-a mai declarat doamna Ionuz. Editia precedenta a avut chiar dificultati in a asigura spatiu expozitional tuturor solicitantilor, 5 firme ramanand fara stand. „De anul viitor, este posibil ca evenimentul sa fie organizat in cadrul Pavilionului Expozitional al Consiliului Judetean Constanta”, a incheiat reprezentanta organizatorilor.
 
     Parerea furnizorilor 
    „Ne-am prezentat cu utilajele pe care le promovam de obicei”, ne-a spus domnul Ion Miuta, Directorul General al firmei Gastro Euroinox. „Organizarea a fost buna, am incheiat un contract important, respectiv o linie de autoservire, si mai avem acum un contract in derulare cu Grand Hotel Eforie. Totusi, participarea hotelierilor a fost mai slaba decat anul trecut, probabil si din cauza faptului ca multi nu au stiut de organizarea acestui targ”, a mai declarat dumnealui. 
   
    Fluxul redus de vizitatori a fost remarcat si de doamna Gabriela Doca, reprezentanta firmei Secan Impex. „Ne-am prezentat cu o gama larga de mobilier pentru terasa, dar rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor, probabil din cauza faptului ca targul a fost organizat in aceeasi perioada cu Targul de Turism de la Bucuresti, astfel incat multi hotelieri au preferat sa mearga acolo. Ar fi fost ideal sa fie organizat cu o saptamana mai devreme, de pilda”, a remarcat doamna Gabriela Doca. 

    „Se construieste foarte mult pe litoral”, a remarcat Amalia Baciu-Sarmes, Director de Marketing la Axa Porcelaine. „De aceea am venit aici cu produse destinate acestor locatii, din 4 game mari, cu tendinte clasice si moderne. „Am mai observat ca hotelurile se impart in doua categorii: cele noi care tind sa aiba dotari la un nivel cat mai bun si cele vechi la care am remarcat o anumita lipsa de interes. Cei care au venit la targ e clar ca vor sa mentina calitatea serviciilor. Chiar daca este criza, totusi se vede interesul celor care au constructii in derulare”, a conchis reprezentanta Axa Porcelaine.
 
    Sperante pentru litoral
    In acest context, am luat o scurta declaratie si Presedintelui CCINA Constanta, domnul Mihai Daraban, caruia i-am solicitat parerea despre modul cum se dezvolta turismul pe litoral, in noul context legislativ. ”Legea tichetelor de vacanta este cea mai buna initiativa legislativa din ultimii 18 ani pentru domeniul turismului. In urma ei, turismul de pe litoral va avea de castigat. Sa se tina cont de faptul ca legea respectiva nu este o inventie romaneasca, aplicandu-se cu succes si in alte tari”, ne-a declarat domnul Daraban.

 
 
 
Yalco Romania s-a putut prezenta la targul de la Mamaia cu doar o parte din gama impresionanta de produse din portofoliu. Domnul Gabriel Camarasu, Directorul de Vanzari al companiei, ne-a prezentat noi varietati de pahare Libbey.
 
 
 
 
 
 
Leida Impex ne-a aratat produse care fac parte deja din inventarul unor locatii precum Crown Plaza, Hilton, Howard Johnson sau Mariott din Bucuresti.
 
 
 
 
Autor: Lucian Nicolescu
        Print Recomanda unui prieten Trimite comentariul tau        
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
SAB NET / CAHM - cosmetica hoteliera cu textura naturala si prezenta europeana
Lista nou intrati Detalii 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14