PROMOTII
HoRes Conference 2021 si Conferinta Forever Young Magazine 2021
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Ansamblu rezidential de 5 blocuri
Lista noutati Detalii
STIRI
Recuperearea Medicala pe intelesul tuturor
Lista stiri Detalii
LOCATII
Hotel Wels
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

       Stiri

Stiri

 
Hotel Cismigiu in 2012
In 2012, cand va implini varsta de 100 de ani de la constructie, Hotelul Cismigiu va fi redeschis sub forma a 65 de apartamente de lux destinate inchirierii in regim de hotel-apartament. Imobilul ridicat in 1912 de arhitectul Nicolas Pisiota a functionat in diferite etape ca hotel (avand la parter celebra berarie Gambrinus) si camin studentesc. Compania spaniola Hercesa a cumparat proprietatea degradata in 2005 si din 2009 a inceput renovarea ei, care a presupus si lucrari de demolare partiala, cu pastrarea arhitecturii initiale. Investitia evaluata la circa 10 milioane de euro presupune amenajarea a 9.000 mp impartiti pe subsol, parter, 5 etaje si mansarda. La mezanin si primul etaj vor fi spatii pentru birouri, iar o parte a imobilului va fi alocata Institutului Cervantes. Unitatea va fi data in folosinta in primavara anului 2012.
 
Wienerwald in Romania
Dupa ce in primavara acestui an a fost inaugurat primul restaurant din lantul Wienerwald in Romania, pana la sfarsitul lui 2011 se estimeaza deschiderea a inca 10 locatii sub acest brand. Investitia pentru deschiderea primului restaurant, amplasat pe str. Lucian Blaga din Bucuresti, s-a ridicat la 150.000 de euro. Conceptul restaurantelor Wienerwald, bazat pe cei 55 de ani de existenta, se axeaza pe o metoda proprie de preparare a carnii de pui necongelate (intr-un cuptor special, care permite prepararea in suc propriu), precum si pe garnituri, salate si deserturi specifice brandului. In functie de distanta, este practicata si livrarea la domiciliu. Sistemul de dezvoltare in franciza se face nu prin plata directa a francizei, Wienerwald obtinand venituri din dividende. In acest moment, functioneaza sub acest brand 35 de restaurante in Germania si 33 de restaurante in Turcia.
 
    O noua locatie Trotter Prim
 
In luna august a acestui an, Trotter Prim va deschide o noua unitate sub brandul ”Hanul Berarilor”, pe bulevardul Pache Protopopescu. ”Avem permanent un fond de investitii pentru locatiile noastre - cam toti banii facuti in acesti 10 ani, aproximativ 12 milioane de euro, i-am reintrodus in business. Anual investim cam 250.000 de euro in fiecare restaurant de tip convenience si cam 500.000 in berarie, si asta doar in operatii, nu vorbim de real estate”, declara domnul Dragos Petrescu, proprietarul companiei investitoare. Trotter Prim a inceput anul 2011 cu 15 locatii, si a mai deschis deja 4: o brutarie BackWerk, un fast-food Bundetot, o cafenea City Cafe in spitalul privat Sanador si un City Grill in Otopeni, urmand ca ultima pe anul acesta sa fie Hanul Berarilor, o berarie de dimensiuni mari. Cele 20 de locatii vor insuma, conform previziunilor, 11.000 de clienti pe zi si vanzari de 20 de milioane de euro pe an.
 
Sanatate si agrement la malul marii
La mijlocul lui iulie 2011 au fost inaugurate obiectivele realizate prin proiectul Turism Balnear si de Agrement – Mangalia, finantat prin programul Phare. In cadrul proiectului a fost amenajat si ecologizat drumul de legatura dintre statiunile Saturn si Venus, au fost amenajate cinci bazine de ape mezotermale sulfuroase si parcul de distractii cu o suprafata de 1,3 ha. Totodata, au fost facute investitii pentru imbunatatirea sistemului de retele edilitare (alimentare cu energie electrica, apa si canalizare, statie de pompare a apelor pluviale, sistem de iluminat public si ambiental). Valoarea totala a proiectului este de aproape 4,5 milioane de euro fara TVA, din care 3,7 milioane de euro finantare nerambursabila (fonduri Phare si buget national).
 
Reabilitarea Portului Turistic Mangalia
Pe 8 iulie a fost dat in folosinta Portul Turistic Mangalia – obiectiv reabilitat si modernizat prin contributia MDRT, in cadrul unui proiect apartinand Consiliului Local Mangalia. “Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a investit pana in prezent peste 40 milioane de lei in dezvoltarea infrastructurii turistice de pe litoral. Vom face si in continuare acelasi lucru deoarece credem ca aici se poate face turism de calitate. Ii vom sprijini pe toti cei care au proiecte viabile
de valorificare a potentialului litoralului”, a declarat ministrul Elena Udrea. Prin acest proiect au fost reabilitate si modernizate zona de parcare a turistilor, cea de agrement si petrecere a timpului liber, platformele portului, zona de acces pe plaja si promenadele. Pentru realizarea acestor lucrari, MDRT a investit peste 21 de milioane de lei.
 
Autor: Lucian Nicolescu
        Print Recomanda unui prieten Trimite comentariul tau        
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
Proiect pensiune P+1E, cu 7 camere
Lista nou intrati Detalii 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14