PROMOTII
Promotie la vopsele decorative
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Noutate Leida Impex
Lista noutati Detalii
STIRI
Noutate Leida Impex: Camera cu fulgi de zapada sau furtuna de zapada
Lista stiri Detalii
LOCATII
Hotel Wels
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

       Stiri

Stiri

 
 
 
Alteta Sa Regala Printul Paul al Romaniei vorbeste, in premiera, despre actiunile de a incuraja turismul din Romania

”Fiecare membru al Familiei Regale are datoria de a promova imaginea pozitiva a tarii noastre”
 
 
 
 
Calatoresc frecvent, iar vizitele lor private sau oficiale in strainatate fac parte din agenda lor obligatorie. Alteta Sa Regala Printul Paul al Romaniei ne-a marturisit ca orice Familie Regala din lume acorda o atentie speciala evenimentelor la care participa in strainatate, pentru ca acestea contribuie la promovarea tarii si a valorilor sale.

Pe Alteta Sa Regala Printul Paul al Romaniei am reintalnit-o la resedinta sa din Bucuresti, la scurt timp dupa revenirea Familiei Regale din vizita privata pe care au efectuat-o luna trecuta in Maroc, la invitatia Majestatii Sale Regele Mohammed al VI-lea al Marocului. ”Astfel de vizite fac parte din atributiile noastre ca membri ai Familiei Regale. Fiecare membru are datoria de a promova imaginea pozitiva a Romaniei si de aceea, astfel de evenimente sunt tratate cu multa seriozitate”, ne explica A.S.R. Printul Paul al Romaniei.
 
”Titlul regal il primesti la nastere”
Chiar daca a fost nevoie de un proces de 21 de ani pentru a obtine decizia irevocabila a Curtii Supreme ca este mostenitorul Regelui Carol al II-lea, bunicul sau, Alteta Sa Regala marturiseste ca viata sa nu i s-a schimbat dupa aceasta sentinta. ”Titlul regal il primesti la nastere. Decizia din Lisabona, din 1955, a fost recunoscuta in Franta in 1963 si in Anglia in 1964. Apoi a fost aplicata si in Elvetia sau Germania. Practic, titlul meu nu a fost niciodata contestat si a fost doar un proces de onoare pentru memoria tatalui meu, Printul Carol Mircea, primul fiu legitim al M.S. Regele Carol al II-lea”, ne-a declarat A.S.R Printul Paul.
”Putini realizeaza ca rolul unei Familii Regale este unul onorific, insa care cantareste greu in relatiile diplomatice ale unei tari. Atunci cand membrii Familiei Regale calatoresc, presa relateaza mereu, pe un ton pozitiv despre vizitele lor, in special presa din locurile pe care le viziteaza. Acest lucru aduce un capital de imagine tarii, in acest caz, Romaniei. Cetatenii din afara afla lucruri bune despre ceea ce se intampla la noi. Practic, fiecare membru al Familiei Regale este un ambasador al Romaniei. Unul care, in aceasta situatie, are obligatia de a-si finanta din venituri proprii actiunile. Poate fi uneori dificil, insa acesta este sacrificiul pe care il mostenesti si pe care nu poti sa il ignori”, mai spune Printul Paul. 
Chiar daca a fost nevoie de un proces de 21 de ani pentru a obtine decizia irevocabila a Curtii Supreme ca este mostenitorul Regelui Carol al II-lea, bunicul sau, Alteta Sa Regala marturiseste ca viata sa nu i s-a schimbat dupa aceasta sentinta. , ne-a declarat A.S.R Printul Paul. , mai spune Printul Paul. 
 
                                             
 
”Oamenii sunt atrasi de povesti cu printi si printese”
Dupa ce reflecta cateva clipe la numarul de turisti care ar putea fi atrasi de Romania, Printul Paul subliniaza: ”Daca avem in vedere cel mai apreciat obiectiv turistic al Romaniei – Castelul Peles, devine clar ca oamenii sunt atrasi de povesti cu printi si printese, cu regi si regine. Pe langa romanii care viziteaza fosta resedinta regala din Sinaia, sunt si multi straini care descopera acolo un aspect mai putin vizibil, dar foarte frumos, al tarii noastre. La fel de apreciate sunt si vechile resedinte nobiliare din Bucuresti, insa niciuna nu are valoarea istorica si nu trezeste fascinatia la fel de mult ca locul unde au locuit regii si reginele Romaniei. In Germania, in Marea Britanie sau in Franta, promovarea valorilor regale atrage numerosi turisti. Cred ca este timpul ca si Romania sa urmeze acest exemplu”, a incheiat A.S.R. Printul Paul al Romaniei. 
 
                                           
 
Decizie istorica: A.S.R. Printul Paul a fost recunoscut de Curtea Suprema ca nepot legitim si mostenitor legal al Regelui Carol al II-lea

Una dintre cele mai mari nedreptati din istoria moderna a Romaniei a fost reparata printr-o decizie definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pe 14 februarie 2012, Alteta Sa Regala Printul Paul al Romaniei a fost recunoscut drept nepot legitim si mostenitor legal al Maiestatii Sale Regele Carol al II-lea.
”Salut cu entuziasm si responsabilitate decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a recunoaste o sentinta pronuntata in urma cu 57 de ani in Portugalia. Procesul din Romania, care s-a incheiat, dupa 21 de ani, a fost unul de onoare pentru familia mea. Imi exprim speranta ca ceea ce s-a intamplat astazi reprezinta un prim pas spre reconciliere si pace in Familia Regala”, a declarat A.S.R. Printul Paul al Romaniei la aflarea deciziei judecatorilor.
Fiul A.S.R. Printul Carol Mircea, primul fiu legitim al Regelui Carol al II-lea, a mai adaugat si ca noul statut ii confirma faptul ca justitia romaneasca a evoluat. ”Respect faptul ca traim intr-o Republica, de aceea voi continua sa imi dedic viata neconditionat, ca si pana acum, actiunilor de sprijinire si promovare a imaginii Romaniei in lume. Este o datorie de onoare a fiecarui membru al Familiei Regale”, a incheiat Alteta Sa Regala.
 
 
 
Gala BLOGourmet
Pe 24 februarie a avut loc la restaurantul The Harbour din Bucuresti prima editie a Galei Bloggerilor Culinari, un eveniment care reflecta dezvoltarea din ultimii ani a criticii gastronomice si de restaurant prin intermediul internetului. Gala BLOGourmet 2011 a strans la un loc bloggeri, presa de specialitate si personalitati din domeniul gastronomiei, intr-o ambianta animata de Cosmin Tudoran (Cassa Loco), care a fost si prezentatorul premiilor, Radu Popovici, Tibi Scobiola si Dalma Kovacs. Campania de preselectie s-a desfasurat timp de doua luni si a adunat peste 100 de bloggeri inscrisi. Organizatorii si participantii au considerat acest eveniment un succes si intentioneaza sa il transforme intr-o traditie.
Iata si premiile destinate HoReCa, la sectiunea ”Cea mai buna recenzie de restaurant”:
1. Albu Alex - http:// foodcrew.ro
2. Craciun Alexandra - http:// urbangourmet.ro
3. Marcel Iorga -  http:// icrenegre.blogspot.com
 
 
 
Destinatiile turistice sustinute de UE
Conform unor cifre centralizate de Comisia Europeana, anul trecut mai mult de jumatate dintre turistii europeni (51 %) si-au petrecut vacanta in tara lor, fiind estimat un comportament similar pentru 2012. Cateva cifre (procent al turistilor care prefera sa ramana in tara lor in concediu) sunt relevante: Austria – 41 %, Belgia – 32 %, Bulgaria – 82 %, Croatia – 86 %, Republica Ceha – 43 %, Finlanda – 59 %, Franta – 57 %, Germania – 35 %, Grecia – 85 %, Ungaria – 68 %, Italia – 71 %, Olanda – 29 %, Polonia – 53 %, Portugalia – 76 %, Romania – 51 %, Slovenia – 41 %, Spania – 66 %, Turcia – 88 %. In acest context, Comisia Europeana a decis sa intensifice promovarea destinatiilor turistice europene de excelenta cuprinse in proiectul European Destinations of Excellence - EDEN, incurajand astfel europenii sa isi descopere valorile proprii, altele decat cele din statiunile aglomerate. Sunt promovate destinatii de vacanta sustenabile, in care turismul este adaptat la mediul si la comunitatea locala, contribuind astfel la depasirea crizei economice actuale. Aceste destinatii incluse in reteaua EDEN sunt sustinute in fata guvernelor si agentiilor nationale de turism, fiind promovate in activitatile Comisiei Europene pentru bune practici in domeniul turismului sustenabil, inclusiv la evenimente cu caracter national si international. De la demararea acestui proiect (2006), au fost declarate castigatoare si cateva destinatii romanesti: statiunea Geoagiu-Bai, Parcul Natural Apuseni si Depresiunea Horezu.
 
 
Autor: Lucian Nicolescu
        Print Recomanda unui prieten Trimite comentariul tau        
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
SAB NET / CAHM - cosmetica hoteliera cu textura naturala si prezenta europeana
Lista nou intrati Detalii 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14