PROMOTII
OFERTA SPECIALA MULTISOFT
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Proiect clasic hotel 5 stele, Bucuresti
Lista noutati Detalii
STIRI
Produs contrafacut ASEVI PARDOSELI PORTOCALA 1L
Lista stiri Detalii
LOCATII
Golden Tulip Ana Dome
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

       Stiri

Stiri

 
Cervo Food Concept - noul restaurant pentru corporatisti

Pe 22 octombrie 2014 s-a lansat noul meniu a la carte la Cervo Food Concept, situat pe Soseaua Fabrica de Glucoza, la doua minute de mers pe jos de statia de metrou Pipera.  
Tanarul Chef Costin a ispitit oaspetii cu specialitati mediteraneene iar un somelier cu o degustare de vinurile potrivite.
Chef Costin a creat o reteta proprie delicioasa de tartar de somon cu avocado si dressing de zmeura, iar ruloul de somon cu avocado „imbracat“ in aluat tempura si prajit cateva minute, pana cand devine auriu si crocant, a fost o alta vedeta a serii.
Printre creatiile Chef-ului Costin pentru clientii restaurantului se numara si tarta cu branza, in al carei aluat pune un strop de nucsoara si de ghimbir, numai atat cat sa-i dea o savoare aparte, apoi o stropeste cu un sos din fructe de padure.
Cervo Food Concept, al carui proprietar este domnul Dumitru Cocea, are o capacitate de 150 de persoane si acopera in timpul saptamanii toate momentele zilei, prin meniurile Cervo Breakfast, Cervo Lunch, Cervo a la Carte, iar in weekend gazduieste evenimente corporate, aniversari, petreceri pentru copii, nunti si botezuri. 

Localul are intre orele 9.00 si 17.00 o linie de self service, cu preparate de aceeasi buna calitate realizate de acelasi bucatar.
 

 
Royal Steak Hot Stone Restaurant – concept inovator intr-o locatie exclusivista

Pe 24 septembrie 2014 a avut loc inaugurarea Royal Steak Hot Stone Restaurant, ce are ca specific exclusiv gatitul pe piatra incinsa. 

Situat in centrul Bucurestiului, in Piata Romana, restaurantul ofera un meniu exclusivist, in care se regasesc preparate atent selectionate, precum carne de vita Argentina, pe care o importa direct, fructe de mare, legume, carne de pui.
Gatitul pe piatra incinsa este un mod extrem de sanatos de preparare a carnii, datorita faptului ca nu are adaos de grasimi si uleiuri. Totodata, acesta pastreaza gustul si aroma alimentelor.

Pietrele folosite pentru preparatele Royal Steak sunt pietre de gatit, provenite din roca vulcanica importata din Africa. Ele au calitatea de a rezista la temperaturi inalte, de a distribui uniform caldura in toata masa lor si de a nu degaja mult fum. Astfel carnea si legumele pregatite pe o astfel de piatra se gatesc in sucul lor propriu. Piatra reuseste sa-si pastreze temperatura optima pentru pana la 45 de minute, astfel incat ultima bucatica preparata este la fel de fierbinte si delicioasa ca prima.
Un alt avantaj al acestei metode de preparare a mancarii este timpul scurt de prelucrare si receptionare a comenzii, de care clientii nu pot decat sa se bucure.
Pe langa modul inedit de preparare a carnii, Royal Steak Hot Stone Restaurant se diferentiaza si prin modul de servire. Astfel oaspetele primeste la masa piatra vulcanica cu bucati de carne intregi, 3 boluri cu diferite sosuri, garnitura si o salata de cruditati.
Clientii au optiunea de a-si prepara singuri felurile de mancare, pe gustul lor, sau de a asista la spectacolul prepararii acestora in fata lor, la masa, de catre personalul temeinic specializat.

Royal Steak Hot Stone Restaurant s-a nascut in urma unei investitii de circa 100.000 de euro, din dorinta de a aduce in Bucuresti un concept inovator, unic in Romania. Pornind de la ideea de a construi o locatie in care gatitul devine o placere si ceva interactiv, fondatorii Royal Steak, doamna Georgiana Danila si domnul Dorel Florescu, au dezvoltat-o, incepand aceasta poveste intr-o locatie exclusivista. Visul lor este de a deschide un lant de astfel de restaurante in Romania.
Locatia in care Royal Steak Hot Stone Restaurant isi desfasoara activitatea este monument istoric si dispune de aproximativ 60 de locuri in interior si 100 de locuri pe terasa ce va fi amenajata in primavara anului 2015.
In restaurant clientii sunt surprinsi de elemente inedite, cum ar fi paharele Amor’ di Vino, lucrate manual, din sticla termorezistenta, in ale caror picioare sunt inserate cristale folosite in industria bijuteriilor, cu o larga varietate de sclipiri si culori. Si alte dotari speciale, precum racirea paharului de whisky cu ajutorul unor roci vulcanice de mici dimensiuni, ce au temperatura de -20 grade Celsius, astfel incat sa nu se piarda savoarea whisky-ului prin cuburile normale de gheata, sunt toate menite sa ofere un spectacol gastronomic aparte, de calitate exceptionala.
 

 
Spectacol gastronomic si vinuri cu poveste

Pe 17 septembrie 2014 a avut loc la Restaurantul “Mica Elvetie” situat in centrul istoric al Bucurestiului, pe Str. Franceza nr. 60, primul eveniment gastronomic de miercuri din seria “Romanian wines make a culinary travel around the world”, ce se va desfasura lunar pana in aprilie 2015.

Scopul acestui eveniment este de a prezenta soiuri alese, noi, de vinuri romanesti, impreuna cu sortimente culinare de exceptie, ce poarta semnatura expertului in gastronomie internationala, Chef Jakob Hausmann, proprietarul restaurantului “Mica Elvetie”. 
Seara a fost un adevarat show gastronomic, intr-o atmosfera relaxata, care a debutat cu o varietate amuse-bouche insotita de Spumantul roze de la Stirbey si un tur inedit in bucataria sarmantei gazde.

A urmat antreul de-a dreptul sublim, brulee de fois gras cu salata de valeriana si sos vinegreta de smochine, care a mers de minune cu vinul Dessert de Stirbey, de care ne-am indragostit pur si simplu.
Primul fel principal, file de tilapia cu sos Grenoblaise si polenta cu trufe, peste care insusi chef Hausmann ne-a presarat celor prezenti la eveniment bucatele de trufe, a fost acompaniat de vinul alb sec Feteasca Regala de Stirbey. Delicios!

Al doilea fel principal al festinului culinar, roast beef rose cu garnitura de legume de sezon si piure de cartofi cu sofran s-a potentat desavarsit cu vinul rosu sec Negru de Dragasani al Cramei Stirbey, un vin cu personalitate puternica.

Seara a fost incheiata magnific de un desert extrem de simplu si totodata extrem de savuros, clatite umplute cu branza si compot de prune, asociat cu un alt vin dulce, Tamaioasa de Stirbey.

Prezentarea vinurilor a fost realizata chiar de baronul Jakob Kripp care a participat la eveniment alaturi de sotia sa, baroneasa Ileana Kripp, nepoata printesei Maria Stirbey.
Clasa, rafinament, naturalete sunt alte epitete care intregesc imaginea acestui deliciu culinar, care isi merita cu prisosinta euforica descriere. 
 

 
Cea de-a patra editie a festivalului Sarbatoarea Gustului

Pe 26 octombrie 2014 a demarat in forta a patra editie a festivalului Sarbatoarea Gustului, desfasurata sub motto-ul „Bun pentru gust, bun pentru planeta, bun pentru sanatate!", la restaurantul Loft din Bucuresti, cu evenimentul “La Grande Tablée”, derulat in parteneriat cu Ministerul Agriculturii din Franta.
Samuel Le Torriellec, Frederic Jaunault, Marie Jo Le Guen si Lionel Passe-Coutrin au pregatit impreuna preparatele cu ingrediente atent alese pentru invitatii serii si i-au incantat pe acestia printr-o cina in stil frantuzesc.

Printre invitaţii de gala ai seratei s-au numarat Chef Patrizia si Chef FOA, jurati ai Master Chef 2014.

20 de Chefs celebri, detinatori ai prestigioaselor stele Michelin, sustin in unanimitate „Sarbatoarea Gustului”. Fiecare dintre ei a semnat boneta de bucatar, care va fi daruita tuturor participantilor la editia din 2014 a festivalului.

Lectiile Gustului au inceput la Grand Hotel Continental pe data de 27 octombrie, iar primii care s-au bucurat de eveniment au fost elevii de la Scoala Centrala; sub indrumarea celor mai renumiti Chefs din Europa, cei mici, elevi in clasa a patra, au pregatit salata de fructe impreuna cu Roxana Anghel, executive chef la Grand Hotel Continental si au asistat la transformarea fructelor si legumelor in personaje de poveste, cu ajutorul iscusintei lui Frederic Jaunault, campion european si al Frantei la sculptura artistica in fructe si legume. Lectiile Gustului continua pe toata perioada octombrie 2014 – aprilie 2015, in mai multe orase din tara.
In data de 5 noiembrie a avut loc urmatorul eveniment din cadrul Sarbatorii Gustului, in Campus-ul ASE, un workshop gandit din prisma bugetului limitat de student, iar intre 13 si 16 noiembrie, in cadrul targului Romhotel 2014, va avea loc „Forumul Gastronomiei”, patru zile cu standuri deschise publicului larg, cu nenumarati expozanti, demonstratii culinare si preparate europene.
Forumul Gastronomiei – Intersectie de Meserii va avea loc pe 13 noiembrie si este adresat adolescentilor care doresc sa imbratiseze meseria de Chef. Acestia vor avea ocazia sa cunoasca meseriile din sectoarele HORECA, Industrie Alimentara si Agricultura, dar si oportunitatile de cariera din acest domeniu.
“Totodata, pe data de 15 noiembrie lansam provocarea – “Cupa Romaniei de Sandwich – Cel mai bun Sandwich”, iar pe 20 noiembrie va avea loc Intrecerea Ospatarilor urmata de celebrarea Beaujolais Nouveau la Hôtel Epoque, unde ne vom bucura de vinurile celebrului Chef Paul Bocuse, alaturi de delicatese precum foie gras si branzeturi frantuzesti. Sarbatoarea Restaurantelor este ultimul eveniment din cadrul acestei editii a Sarbatorii Gustului si va fi o reala demonstratie culinara.
Va invitam la o sarbatoare a gusturilor inedite, a inspiratiei culinare, o experienta oferita de cele mai bune ingrediente si pe care doar cei mai buni Chefs din Europa o pot insufla. Va fi cu siguranta o adevarata lectie a Gustului”, a declarat Daniel Dobre, Project Manager-ul festivalului.
 

 
Propunere referitoare la legea turismului: infiintarea Organizatiei Romane pentru Turism (ORT)
 
Reprezentanti de seama ai industriei ospitalitatii din Romania, printre care se numara Dragos Anastasiu, Alin Burcea, Sorin Dencescu, Marius Ghenea, Calin Ile, Nicolae Lech, Cosmin Marinof, Malin Malineanu, Paul Marasoiu, Razvan Pirjol, Ciprian Popescu, Maria Stoian, Tinu Sebesanu, Remus Visan, Adrian Voican, considera necesara si oportuna crearea Organizatiei Romane pentru Turism, ONG de utilitate publica, cu scopul promovarii Romaniei in tara si in strainatate, licentierii / certificarii / autorizarii, inclusiv si in special in zona de formare profesionala in turism, definirii de bune practici in ospitalitate.
Bazat pe modelele de succes din alte tari europene, se considera ORT solutia castigatoare pentru functionarea corecta a turismului in Romania si a carei infiintare trebuie stipulata in legea turismului.
Ca membri fondatori sunt propusi Ministerul IMM-urilor, ANAT, FIHR, FPTR, FAPT, SKAL, OPTBR, ANTREC si alte organizatii reprezentative, care ar trebui sa plateasca o taxa de aderare de 5.000 de euro.
Adunarea generala ar alege un comitet executiv format din 5 persoane, care reprezinta asociatiile respective, iar comitetul executiv ar vota din cei 5 membri ai sai un presedinte, un vicepresedinte si un trezorier.
Conducerea efectiva a organizatiei va fi asigurata de o echipa executiva condusa de un CEO, cu contract de management pe 4 ani, ales dintr-o lista de minimum 10 candidati selectati profesionist de catre o firma de recrutare cu renume international.
Organizatia va avea birouri de reprezentare in Romania (8 regiuni) si in strainatate, unde vor fi preluate sediile actuale si, dupa caz, personalul din acest moment al birourilor.  
Ca solutii de finantare se intrevad: taxa de aderare si cotizatiile membrilor; taxe de licentiere / autorizare / certificare; activitati comerciale; taxa hoteliera, care se propune a fi repartizata astfel: 25 % sa ramana la primarii, 50 % sa fie alocati asociatiilor regionale si 25 % sa mearga la ORT, eventual prin intermediul aociatiilor regionale – FAPT; alte fonduri de tip sponsorizari, donatii, fonduri nerambursabile etc.; bugetul statului din care in prezent sunt asigurate costurile actualului aparat, birourile in tara si in strainatate si promovarea (bugetul statului va fi pus la dispozitia ORT prin lege).
In ceea ce priveste licentierea / certificarea / autorizarea propunerea este de a digitaliza si emite certificate on-line pe baza de declaratie pe propria raspundere, contra cost. In termen de maximum 3-6 luni un reprezentant ORT va verifica personal veridicitatea declaratiilor iar in cazul in care se constata neconcordante, se vor aplica amenzi foarte mari, sume care se considera ca ar fi bine sa fie directionate tot la ORT.
Autoritatea publica responsabila (Minister Turism, departament actual sau agentie in subordinea Primului Ministru) va pastra responsabilitatile legate de strategie / dezvoltare, control si consiliul interministerial legat de turism. 
Solutia infiintarii ORT-ului, care se regaseste de altfel in Europa, in anumite state, este de preferat autoritatii statului datorita continuitatii, profesionalismului, implicarii efective a mediului de afaceri in activitati in care ar trebui sa aiba un cuvant important de spus pe care le-ar asigura, precum si faptului ca daca in 25 de ani nu a functionat niciuna dintre solutiile alese, trebuie sa se schimbe ceva, intrucat nu poti avea alte rezultate facand mereu acelasi lucru, conchid semnatarii manifestului. 
 
 
Autor: Revista HoRes
        Print Recomanda unui prieten Trimite comentariul tau        
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
150 euro bonus pentru cititorii revistei HoRes - promotie AIR FRANCE KLM ROMANIA
Lista nou intrati Detalii



 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14