|
|
Nr.Crt. |
|
Articol |
Rubrica |
1 |
 |
Orice schimbare - un pas inainte
Autor: Lucian Nicolescu
Felul in care operatorii din hotelarie si restauratie reactioneaza in fata evenimentelor, fie ele targuri, fenomene economice sau noutati legislative, va avea efecte pe termen lung asupra domeniului. Iata cateva observatii pe aceasta tema, cu trimitere la sumarul revistei.
|
Editorial |
2 |
 |
Marele zid gastronomic
Autor: Lucian Nicolescu
La Brasov, unul dintre cei mai experimentati bucatari romani face mancare chinezeasca ca intr-o locatie de top din Shanghai. Am stat de vorba cu dumnealui pentru a va spune aceasta poveste despre pasiune, rigurozitate si modestie.
|
Cover Story |
3 |
 |
Solutii automatizate pentru linii de autoservire si fast-food
Autor: Magister Software
Iata cateva avantaje ale solutiei software SmartCash RMS oferite de Magister Software pentru unitatile de alimentatie publica: viteza mare de vanzare si de preluare a comenzilor, multiple optiuni de pachete fiscale, gestionarea unor baze de date pentru fidelizare prin discounturi sau vanzari pe credit.
|
Text publicitar |
4 |
 |
Head hunting - cele mai bune rezultate de recrutare pentru HoReCa
Autor: Nicoleta Udrea - Director de Consultanta Skill Team
Competanta angajatului cu functie de conducere nu asigura succesul unei afaceri. Sunt multe alte aspecte de care trebuie sa se tina cont, iar tehnica head hunting-ului poate preveni dificultatile de colaborare cu angajatorul. Iata cateva avantaje ale abordarii acestei metode de recrutare.
|
Resurse umane |
5 |
 |
Bucataria moleculara: cand stiinta este invitata la masa dumneavoastra
Autor: Patrick Pettenuzzo
Gurmanzii sau curiosii trebuie sa astepte luni de zile pentru a le fi onorate rezervarile in resturantele celor doi parinti ai gastronomiei moleculare - Pierre Gagnaire si Ferran Adria. Acest curent gastronomic puternic ancorat in chimie si fizica face tot mai multe „victime” si nu va ocoli cu siguranta nici Romania. Sa vedem de unde a pornit totul si unde s-a ajuns pana acum.
|
Tendinte |
6 |
 |
Solutii anti-criza, aplicatii reale pentru Romania
Autor: Patrick Pettenuzzo
In aceasta perioada de criza, managerul de restaurant si bucatarul-sef trebuie sa ia cateva masuri in legatura cu politica de resurse umane, aducerea unitatii la standardele de securitate igienico-sanitara cerute de legislatie, dar si sa prevada o colaborare cu o firma specializata de consultanta. Cititi aici care sunt avantajele acestor masuri.
|
Alimentatie publica |
7 |
 |
Traditia din trei perspective
Autor: Arh. Sabin Ionescu si Lucian Nicolescu
Unele restaurante sunt speciale prin arhitectura cladirii, prin trimiterea catre trecut. Ca sunt restaurante de un an sau de un secol, ele se afla totdeauna la inceput de drum, pentru ca aspectul exterior obliga la responsabilitate pentru clienti, pentru traditie, pentru imaginea unei intregi comunitati.
|
Special |
8 |
 |
Hochheim am Main, orasul vinului din tara berii
Autor: Robert Malischitz
Germania, o tara cu putine resurse naturale pentru a obtine o productie importanta de vin, face totusi performanta si in acest domeniu. Iata cateva detalii care arata cat de importanta este legatura dintre turismul local si marketingul cramelor.
|
Vinuri |
9 |
 |
Lounge bar - inainte si dupa fite
Autor: Lucian Nicolescu
Lounge barul este o prezenta relativ noua in peisajul HoReCa din Romania. Sa vedem ce trebuie sa stim pentru a demara o afacere cu sanse de succes in acest domeniu. Sa vorbim despre amplasament, utilare, costuri, resurse umane si, bineinteles, tematici interesante pe care le puteti aborda.
|
Ghidul investitorului |
10 |
 |
Peste 800 de produse pentru HoReCa
Autor: Axa Porcelaine
Axa Porcelaine, companie specializata in producerea si furnizarea de vesela din portelan, si-a diversificat oferta astfel incat astazi dispune de peste 800 de produse destinate pietei HoReCa, motiv in plus pentru a vizita site-ul www.axaporcelaine.ro, unde aveti la dispozitie mai multe informatii importante si interesante.
|
Text publicitar |
11 |
 |
SOLON H de la Multisoft
Autor: Multisoft
Compania Multisoft va lansa in mai 2009 un nou produs destinat administrarii si managementului unitatilor hoteliere. Puteti citi aici care sunt principalele functionalitati ale acestei solutii software, activitatile care pot fi monitorizate prin implementarea ei.
|
Text publicitar |
12 |
 |
Stiri
Autor: Grupaj realizat de Lucian Nicolescu
Despre noi investiţii, realizate sau în curs de realizare, aflaţi în paginile de ştiri. Tot aici veţi afla care au fost evenimentele expoziţionale şi gastronomice ale sezonului, cum s-au desfăşurat şi care sunt tendinţele observate pentru următoarea perioadă.
|
Stiri |
13 |
 |
Euroservice Technology - Pentru spalarea profesionala a materialelor textile, un hotelier care se respecta alege ce-i mai bun.
Autor: Euroservice Technology
Sistemele Miele si detergentii Kreussler, branduri germane reprezentate in Romania prin Euroservice Technology, reprezinta garantul unei spalari profesionale si foarte profitabile pentru utilizatori.
|
Text publicitar |
14 |
 |
Scuzati, unde este toaleta?
Autor: Lucian Nicolescu
Elementele de signalectica sunt piese decorative care confera personalitate unui hotel sau unui restaurant, avand si un rol practic evident: angajatii dumneavoastra nu mai pierd vremea dand indicatii de orientare in spatiu fiecarui client, si, totodata, necesitatea lor impusa de legislatie.
|
Focus |
15 |
 |
Press + Wash - economie de pana la 50%
Autor: Concept Hotels Group
Sa vedem care sunt principalele avantaje ale utilizarii flaconului Press + Wash de la Concept Hotels, produs utilizat cu succes de hotelierii care doresc sa ofere un produs de calitate si, in acelasi timp, sa inregistreze economie la consumul de gel pentru dus, lotiune de corp sau sampon.
|
Text publicitar |
16 |
 |
Un hotel... Alpin
Autor: Arhitect Sabin Ionescu
Va descriem in aceste pagini un hotel din Poiana Brasov, renovat si adus la standardul de 4 stele. Amplasarea, arhitectura alpina, serviciile ireprosabile fac din aceasta locatie una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din zona, atat pentru turistii romani, cat si pentru cei straini.
|
Arhitectura si amenajari |
17 |
 |
Noi nu am inventat relaxarea, noi am desavarsit-o!
Autor: Dolphin Group
Parteneriatul dintre Dolphin Group si Hotelul Iaki s-a materializat intr-o dotare de exceptie a spatiilor de cazare cu textile de cea mai buna calitate. Acest lucru a fost realizat prin eforturile comune si continue ale unor profesionisti cu experienta in turism si dotari hoteliere.
|
Text publicitar |
18 |
 |
Hoteluri inteligente: Building Management, Building Control, Building Automation
Autor: Lucian Nicolescu
Cunoscute si acceptate de multa vreme in Occident ca solutii ideale de eficientizare, sistemele Building Management isi fac aparitia tot mai des, dar nu suficient de des inca, si pe piata hoteliera din Romania. Rolul acestui articol este de a atrage atentia asupra avantajelor sistemelor si de a facilita calea beneficiarilor catre solutiile care le sunt cu adevarat utile.
|
Focus |
19 |
 |
Legea tichetelor de vacanta
Autor: Elena Grecu
Practica tichetelor de vacanta, folosita cu succes de cateva tari europene in scopul dezvoltarii turismului, este privita in Romania, in acest moment, ca una dintre solutiile viabile pentru protejarea unitatilor HoReCa de criza financiara. Sa vedem care sunt prevederile de baza ale ordonantei si care sunt caile prin care aceste prevederi isi pot atinge scopul.
|
Legislatie |
20 |
 |
Invitatii, pregatiri... dar pentru cine?
Autor: Lucian Nicolescu
A saptea editie a manifestarii HoResCa de Brasov ne-a adus in fata unei situatii neplacute: multi expozanti, organizare buna, dar vizitatori putini. Interlocutorii nostri au incercat sa-si explice care au fost cauzele si putem spune ca au gasit cateva care trebuie sa va puna pe ganduri. Le puteti citi de aici sau puteti astepta sa le simtiti in curand.
|
Eveniment |
|
|
|