Nr.Crt. |
|
Articol |
Rubrica |
1 |
 |
Slalom printre incertitudini
Autor: Lucian Nicolescu
Parcurgem o perioada in care trebuie sa ne punem intrebari importante asupra a ceea ce vrea si poate sa reprezinte domeniul HoReCa, in legatura directa atat cu turismul, cat si cu intreaga economie romaneasca. Va invitam si pe dumneavoastra sa participati la acest chestionar, alaturi de oameni cu experienta prezenti in paginile acestei editii de revista HoRes.
|
Editorial |
2 |
 |
Best Western - un brand democratic
Autor: Lucian Nicolescu
Articolul de deschidere al acestei editii este dedicat celui care a adus in Romania brandul Best Western, domnul Malin Malineanu. Cititi aici despre povestea autohtona a acestui brand, dar şi despre viziunea domnului Malineanu asupra pietii HoReCa aflate in plina criza.
|
Cover Story |
3 |
 |
Sistemul Press+Wash va aduce economii de peste 50%
Autor: Concept Hotels
Un studiu de caz realizat de firma Concept Hotels ne arata ca prin folosirea sistemului de dozare Press+Wash se pot obtine reduceri ale consumului de sapun sau sampon pentru baia camerei de hotel de peste 50 %. Sa urmarim calculul!
|
Text publicitar |
4 |
 |
Dotari textile complete cu Dolphin Group
Autor: Dolphin Group
Dolphin Group se adreseaza achizitorilor de textile pentru hoteluri cu o gama completa de produse, oferind de asemenea servicii complete: consultanta, masuratori, confectionare, personalizare si livrare.
|
Text publicitar |
5 |
 |
Brand: o solutie, mai ales in perioada de criza
Autor: Tinu Sebesanu - CEO Trend Hospitality
Accesarea unui brand international este cautata mai mult decât oricând in rândul hotelierilor români, care vor sa evite colapsul. Aceasta poate fi o solutie insa pentru doar o mica parte dintre hotelurile românesti. Domnul Tinu Sebesanu, CEO Trend Hospitality ne arata care sunt motivele esecurilor si ce cai trebuie urmate pentru a ne atinge scopul.
|
Management hotelier |
6 |
 |
Noutati legislative in turism
Autor: Oana Albu - Consilier Juridic
Cititi in acest articol care au fost modificarile legislative din ultima perioada, cu consecinte importante asupra modalitatilor de clasificare a structurilor hoteliere sau din alimentatia publica. De asemenea, aveti detalii despre posibilitatea unei unitati de a functiona in aer liber si despre obligatia de functionare in perioada estivala.
|
Legislatie |
7 |
 |
Proiectare si consultanta pentru accesarea de fonduri nerambursabile in turism
Autor: Arh. Sabin Gabriel Ionescu
Concept Media ADV va ofera, prin arh. Sabin Ionescu, proiectare si consultanta de specialitate pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile in turism si agroturism. Masura 313 “Incurajarea activitatilor turistice” este un program ce prevede co-finantare prin fonduri nerambursabile a investitiilor din domeniul turistic.
|
Arhitectura si amenajari |
8 |
 |
Un sejur mai linistit pentru clienti: seifurile
Autor: Lucian Nicolescu
Cativa dintre cei mai importanti furnizori de seifuri ne arata in acest articol care sunt optiunile avantajoase din punct de vedere calitativ pe care le putem lua la achizitionarea acestor produse si de ce sunt necesare asemenea achizitii, inclusiv pentru a respecta normele stabilite de industrie.
|
Focus |
9 |
 |
Seifuri hoteliere prin Hores 2002
Autor: Hores 2002
Distribuitor al seifurilor de la Omnitec Spania, Hores 2002 vine in intampinarea hotelierilor cu produse de calitate, care tin seama de nevoile de siguranta ale momentului.
|
Text publicitar |
10 |
 |
Fitness Solutions: cum sa ajungi cu hotelul in Champions League
Autor: Fitness Solutions
Fitness Solutions va propune un concept nou, care va creste gradul de ocupare al hotelului: dotarea salii de fitness cu aparate profesionale astfel incat gazduirea echipelor sportive aflate in cantonament sa fie mult mai tentanta pentru managerii de cluburi. Aflati aici mai multe detalii.
|
Text publicitar |
11 |
 |
ARVO GROUP - Solutii de head-end
Autor: Arvo Group
Cititi în acest articol despre solutiile de head-end oferite de compania ARVO GROUP, despre partenerii cu ajutorul carora sunt furnizate aceste solutii, precum si despre cateva lucrari importante din domeniul sistemelor de receptie TV analogice si digitale.
|
Text publicitar |
12 |
 |
Textilele pentru baie - o noua abordare
Autor: Lucian Nicolescu
Noul context economic, marcat de scaderea volumului afacerilor, a determinat schimbarea atitudinilor atat in tabara furnizorilor, cat si a achizitorilor. Aceste atitudini au ajuns la un echilibru care face industria sa functioneze in continuare. In ce ritm se petrec toate acestea aflati in articolul de fata.
|
Focus |
13 |
 |
FLASHDENT in Romania
Autor: Eli Ideal Construct
Pe piata romaneasca a aparut un nou produs inovator, si anume periuta de dinti cu pasta incapsulata, care nu necesita apa, este disponibila la un pret competitiv si are termen de valabilitate 5 ani, precum si aparatul cu periute Flashdent, de a carui promotie puteti beneficia in perioada 17 iulie – 16 septembrie 2009.
Aflati mai multe detalii oferite de Eli Ideal Construct, distribuitor unic in Romania al produselor Flashdent.
|
Text publicitar |
14 |
 |
Oferta Cleaning Logistic
Autor: Cleaning Logistic
Cleaning Logistic ofera hotelurilor, restaurantelor si celorlalte unitati HoReCa o gama larga de echipamente profesionale, accesorii si consumabile. Urmariti aici o lista mai detaliata si aflati de unde pot fi achizitionate.
|
Text publicitar |
15 |
 |
Euroservice Technology - Pentru spalarea profesionala a materialelor textile, un hotelier care se respecta alege ce-i mai bun
Autor: Euroservice Technology
Sistemele Miele si detergentii Kreussler, branduri germane reprezentate in Romania prin Euroservice Technology, reprezinta garantul unei spalari profesionale si foarte profitabile pentru utilizatori.
|
Text publicitar |
16 |
 |
Mobilier pentru camera si receptie - mai ieftin si la fel de bun
Autor: Lucian Nicolescu
Va oferim aici cateva detalii suplimentare fata de ceea ce am prezentat pana acum in legatura cu mobilierul pentru hotel, punand accentul pe mobilierul pentru receptie si cel pentru camera. Sunt informatii care va ajuta sa evaluati necesarul de piese, tendintele momentului, ce trebuie sa stiti pentru a face o investitie cat mai eficienta.
|
Focus |
17 |
 |
Tentatiile toamnei la Iaki
Autor: Iaki Hotel
Aflati care sunt cele mai noi pachete promotionale oferite de Hotel Iaki din Mamaia, pachete adresate atat zonei business, cat si sejururilor in familie, de weekend, de nunta sau pentru luna de miere.
|
Text publicitar |
18 |
 |
Nou de la ALBERGO CONTRACT
Autor: Albergo Contract
In cadrul noutatilor oferite de Albergo Contract pentru acest sezon, prezentam aici o gama de produse cu design si facilitati deosebite, in contextul in care aceasta companie a inceput activitatea de predare la cheie a locatiilor HoReCa.
|
Text publicitar |
19 |
 |
Asociatiile internationale inca ne asteapta sa ne coagulam
Autor: Lucian Nicolescu
Domnul Mihai Rajnita, Secretar General al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania, face aici o radiografie a acestui domeniu, punand accent pe o mai buna colaborare intre actorii de pe piata. Aceasta cooperare poate determina, in special la nivel guvernamental si legislativ, schimbari necesare in interesul tuturor.
|
Asociatii, patronate |
20 |
 |
Lugano - Art Nouveau cu specific austro-ungar
Autor: Arh. Sabin Ionescu
Reprezentant de succes al ospitalitatii din Cluj-Napoca, restaurantul Lugano se remarca de asemenea prin arhitectura si amenajarea interioara. Aflati in acest articol povestea unei investitii cu efecte estetice deosebite, element de baza in orice afacere HoReCa.
|
Arhitectura si amenajari |
21 |
 |
Managementul participativ: solutie pentru fidelizarea si motivarea salariatilor (I)
Autor: Patrick Pettenuzzo
Grija pentru pastrarea si dezvoltarea performantelor la nivelul resurselor umane prin managementul participativ este tema pe care ne-o propune, intr-un nou articol, colaboratorul nostru, domnul Patrick Pettenuzzo.
|
Resurse umane |
22 |
 |
Icre de peste, oua de melc, parteneri de succes ai caviarului
Autor: Patrick Pettenuzzo
Iata un articol destinat gastronomilor (dar mai ales angajatorilor acestora), cu detalii despre tendinţele internaţionale in achiziţionarea de caviar, oua de melci, icre de lumpfish si multe alte delicatese care incept sa fie cautate si in Romania.
|
Alimentatie publica |
23 |
 |
Principiile HACCP
Autor: Dan Stefanescu - Director pentru Strategie si Dezvoltare QUASARO
O trecere in revista a principiilor HACCP ii ajuta pe cei care activeaza in alimentatia publica sa inteleaga nu doar normele, ci si spiritul acestora. Care sunt atributiile echipei HACCP, unde poate interveni ea, in ce masura si care sunt documentele care trebuie intocmite, iata informatii pe care le puteti afla citind acest articol.
|
HACCP |
24 |
 |
Din lumea vinului
Autor: Prof. Dr. Universitar Dan Boboc si Bogdan Dumitrescu - F&B Manager
Doua articole semnate de specialisti ai domeniului dezbat probleme de actualitate din zona productiei, distributiei si achizitionarii de vinuri. O idee de baza este mai buna comunicare si urmarirea atenta a reactiilor din piata, pentru a intui care este viitorul consumului de vin in restaurantele romanesti.
|
Vinuri |
25 |
 |
Stiri
Autor: Lucian Nicolescu
Noi informatii despre deschideri de hoteluri (Golden Tulip Ana Dome), investitii (Statiunea Baile Oglinzi, HasHas), servicii speciale oferite de unitati HoReCa (Insieme Grand Resort, Tabara Medievala Postavaru, Hard Rock Cafe) aflati in cadrul sectiunii noastre de stiri.
|
Stiri |