|
|
Nr.Crt. |
|
Articol |
Rubrica |
1 |
 |
Culorile deschise in HoReCa
Autor: Lucian Nicolescu
Se vorbeste prea mult despre zona gri a acestei industrii, in dauna celor care reusesc sa se mentina ”la lumina”. Editorialul de fata le este dedicat celor din urma, care vor fi cei dintai, suntem convinsi, pentru ca ei sunt adevaratii reprezentanti ai ospitalitatii.
|
Editorial |
2 |
 |
Heraldic Club: a place to remember
Autor: Lucian Nicolescu
Va prezentam la rubrica de ”Cover story” o locatie cu o puternica individualitate, datorata tematicii alese, conceptului general, dar mai ales modului in care este pozitionata pe piata turistica din Poiana Brasov. Este vorba despre o pensiune de munte, de 5 stele, care nu se bazeaza doar pe binefacerile naturii, ci si pe atragerea turismului de business.
|
Cover Story |
3 |
 |
Tehnologie de exceptie prin LG Electronics Romania
Autor: LG Electronics Romania
Oferta LG Electronics
Romania pentru piata horeca include televizoare cu dotari interactive si
solutii complete de afisaj digital cu ecran de inalta fidelitate si un
software intuitiv, simplu de utilizat.
|
Text publicitar |
4 |
 |
Hotel Wels - popas intr-o lume miraculoasa
Autor: Lucian Nicolescu
Nu este usor sa aduci beneficiile civilizatiei in Delta Dunarii, cu atat mai putin la nivel de 4 stele, respectand in acelasi timp natura. Hotelul Wels, aflat in apropierea bratului Sfantu Gheorghe, reuseste de ani buni sa ofere ”la pachet” bogatia faunei si florei din Delta, alaturi de tot ceea ce inseamna confortul modern.
|
Profil de business |
5 |
 |
Hores 2002 - Let's work together!
Autor: Hores 2002
Cu acest indemn, Hores 2002 pune la dispozitie achizitorilor produse cosmetice si accesorii hoteliere despre care va pot da referinte o multime de unitati HoReCa din Romania.
|
Text publicitar |
6 |
 |
Evensys
Autor: Evensys
Specialistii din turism si industria ospitalitatii se intalnesc pe 3 si 4 mai 2011 pentru cea de-a IV-a editie a evenimentului Hotel Tourism & Leisure Investment Forum, in cadrul caruia vor avea loc conferinte si seminarii si vor fi acordate premii de execenta.
|
Text publicitar |
7 |
 |
Sala de fitness - de la un avantaj competitiv la o afacere in sine
Autor: Lucian Nicolescu
Salile de fitness fac parte din peisajul ospitalitatii moderne, atat in cadrul unui hotel, cat si ca afaceri individuale. Incercam in acest articol de la rubrica ”Focus” sa va oferim cateva repere despre ce inseamna calitate in acest domeniu si care sunt detaliile urmarite de clientii salilor de fitness, astfel incat ele sa devina afaceri profitabile.
|
Focus |
8 |
 |
Design Wellness pentru hoteluri
Autor: Living Well
Firma Living Well,
distribuitor oficial Technogym in Romania, vine in intampinarea dorintei
hotelierilor de a atrage categorii cat mai largi de clienti, in special
pe cei din categoria persoanelor active, care vor sa socializeze. Iata
avantajele amenajarii unui centru wellness si calea obtinerii lui.
|
Text publicitar |
9 |
 |
Fitness Solutions: ce inseamna sa construiesti o afacere profitabila in fitness
Autor: Fitness Solutions
Fitness-ul a devenit deja o industrie in
care, pe baza unei cresteri a cererii, sunt investite tot mai multe
fonduri. Un nume important in acest domeniu este Fitness Solutions,
firma specializata in furnizarea de solutii complete pentru dezvoltarea
afacerilor bazate pe fitness.
|
Text publicitar |
10 |
 |
Hostel Mara - o nisa pentru iubitorii de calatorii
Autor: Lucian Nicolescu
In centrul Brasovului, la cateva zeci de metri de Piata Sfatului, turistii impatimiti de calatorii pot gasi un pat confortabil, o baie curata si alte cateva servicii oferite cu generozitate, la cele mai mici preturi de pe piata. Este Hostel Mara, o locatie de nisa, destinata mai ales turistilor straini, si pe care v-o propunem ca ”Profil de business”.
|
Profil de business |
11 |
 |
Hostelul, un concept occidental de succes
Autor: Lucian Nicolescu
In tarile cu traditie in turism, hostelurile au devenit afaceri de amploare. Investitorii din Romania au inteles oportunitatea pe care le-o ofera un produs de nisa si sunt tot mai interesati de dezvoltarea de proiecte pe segmentul economic. Mai intai, insa, trebuie sa intelegem bine conceptul si modul in care acesta poate fi profitabil.
|
Ghidul investitorului |
12 |
 |
Oferta Cleaning Logistic
Autor: Cleaning Logistic
Cleaning Logistic ofera
hotelurilor, restaurantelor si celorlalte unitati HoReCa o gama larga
de echipamente profesionale, accesorii si consumabile. Urmariti aici o
lista mai detaliata si aflati de unde pot fi achizitionate.
|
Text publicitar |
13 |
 |
Masa dotata complet cu Axa Porcelaine
Autor: Axa Porcelaine
Gratie parteneriatelor
incheiate in ultimul timp, oferta Axa Porcelaine este tot mai variata,
astfel incat in acest moment puteti solicita acestei firme nu doar vase
din portelan, ci orice alt produs din categoria obiectelor de inventar
pentru masa.
|
Text publicitar |
14 |
 |
Eastrade International: de 19 ani impreuna
Autor: Eastrade International
De 19 ani pe piata autohtona si reprezentant unic in Romania al companiei belgiene IPSO, Eastrade International furnizeaza echipamente profesionale de spalat rufe, pentru care ofera si detergenti Christeyns, de asemenea din Belgia.
|
Text publicitar |
15 |
 |
Noile norme metodologice
Autor: Mihaela Ghita, Consilier Juridic
Eliberarea certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism se face acum conform unor noi norme metodologice. Rubrica actuala de legislatie atrage atentia asupra celor mai importante modificari aduse vechiului act normativ, modificari de care va trebui sa tineti cont in activitatea dumneavoastra.
|
Legislatie |
16 |
 |
Normele metodologice: un pas inainte, dar nu unul decisiv
Autor: Tinu Sebesanu, CEO Trend Hospitality
O privire lucida a domnului Tinu Sebesanu asupra noilor norme metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism, ne dezvaluie avantajele aduse de acest act normativ, dar si neclaritatile sau lipsurile lui.
|
Management hotelier |
17 |
 |
HoReEquip va prezinta: Ozti
Autor: HoReEquip
Firma HoReEquip va ofera o gama ampla de
echipamente si accesorii pentru unitatile de cazare, de alimentatie
publica si de divertisment. Click aici pentru mai multe informatii.
|
Text publicitar |
18 |
 |
Servirea preparatelor culinare
Autor: Dr.ing. Gabriela Berechet, Director General S.C. CIT S.A.
Anumite aspecte de siguranta a alimentelor, prevazute de sistemul HACCP, sunt neglijate de unii operatori cand este vorba despre servire, si mai cu seama in cazul liniilor de autoservire. Iata cateva reguli de baza ale unui serviciu corect, in bucatarie si in afara ei.
|
HACCP |
19 |
 |
Arta lui Guy Martin la Bucuresti
Autor: Patrick Pettenuzzo
Celebrul Guy Martin, de la restaurantul Grand Vefour din Paris, l-a delegat pe chef-ul Arnaud Dunand pentru a lucra si semna meniul la hotelul Epoque din Bucuresti. Este o mare sansa de a ne intalni cu valorile gastronomiei franceze, atat din perspectiva preparatelor, cat si ca metoda de administrare a unui restaurant.
|
Alimentatie publica |
20 |
 |
SIRHA 2011 - un an de exceptie si un Paul Bocuse in mare forma
Autor: Patrick Pettenuzzo
Colaboratorul nostru Patrick Pettenuzzo trece in revista principalele evenimente desfasurate in cadrul SIRHA 2011, celebrul eveniment expozitional de la Lyon. A fost o editie de exceptie, la care au participat 2.200 de expozanti, 10.000 de bucatari si 160.000 de vizitatori.
|
Eveniment |
21 |
 |
Lyon 2011 - Campionatul European de Catering
Autor: Dr.ing. Gabriela Berechet, Presedintele Federatiei Bucatarilor din Romania - trainerul echipei
Romania a avut proprii reprezentanti la Campionatul European de Catering de la Lyon, ceea ce a fost o premiera si o performanta. Doamna Gabriela Berechet, trainerul echipei romanesti, ne da cateva detalii despre desfasurarea concursului si despre atmosfera impresionanta care se formeaza in jurul marilor bucatari francezi.
|
Eveniment |
22 |
 |
Vinurile "de sus" ale Tarii de Jos
Autor: Bogdan Dumitrescu
Calatoria noastra virtuala prin podgoriile Romaniei a ajuns la Nicoresti, Focsani, Odobesti si alte localitati din sudul Moldovei, unde traditia producerii vinului s-a pastrat si s-a adaptat la noile preferinte ale consumatorilor. Intr-o epoca in care schimbarile sunt frecvente, o actualizare a acestor informatii este absolut necesara.
|
Vinuri |
23 |
 |
Din codul bunelor practici in industrie: participarile la expozitii
Autor: Lucian Nicolescu
Targurile de profil de la Brasov si Cluj-Napoca continua sa trezeasca interes, mai mult sau mai putin, dupa cum ”se misca” si piata. Important este ca ele exista, ca investitorii si furnizorii pot gasi o modalitate oarecum oficiala de a se intalni. Am participat si noi, ca expozanti si parteneri de dialog, pentru a va informa pe dumneavoastra.
|
Eveniment |
24 |
 |
Proiectare si consultanta pentru accesarea de fonduri nerambursabile in turism
Autor: Arh. Sabin Gabriel Ionescu
Concept Media ADV va ofera, prin arh.
Sabin Ionescu, proiectare si consultanta de specialitate pentru
accesarea de fonduri europene nerambursabile in turism si agroturism.
Masura 313, “Incurajarea activitatilor turistice”, este un program ce
prevede co-finantare prin fonduri nerambursabile a investitiilor din
domeniul turistic.
|
Text publicitar |
25 |
 |
Stiri
Autor: Lucian Nicolescu
Din rubrica de stiri puteti afla informatii succinte despre noi investitii in unitati de cazare (Radisson Blu Poiana Brasov, Hostel Astra Brasov), proiecte publice (Complexul turistic de natatie de la Targoviste) si noutati din zona legislativa (Legea turismului si aplicarea normelor privind evidenta turistilor).
|
Stiri |
|
|
|