PROMOTII
OFERTA SPECIALA MULTISOFT
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Proiect clasic hotel 5 stele, Bucuresti
Lista noutati Detalii
STIRI
Produs contrafacut ASEVI PARDOSELI PORTOCALA 1L
Lista stiri Detalii
LOCATII
Hotel Wels
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

Revista HoRes nr. 27
Nr.Crt.   Articol Rubrica
1

In prag aniversar

Autor: Nicoleta Ionescu
 
Iata-ne ajunsi dragi cititori intr-un an aniversar pentru noi, intrucat in 2013 Concept Media Adv sarbatoreste al 10-lea an de la infiintare. Ne-am nascut ca firma in 2003, iar in luna mai 2004 am lansat pe piata catalogul HoRes, in 3 formate simultane – catalog tiparit, CD, Internet -, primul catalog care contine exclusiv furnizori de produse, echipamente si servicii pentru hotelarie si alimentatia publica. La exact 3 ani distanta, in mai 2007, a aparut revista HoRes, initial ca supliment informativ al catalogului HoRes, pentru ca din toamna lui 2011 cele doua formate media sa fuzioneze intr-unul singur, adaptat contextului – revista HoRes si site-ul www.hores.ro. Acesta din urma contine atat articolele fiecarui numar de revista, de la lansare pana in prezent, in format usor indexabil de catre Google si neparolat, cat si catalogul web de furnizori horeca, cu prezentarile, noutatile, stirile si promotiile acestora.
Aveti in fata dumneavoastra primul numar al revistei HoRes din acest an aniversar.
Editorial
2

Ofensiva Snack Attack reincepe, dar cu alti proprietari

Autor: Elena Banulescu; foto: Snack Attack
 
Snack Attack S.R.L. a intrat in insolventa in iunie 2009. Dupa trei ani de incercari esuate de reorganizare a lantului de restaurante, brandul Snack Attack a intrat anul trecut in portofoliul Samson Investitii S.A., parte a grupului Global Eye Investments. General Manager-ul George Bakopanos, cunoscut cititorilor nostri si in calitatea dumnealui de General Manager al firmei Living Well, ne-a povestit in cele ce urmeaza despre planurile de ofensiva Snack Attack pe care le au actualii proprietari.
Cover Story
3

De vorba despre gastronomie cu Petrisor Tanase

Autor: Elena Banulescu
 
Cum sa-l prezinti pe Petrisor Tanase fara sa spui a n-a oara lucruri pe care nu stiu cine nu le cunoaste in industria in care activeaza? Ca e maestru al artei culinare, membru al Asociatiei Marilor Sefi Bucatari ai lumii World Association of Chefs’ Societies, profesor in invatamantul de specialitate, Secretar General al Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism - Romania, consultant in domeniul gastronomiei, cu propriile lui locatii, ca a scris carti de specialitate si ca este primul prezentator de emisiuni culinare din Romania? Un om cu o asemenea experienta si care a deschis pana acum atatea restaurante in Romania nu are nevoie de prezentare pentru a se promova. Rolul ei este de-ai determina pe cei ce citesc aceste randuri sa ia aminte la sfaturile pe care le ofera cu generozitate, din dorinta de a comunica si altora din invatamintele dobandite de-a lungul anilor.
Opinia specialistului
4

INDAGRA FOOD 2013

Autor: INDAGRA FOOD
 
Eveniment cu traditie in industria alimentara, INDAGRA FOOD isi deschide portile la sfarsitul lunii octombrie 2013, la ROMEXPO.
Advertorial
5

Amenajarea unei bucatarii profesionale: o experienta

Autor: Dr. ing. Gabriela Berechet
 
Cea mai mare provocare a unui antreprenor este sa-si deschida un restaurant. Multi investitori cred ca o bucatarie de dimensiunile celei din apartamentul mamei este suficienta pentru a produce un meniu de 100 de preparate intr-un local cu 200 de locuri la masa. Din perspectiva costurilor pe care le presupune intretinerea unui asemenea local, daca spatiul este inchiriat, rationamentul poate fi unul argumentat! Cu toate acestea, problemele apar la deschiderea localului si ulterior la continuarea activitatii (pentru ca am vazut si multe localuri care s-au deschis cu mult fast si care dupa 3 zile de la deschidere s-au inchis din variate motive, incepand cu plecarea angajatilor datorita conditiilor neprielnice de lucru si continuand cu lipsa fondurilor pentru achizitia de materii prime).
Alimentatie publica
6

Bucatar-sef, o profesie care necesita multiple talente

Autor: Patrick Pettenuzzo - Saptamana Gustului

 

Cu bani putini, se poate improviza un restaurant, si pana in 2008 respectivele afaceri apareau la Bucuresti ca ciupercile dupa ploaie. Restaurantele se intreceau in materie de decor, multumindu-se insa la bucatarie cu aceleasi minusuri: aceleasi retete aproximative si improvizate, din bucataria italiana redusa la pizza si paste, din pseudo-bistroul fara suflet, din amestecul bucatariilor care creeaza doar confuzii (fusion-confusion) pentru clientii pretentiosi. Chiar daca televizorul nu ne invata sa gatim, recenta mediatizare a acestei meserii a contribuit la recunoasterea unei profesii prea putin respectata si in mare masura discreditata ... pana in prezent.
Resurse umane
7

Bucataria SPA

Autor: Cezar Munteanu, Senior Lecturer in Gastronomy
 
Celebra exclamatie a imparatului roman Nero, „Sanitas Per Aquam!” (SPA, insemnand „Sanatate Prin Apa!”), simbolizeaza credinta si practica ancestrala a oamenilor in utilizarea complexa a apei la temperaturi si presiuni variabile - bai si impachetari de plante, saune, dusuri, masaj, piscina - ca factor curativ si tonic imunitar natural pentru curatarea epidermei, detoxifierea organismului, accelerarea proceselor metabolice, imbunatatirea capacitatii de miscare si, mai ales, pentru obtinerea unei stari de relaxare si confort somato-psihic. Nu poate fi insa o cura de SPA fara o asociere alimentara potrivita. De aici a aparut o noua ramura a bucatariei: Bucataria SPA.
SPA & Wellness
8

Mai fumam sau nu in HoReCa?

Autor: Tinu Sebesanu, CEO Trend Hospitality Consulting & Management
 
Legislatia Uniunii Europene cu privire la fumat se afla intr-un moment important, in care Directiva Produselor din Tutun, adoptata in 2001, este pe cale sa fie revizuita. Cateva prevederi vor urmari zona de ambalare si comercializare a anumitor tipuri de produse din tutun, dar se dezbate la fel de serios si problema consumului in toate spatiile publice, cu recomandarea sa nu se mai fumeze nici in restaurante, cafenele, baruri, cluburi si celelalte unitati HoReCa. Tendinta este asadar de a se ajunge, practic, la prohibitie, subiect pe care trebuie sa-l luam in considerare cu toata seriozitatea, sa-l supunem dezbaterii publice si din interiorul industriei, respectiv sa luam o atitudine intr-un cadru organizat.
Actualitate
9

Tendintele anului 2013, surprinse la Romhotel 2012

Autor: Lucian Nicolescu
 
Trendurile anului 2013 au putut fi observate inca din noiembrie anul trecut, cand a avut loc cea de-a XX-a editie a Expozitiei Internationale de Echipamente, Dotari si Mobilier HoReCa – Romhotel. O trecere in revista a modului in care actori importanti din zona furnizorilor au evaluat tendintele de evolutie se dovedeste necesara, deoarece primele efecte s-au vazut la acest inceput de an si vor deveni reguli in perioada urmatoare.
Eveniment
10

Serv. Com. - Imp. Exp. Trading

Autor: Serv. Com. - Imp. Exp. Trading
 
Rezistenta si frumusetea portelanului de la Apulum Alba Iulia, calitatea deosebita a tacamurilor si accesoriilor din inox de la Abert Italia si maiestria sticlarilor italieni regasita in paharele Vetreria di Borgonovo, toate pot fi intalnite in oferta firmei romanesti Serv. Com - Imp. Exp. Trading. Aflati detalii.
Advertorial
11

Ospitalitate intima, ca la Bunica, si totusi atat de moderna, rafinata si originala

Autor: Casa Bunicii
 
Cum tii drumul spre Predeal, dinspre Bucuresti venind, pe Soseaua Nationala, la nr. 28, inaintea podului cu postul de control, pe partea dreapta, o sa-ti sara-n ochi o pensiune galbena, cocheta, cu flori la ferestre si inimioare la obloane. Casa Bunicii din Predeal este o pensiune pe gustul tau, primitoare si vesela, intima si frumos amenajata.
Profil de business
12

Utilitatea unui studiu de piata pentru deschiderea unui hotel

Autor: Patrick Pettenuzzo - Saptamana Gustului
 
Evaluarea oportunitatilor oferite de deschiderea, extinderea sau modernizarea unei unitati de cazare are drept obiectiv adaptarea mijloacelor companiei la cererile pietei, precum si propunerea de solutii ce permit definirea celor mai adaptate servicii si conditii de punere a lor in aplicare. Aceste analize au drept finalitate mai multe directii: analiza punctelor forte si a celor slabe ale amplasamentului; identificarea publicului tinta si a potentialilor clienti; definirea serviciilor propuse; estimarea investitiilor care se impun; elaborarea unui plan de actiuni comerciale adaptat. De asemenea, abordarea operationala ia in considerare in mod aprofundat si permanent factorul uman. 
Management hotelier
13

HTB 2012 - o privire asupra tendintelor din industria ospitalitatii pentru anul 2013

Autor: Cristina Dobrescu; foto: Trend Hospitality Consulting & Management
 
Hotelul Radisson Blu din Bucuresti a fost in 14 noiembrie anul trecut gazda celei de-a cincea editii a evenimentului Hospitality Trends Bucharest, organizat de Trend Hospitality Consulting & Management in parteneriat cu INTEHL (Institute of Innovation and Entrepreneurship of École Hôtelière de Lausanne), sub patronajul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. Evenimentul a reunit peste 300 de participanti din industria ospitalitatii, investitori privati si institutionali, reprezentanti ai sistemului bancar corporatist, proprietari de hoteluri, operatori, arhitecti specializati si alti actori reprezentativi ai acestui domeniu. Prin vocea gazdelor evenimentului a fost lansata atat invitatilor din afara tarii, cat si publicului autohton, intrebarea „Suntem pregatiti pentru neprevazut?”.
Eveniment
14

Stiri

Autor: Elena Banulescu
 
Bucuresti, 1912 – se lanseaza unul dintre cele mai grandioase hoteluri ale Micului Paris, unul dintre simbolurile Bucurestiului interbelic: Hotelul Palace, cunoscut ulterior ca Hotel Cismigiu; Bucuresti, 19 decembrie 2012 – are loc prezentarea oficiala a Hotelului Cismigiu, care se redeschide publicului gratie investitiei de 15 milioane de euro a companiei spaniole Hercesa.Totodata, Premier Palace Hotel&Spa, parte a Grupului Premier Palace, isi deschide portile pentru oaspetii sai incepand cu data de 1 aprilie 2013.
Stiri
15

Cum putem obtine un design de interior de calitate

Autor: Elena Banulescu; foto: Ardesign Co.
 
Doamna Alina Roescu, Interior Designer & Managing Partner al  primului studio specializat in design de interior pentru industria ospitalitatii din Romania, Ardesign Co., a studiat design de interior la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti, a urmat cursuri de specializare in design de interior pentru hoteluri si showroom-uri la Milano, si in design de lumini la Londra si New York. Am avut placerea sa discutam cu dumneaei despre elementele necesare obtinerii unui design de interior de calitate, atat de important pentru orice zona din industria ospitalitatii.
Arhitectura si design de interior
16

La o cafea, despre cafea si profesionistii ei

Autor: Elena Banulescu
 
Nu ne apucam acum sa povestim despre importanta cafelei in domeniul HoReCa. Ar fi pueril; in fond toti o cunoastem. Insistam totusi pe valoarea data in aceasta industrie de profesionistii in domeniu. Despre ei, si nu numai, am discutat la o cafea virtuala cu domna Silvia Constantin, Coordonator National al Scae Romania, trainer autorizat Scae si arbitru senzorial international (degustator de cafea in concursurile profesionale de barista – n.r.).
Asociatii, patronate
17

Armagnac: rafinamentul unui distilat "de autor"

Autor: Somelier Bogdan Dumitrescu
 
In anul 2009, in Franta se sarbatoreau 700 de ani de la atestarea oficiala a unui distilat mai putin cunoscut publicului larg, dar foarte cautat de connaisseuri: armagnacul. In cadrul ceremoniei, Pierre Tabarin, presedintele Asociatiei Interprofesionale Armagnac, declara ca, spre deosebire de cognac, „armagnacul nu se consuma in cluburile de noapte. Noi producem un distilat de autor, pentru gurmandul legat de valorile traditionale ale gastronomiei franceze, atasat de produsele provenind dintr-o anumita arie geografica”.
Focus
18

EXPO DRINK & WINE

Autor: EXPO DRINK & WINE
 
An de an, EXPO DRINK & WINE a fost locul de intalnire dintre agentii economici din domeniul baturilor alcoolice si non-alcoolice si consumatorul final. In 2012, evenimentul  a bifat o importanta participare internationala, trend-ul ascendent fiind mentinut si pentru acest an.
Advertorial
19

"Turismul romanesc are nevoie de promovare si de finantare"

Autor: Laura Circei
 
In februarie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a recunoscut irevocabil sentinta de la Lisabona, din 1955, potrivit careia tatal Altetei Sale Regale Printul Paul al Romaniei, Mircea Grigore Carol Lambrino, a fost fiul legitim al regelui Carol al II-lea, iar la aproape un an distanta, in februarie 2013, a venit si motivarea sentintei. Faptul ca astfel Printul Paul este recunoscut oficial ca membru al Familiei Regale are multe implicatii. Una dintre acestea este ca A.S.R. Printul Paul si sotia sa, A.S.R. Printesa Lia, pot sustine in continuare imaginea Romaniei si implicit a turismului romanesc, dar acum de pe o pozitie care face ca vocea lor sa fie auzita mai bine.
Special
Prezentare revista Inscrie-te sa primesti GRATUIT revista HoRes Inscrie-te pentru PUBLICITATE in revista HoRes
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
150 euro bonus pentru cititorii revistei HoRes - promotie AIR FRANCE KLM ROMANIA
Lista nou intrati Detalii



 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14