PROMOTII
OFERTA SPECIALA MULTISOFT
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Proiect clasic hotel 5 stele, Bucuresti
Lista noutati Detalii
STIRI
Hotel Bicaz - Pirates Resort, Mamaia
Lista stiri Detalii
LOCATII
Shanghai
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

Revista HoRes nr. 28
Nr.Crt.   Articol Rubrica
1

Chef Cezar - se pune pasiune, se adauga profesionalism si se obtine reteta de succes in gastronomie

Autor: Revista HoRes
 
Vorbeste despre rozmarin cu o pasiune care aproape te tulbura… Creeaza, inoveaza si te convinge cu cele mai simple argumente ca e foarte usor sa te hranesti corect si sa ai un stil de viata sanatos. 
Timp de 14 ani, Chef Cezar Munteanu a lucrat in misiunile diplomatice ale Romaniei de peste hotare, a gatit pentru personalitati, politicieni si sefi de stat din intreaga lume, dar a decis ca cel mai bine se exprima acasa, in Romania, unde doreste sa impartaseasca din experienta acumulata in cei peste 25 ani de activitate.
Este Senior Lecturer in cadrul Academiei Americane a Ospitalitatii (AHA - Brasov), Lectureur al Academiei Culinare “Exclusive” din Moscova, Chef-Rotisseur-Baillage de Roumanie al binecunoscutei Asociatii Internationale de Gastronomie "Chaine de Rotisseurs", cat si director al ANBCT Bucuresti (Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism din Romania).
Am avut placerea sa stam la taifas pe subiecte de interes pentru dumneavoastra, operatorii din gastronomie.
Cover Story
2

Stiri

Autor: Revista HoRes
 
Un nou program de master pentru profesionistii din industria ospitalitatii, disponibil din aceasta toamna in cadrul American Hotel Academy din Brasov; temele momentului, dezbatute de organizatia patronala HORA pe 20 iunie 2013, intr-una dintre intalnirile periodice ale noii asociatii din industria ospitalitatii; descrierea conceptului cu adevarat nou al Kronwell Brasov Hotel, inaugurat in acest an in urma unei investitii de peste 14 milioane de euro; deschiderea oficiala a Restaurantului Voievodal Baneasa care a avut loc pe 13 iunie a.c. in urma unei investitii de peste 200.000 de euro a firmei Dapcom Management S.R.L., care detine si Restaurantul Voievodal Crama Domneasca din Centrul Vechi al Bucurestiului; evenimentul de networking insotit de o degustare de produse britanice care a avut loc pe 29 aprilie a.c. la resedinta ambasadorului britanic Martin Harris, precum si deschiderea pe Str. Luterana nr. 2, in spatele complexului Radisson Blu din Bucuresti, a magazinului Technogym, cu adevarat special ca si concept de amenajare si ca oferte pentru dotarea salilor de fitness, sunt stiri ale numarului curent de revista HoRes care ne arata ca fie vara, fie criza, in piata horeca lucrurile se misca pentru cei care stiu ca numai fiind implicat poti face performanta si ca, totodata, daca vii cu idei inovatoare oricand poti patrunde cu succes pe piata, in ciuda oricarui context economic. 
Stiri
3

Evenimentul mondial din domeniul Alimentatiei Publice din 2013

Autor: Text si foto furnizate de Patrick Pettenuzzo - Saptamana Gustului
 
Prima editie a „World Cuisine Summit” (summit mondial in materie de gastronomie) a avut loc in ianuarie, in cadrul Sirha 2013 Lyon. Aproape 700 de participanti au asistat la diversele prezentari si mese rotunde, sub patronajul lui Paul Bocuse, presedinte de onoare, si au analizat tendintele in alimentatia publica pentru perioada 2013 – 2018, pe care vi le redam in acest articol, asa cum au fost desprinse din discutiile evenimentului.
Alimentatie publica
4

Recenzie gastronomica: restaurantul bucurestean Casa di David

Autor: Text si foto Chef Cezar Munteanu
 
Am decis sa descind in tagma celor care scriu despre restaurante. Nu sa critic, nu sa umilesc pe cineva. Pur si simplu, ca si cunoscator, am decis sa imi exprim public parerea despre ceea ce inseamna o mancare buna, dar si un serviciu pe masura.
Piata restaurantelor este in crestere, diversitatea lor este in expansiune. Oare se executa corect ceea ce imprumutam de afara? Oare se prepara corect chiar si neaosa bucatarie romaneasca? Hai sa vedem.
Am ales ca prima locatie un restaurant mai mult decat celebru: “Casa di David”. Un nume foarte rezonant pe piata bucuresteana si nu numai.
Critica gastronomica
5

Petrisor Tanase despre bucataria traditionala romaneasca

Autor: Revista HoRes
 
Locatiile care au mizat pe bucataria traditionala romaneasca au patruns cu succes pe piata. Pentru a afla mai multe despre specificul acestei bucatarii, in continuare in trend, am avut placerea de a discuta cu Maestrul Petrisor Tanase.
Opinia specialistului
6

Povestea continua ... cu Restaurantul Voievodal Baneasa

Autor: Revista HoRes
 
Pe vechea ulita a mestesugarilor de harnasamente, Str. Selari, la nr. 13-15, in Centrul Vechi al Bucurestiului, este amplasamentul Restaurantului Voievodal Crama Domneasca, inaugurat la sfarsitul anului 2008, un loc de legenda, plin de istorie.
Povestea a continuat cu deschiderea in luna iunie a.c., pe Soseaua Bucuresti – Ploiesti, la nr. 10, la Pod Baneasa, in imediata vecinatate a Primariei sector 1, a Restaurantului Voievodal Baneasa, in acelasi stil nobiliar, cu aer de conac boieresc, prin amplasament, arhitectura si elemente de decor.
Profil de business
7

Conditiile de calitate pe care trebuie sa le indeplineasca spatiile tehnologice ale unei bucatarii profesionale

Autor: Dr. ing. Gabriela Berechet
 
Conditiile de calitate pe care trebuie sa le indeplineasca spatiile tehnologice ale unei bucatarii profesionale constituie o chestiune spinoasa pentru operatorii din industrie. Pentru a veni in intampinarea lor, doamna Dr. ing. Gabriela Berechet le trece in revista succint, dar totodata clar si la obiect.
Alimentatie publica
8

Serv. Com. - Imp. Exp. Trading

Autor: Serv. Com. - Imp. Exp. Trading
 
Rezistenta si frumusetea portelanului de la Apulum Alba Iulia, calitatea deosebita a tacamurilor si accesoriilor din inox de la Abert Italia si maiestria sticlarilor italieni regasita in paharele Vetreria di Borgonovo, toate pot fi intalnite in oferta firmei romanesti Serv. Com - Imp. Exp. Trading. Aflati detalii.
Advertorial
9

Relaxarea atinge cel mai inalt nivel la IAKI Spa Mamaia

Autor: Hagi Sport
 
Dupa un amplu proces de renovare si modernizare, realizat in anul 2012, IAKI Spa reprezinta acum cel mai nou si atragator centru wellness din regiune.
Aflati din acest articol principalele servicii din oferta IAKI Spa, precum si noutatile toamnei 2013, pe care vi le propune.
Advertorial
10

Investitie hoteliera de 4 milioane euro in Venus

Autor: Revista HoRes
 
In luna iulie 2012 s-a finalizat investitia in resortul Melodia din statiunea Venus, care a atins cifra de 4 milioane de euro. Aceasta a constat in renovarea completa a complexului, la care s-au adaugat numeroase facilitati noi, astfel incat in acest moment acesta este clasificat la 4 stele.
Am discutat despre aceasta noua oferta de pe litoralul romanesc cu domnul Nicolae Moroianu, directorul general al complexului Melodia, unul dintre cei mai de succes operatori din industria ospitalitatii romanesti.
Profil de business
11

Premier SPA - primul concept de Health SPA din Bucuresti

Autor: Revista HoRes
 
In luna aprilie a.c. a avut loc inaugurarea Premier SPA din incinta Premier Palace Hotel & SPA din Bucuresti, primul concept de Health SPA din capitala.
Pentru a afla mai multe despre aceasta locatie SPA premium, ale carei servicii de calitate le-am incercat si noi, deci le putem confirma, o avem din nou oaspete in paginile revistei HoRes pe doamna Lacramioara Moroianu, consultantul SPA al proiectului, cunoscuta cititorilor nostri de pe vremea cand gestiona Cocor SPA Neptun.
SPA & Wellness
12

Particularitati ale constructiilor de tip hotelier (II) - Elementele de arhitectura

Autor: Revista HoRes
 
In urma cu cativa ani, atrageam atentia in revista HoRes asupra faptului ca o locatie de tip hotelier implica, inca dinainte de realizarea proiectului si chiar de cumpararea terenului, o analiza temeinica a tuturor elementelor care au legatura cu afacerea in sine, o astfel de investitie fiind in general mare si comportand adesea un grad de risc destul de ridicat, risc care poate fi micsorat prin efectuarea in prealabil a unui studiu de fezabilitate si de piata amanuntit. Daca pentru constructia unei case lucrurile sunt destul de complexe, la constructia unui hotel sau a unei pensiuni ele se complica proportional cu dimensiunile proiectului, existand aspecte specifice pe care investitorii este bine sa le ia in calcul inca de la inceput, cu conditia sa le cunoasca. Cel mai bine este ca acestia sa se adreseze profesionistilor din domeniu, firme de arhitectura si proiectare, firme de constructii, consultanta s.a., inca de la aparitia intentiei de prospectare a pietei terenurilor in acest scop, intrucat nu orice amplasament al terenului este adecvat unei afaceri de tip hotelier, dupa cum vom afla si in cele ce urmeaza, de la arhitectii Andrei Banulescu si Sabin - Gabriel Ionescu, cu care am stat de vorba despre cele mai importante aspecte legate de arhitectura unei unitati de cazare.
Arhitectura si design de interior
13

Sustenabilitatea niselor de piata

Autor: Tinu Sebesanu, CEO Trend Hospitality
 
Problematica niselor de piata atat in hotelarie, cat si in alimentatia publica, face obiectul acestui articol extrem de util si interesant, ce poarta semnatura domnului Tinu Sebesanu, CEO Trend Hospitality.
Management
14

Interviul anual de evaluare

Autor: Patrick Pettenuzzo - Saptamana Gustului
 
Interviul anual de evaluare reprezinta o necesitate absoluta pentru orice intreprindere horeca in care exista o strategie. El ajuta compania sa urmareasca eforturile facute de salariat, care la randul sau poate primi un feed-back pentru munca sa. Totodata, pentru angajat, interviul anual de evaluare ofera ocazia de a se exprima. Iata ce trebuie sa stiti despre acest interviu.
Resurse umane
15

Pipa si narghileaua: aromele nobile care dezvaluie marile vinuri

Autor: Text si foto furnizate de Somelier Bogdan Dumitrescu
 
In lumea vinurilor si a distilatelor una din asocierile clasice este cea a cigarurilor cu distilatele fine. Mult mai putin cunoscuta este cea dintre pipa si vinurile linistite si aproape necunoscuta cea dintre acestea din urma si narghilea. Va propunem in acest articol o scurta incursiune in fascinantul univers al starii de bine indusa de pipa sau narghilea alaturi de un vin sau de un distilat de buna calitate.  
Focus
Prezentare revista Inscrie-te sa primesti GRATUIT revista HoRes Inscrie-te pentru PUBLICITATE in revista HoRes
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
150 euro bonus pentru cititorii revistei HoRes - promotie AIR FRANCE KLM ROMANIA
Lista nou intrati Detalii



 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14