|
|
Nr.Crt. |
|
Articol |
Rubrica |
1 |
 |
Chef Cezar - se pune pasiune, se adauga profesionalism si se obtine reteta de succes in gastronomie
Autor: Revista HoRes
Vorbeste despre rozmarin cu o pasiune care aproape te tulbura… Creeaza, inoveaza si te convinge cu cele mai simple argumente ca e foarte usor sa te hranesti corect si sa ai un stil de viata sanatos.
Timp de 14 ani, Chef Cezar Munteanu a lucrat in misiunile diplomatice ale Romaniei de peste hotare, a gatit pentru personalitati, politicieni si sefi de stat din intreaga lume, dar a decis ca cel mai bine se exprima acasa, in Romania, unde doreste sa impartaseasca din experienta acumulata in cei peste 25 ani de activitate.
Este Senior Lecturer in cadrul Academiei Americane a Ospitalitatii (AHA - Brasov), Lectureur al Academiei Culinare “Exclusive” din Moscova, Chef-Rotisseur-Baillage de Roumanie al binecunoscutei Asociatii Internationale de Gastronomie "Chaine de Rotisseurs", cat si director al ANBCT Bucuresti (Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism din Romania).
Am avut placerea sa stam la taifas pe subiecte de interes pentru dumneavoastra, operatorii din gastronomie.
|
Cover Story |
2 |
 |
Stiri
Autor: Revista HoRes
Un nou program de master pentru profesionistii din industria ospitalitatii, disponibil din aceasta toamna in cadrul American Hotel Academy din Brasov; temele momentului, dezbatute de organizatia patronala HORA pe 20 iunie 2013, intr-una dintre intalnirile periodice ale noii asociatii din industria ospitalitatii; descrierea conceptului cu adevarat nou al Kronwell Brasov Hotel, inaugurat in acest an in urma unei investitii de peste 14 milioane de euro; deschiderea oficiala a Restaurantului Voievodal Baneasa care a avut loc pe 13 iunie a.c. in urma unei investitii de peste 200.000 de euro a firmei Dapcom Management S.R.L., care detine si Restaurantul Voievodal Crama Domneasca din Centrul Vechi al Bucurestiului; evenimentul de networking insotit de o degustare de produse britanice care a avut loc pe 29 aprilie a.c. la resedinta ambasadorului britanic Martin Harris, precum si deschiderea pe Str. Luterana nr. 2, in spatele complexului Radisson Blu din Bucuresti, a magazinului Technogym, cu adevarat special ca si concept de amenajare si ca oferte pentru dotarea salilor de fitness, sunt stiri ale numarului curent de revista HoRes care ne arata ca fie vara, fie criza, in piata horeca lucrurile se misca pentru cei care stiu ca numai fiind implicat poti face performanta si ca, totodata, daca vii cu idei inovatoare oricand poti patrunde cu succes pe piata, in ciuda oricarui context economic.
|
Stiri |
3 |
 |
Evenimentul mondial din domeniul Alimentatiei Publice din 2013
Autor: Text si foto furnizate de Patrick Pettenuzzo - Saptamana Gustului
Prima editie a „World Cuisine Summit” (summit mondial in materie de gastronomie) a avut loc in ianuarie, in cadrul Sirha 2013 Lyon. Aproape 700 de participanti au asistat la diversele prezentari si mese rotunde, sub patronajul lui Paul Bocuse, presedinte de onoare, si au analizat tendintele in alimentatia publica pentru perioada 2013 – 2018, pe care vi le redam in acest articol, asa cum au fost desprinse din discutiile evenimentului.
|
Alimentatie publica |
4 |
 |
Recenzie gastronomica: restaurantul bucurestean Casa di David
Autor: Text si foto Chef Cezar Munteanu
Am decis sa descind in tagma celor care scriu despre restaurante. Nu sa critic, nu sa umilesc pe cineva. Pur si simplu, ca si cunoscator, am decis sa imi exprim public parerea despre ceea ce inseamna o mancare buna, dar si un serviciu pe masura.
Piata restaurantelor este in crestere, diversitatea lor este in expansiune. Oare se executa corect ceea ce imprumutam de afara? Oare se prepara corect chiar si neaosa bucatarie romaneasca? Hai sa vedem.
Am ales ca prima locatie un restaurant mai mult decat celebru: “Casa di David”. Un nume foarte rezonant pe piata bucuresteana si nu numai.
|
Critica gastronomica |
5 |
 |
Petrisor Tanase despre bucataria traditionala romaneasca
Autor: Revista HoRes
Locatiile care au mizat pe bucataria traditionala romaneasca au patruns cu succes pe piata. Pentru a afla mai multe despre specificul acestei bucatarii, in continuare in trend, am avut placerea de a discuta cu Maestrul Petrisor Tanase.
|
Opinia specialistului |
6 |
 |
Povestea continua ... cu Restaurantul Voievodal Baneasa
Autor: Revista HoRes
Pe vechea ulita a mestesugarilor de harnasamente, Str. Selari, la nr. 13-15, in Centrul Vechi al Bucurestiului, este amplasamentul Restaurantului Voievodal Crama Domneasca, inaugurat la sfarsitul anului 2008, un loc de legenda, plin de istorie.
Povestea a continuat cu deschiderea in luna iunie a.c., pe Soseaua Bucuresti – Ploiesti, la nr. 10, la Pod Baneasa, in imediata vecinatate a Primariei sector 1, a Restaurantului Voievodal Baneasa, in acelasi stil nobiliar, cu aer de conac boieresc, prin amplasament, arhitectura si elemente de decor.
|
Profil de business |
7 |
 |
Conditiile de calitate pe care trebuie sa le indeplineasca spatiile tehnologice ale unei bucatarii profesionale
Autor: Dr. ing. Gabriela Berechet
Conditiile de calitate pe care trebuie sa le indeplineasca spatiile tehnologice ale unei bucatarii profesionale constituie o chestiune spinoasa pentru operatorii din industrie. Pentru a veni in intampinarea lor, doamna Dr. ing. Gabriela Berechet le trece in revista succint, dar totodata clar si la obiect.
|
Alimentatie publica |
8 |
 |
Serv. Com. - Imp. Exp. Trading
Autor: Serv. Com. - Imp. Exp. Trading
Rezistenta si frumusetea portelanului de la Apulum Alba Iulia, calitatea deosebita a tacamurilor si accesoriilor din inox de la Abert Italia si maiestria sticlarilor italieni regasita in paharele Vetreria di Borgonovo, toate pot fi intalnite in oferta firmei romanesti Serv. Com - Imp. Exp. Trading. Aflati detalii.
|
Advertorial |
9 |
 |
Relaxarea atinge cel mai inalt nivel la IAKI Spa Mamaia
Autor: Hagi Sport
Dupa un amplu proces de renovare si modernizare, realizat in anul 2012, IAKI Spa reprezinta acum cel mai nou si atragator centru wellness din regiune.
Aflati din acest articol principalele servicii din oferta IAKI Spa, precum si noutatile toamnei 2013, pe care vi le propune.
|
Advertorial |
10 |
 |
Investitie hoteliera de 4 milioane euro in Venus
Autor: Revista HoRes
In luna iulie 2012 s-a finalizat investitia in resortul Melodia din statiunea Venus, care a atins cifra de 4 milioane de euro. Aceasta a constat in renovarea completa a complexului, la care s-au adaugat numeroase facilitati noi, astfel incat in acest moment acesta este clasificat la 4 stele.
Am discutat despre aceasta noua oferta de pe litoralul romanesc cu domnul Nicolae Moroianu, directorul general al complexului Melodia, unul dintre cei mai de succes operatori din industria ospitalitatii romanesti.
|
Profil de business |
11 |
 |
Premier SPA - primul concept de Health SPA din Bucuresti
Autor: Revista HoRes
In luna aprilie a.c. a avut loc inaugurarea Premier SPA din incinta Premier Palace Hotel & SPA din Bucuresti, primul concept de Health SPA din capitala.
Pentru a afla mai multe despre aceasta locatie SPA premium, ale carei servicii de calitate le-am incercat si noi, deci le putem confirma, o avem din nou oaspete in paginile revistei HoRes pe doamna Lacramioara Moroianu, consultantul SPA al proiectului, cunoscuta cititorilor nostri de pe vremea cand gestiona Cocor SPA Neptun.
|
SPA & Wellness |
12 |
 |
Particularitati ale constructiilor de tip hotelier (II) - Elementele de arhitectura
Autor: Revista HoRes
In urma cu cativa ani, atrageam atentia in revista HoRes asupra faptului ca o locatie de tip hotelier implica, inca dinainte de realizarea proiectului si chiar de cumpararea terenului, o analiza temeinica a tuturor elementelor care au legatura cu afacerea in sine, o astfel de investitie fiind in general mare si comportand adesea un grad de risc destul de ridicat, risc care poate fi micsorat prin efectuarea in prealabil a unui studiu de fezabilitate si de piata amanuntit. Daca pentru constructia unei case lucrurile sunt destul de complexe, la constructia unui hotel sau a unei pensiuni ele se complica proportional cu dimensiunile proiectului, existand aspecte specifice pe care investitorii este bine sa le ia in calcul inca de la inceput, cu conditia sa le cunoasca. Cel mai bine este ca acestia sa se adreseze profesionistilor din domeniu, firme de arhitectura si proiectare, firme de constructii, consultanta s.a., inca de la aparitia intentiei de prospectare a pietei terenurilor in acest scop, intrucat nu orice amplasament al terenului este adecvat unei afaceri de tip hotelier, dupa cum vom afla si in cele ce urmeaza, de la arhitectii Andrei Banulescu si Sabin - Gabriel Ionescu, cu care am stat de vorba despre cele mai importante aspecte legate de arhitectura unei unitati de cazare.
|
Arhitectura si design de interior |
13 |
 |
Sustenabilitatea niselor de piata
Autor: Tinu Sebesanu, CEO Trend Hospitality
Problematica niselor de piata atat in hotelarie, cat si in alimentatia publica, face obiectul acestui articol extrem de util si interesant, ce poarta semnatura domnului Tinu Sebesanu, CEO Trend Hospitality.
|
Management |
14 |
 |
Interviul anual de evaluare
Autor: Patrick Pettenuzzo - Saptamana Gustului
Interviul anual de evaluare reprezinta o necesitate absoluta pentru orice intreprindere horeca in care exista o strategie. El ajuta compania sa urmareasca eforturile facute de salariat, care la randul sau poate primi un feed-back pentru munca sa. Totodata, pentru angajat, interviul anual de evaluare ofera ocazia de a se exprima. Iata ce trebuie sa stiti despre acest interviu.
|
Resurse umane |
15 |
 |
Pipa si narghileaua: aromele nobile care dezvaluie marile vinuri
Autor: Text si foto furnizate de Somelier Bogdan Dumitrescu
In lumea vinurilor si a distilatelor una din asocierile clasice este cea a cigarurilor cu distilatele fine. Mult mai putin cunoscuta este cea dintre pipa si vinurile linistite si aproape necunoscuta cea dintre acestea din urma si narghilea. Va propunem in acest articol o scurta incursiune in fascinantul univers al starii de bine indusa de pipa sau narghilea alaturi de un vin sau de un distilat de buna calitate.
|
Focus |
|
|
|