PROMOTII
Get Ready for SUMMER
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Proiect clasic hotel 5 stele, Bucuresti
Lista noutati Detalii
STIRI
Hotel Bicaz - Pirates Resort, Mamaia
Lista stiri Detalii
LOCATII
Hotel Wels
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

Revista HoRes nr. 31
Nr.Crt.   Articol Rubrica
1

Sueta pe teme gastronomice cu Crenguta si Jakob Hausmann la restaurantul Mica Elvetie

Autor: Revista HoRes
Doi oameni faini care au impreuna restaurantul bucurestean “Mica Elvetie”. Se completeaza reciproc si stiu sa-si faca viata frumoasa si sa-si respecte clientii si angajatii. Nu-i prezentam mai mult, si pentru ca sunt deja cunoscuti, si pentru ca interviul ce urmeaza le descrie cel mai bine activitatea, viziunea si personalitatea.
Cover Story
2

Sunt eu, Nicolai Tand

Autor: Revista HoRes
A intrat in domeniul gastronomiei in urma cu 14 ani. Spune ca pentru el Franta a reprezentat tara in care a invatat cel mai mult. Nu a fost de la inceput in bucatarie. A spalat vase, a lucrat in sala si la un moment dat a ajuns in bucatarie si s-a indragostit de tot ce se intampla acolo. In 1998 a muncit ca spalator de vase intr-un restaurant din Londra si acolo a cunoscut primul chef bucatar adevarat. Era francez. Avea o voce groasa si impunatoare pe care si-o aminteste si acum foarte clar. A muncit mult si in 2009 si-a deschis la Bucuresti propria „carciuma”, La Cantine de Nicolai. A creat meniul alaturi de Samy, un bucatar pe care l-a adus special din Franta si alaturi de care a facut mancare tare gustoasa. 
Gastronomie
3

Experienta gastronomica: La Mere Brazier, Lyon

Autor: Text si foto: Chef Cezar Munteanu
Franta a fost si o sa ramana un punct de referinta in gastronomia universala. Placerea de a merge in toata lumea si de a descoperi lucruri extraordinare nu ma va opri in a impartasi experientele traite. Ma refer la cele culinare…
Ca si cunoscator, am decis sa imi exprim public parerea despre ceea ce inseamna o mancare buna, dar si un serviciu pe masura.
A venit randul unei alte somitati in domeniu, Mathieu Viannay, si un restaurant de vis: ”La Mère Brazier”.
Gastronomie
4

Un exercitiu de documentare

Autor: Dr. ing. Gabriela Berechet
Din 1997 am intrat in fascinanta lumea a gastronomiei! Ca inginer tehnolog de industrie alimentara, acest nou drum al carierei mele nu a fost lipsit de loopinguri, pentru ca tehnic nu inseamna intotdeauna si artistic, iar gastronomia este o combinatie coplesitoare de tehnica si estetica.
Fara sa am intentia de a face vreo cronica a restaurantelor, pentru ca sunt deja multi cei care se ocupa de asa ceva, imi iau periodic ragazul de a manca in oras, pentru a revalida cateva din informatiile pe care le prezint la cursuri sau le folosesc in activitatea mea de consultant gastro, dar si pentru a-mi forma propria opinie vis-a-vis de cronicile pe care le citesc.
Desi sunt mai bine de 17 ani de cand predau gastrotehnica, inca sunt multe restaurantele la care denumirea preparatului din lista nu are nicio legatura cu ceea ce este prezentat in farfurie si nici cu tehnologia de preparare!
Alimentatie publica
5

Petrisor Tanase despre bucataria mediteraneana

Autor: Revista HoRes
Sanatoasa, vie, proaspata, naturala, bucataria mediteraneana este una dintre cele mai indragite bucatarii regionale ale lumii si a devenit in ultimii ani preferata multor romani. Fiind in fapt un cumul de principii apartinand diferitelor culturi care impart malurile Mediteranei, aceasta bucatarie este recunoscuta in intreaga lume pentru alimentele sanatoase si retetele usoare, simple si rapide pe care le promoveaza.
Am avut placerea sa discutam cu Maestrul Petrisor Tanase despre aceasta bucatarie, care se remarca prin diversitate culinara, prin arome, gust si prospetime. 
Focus
6

Serv. Com. - Imp. Exp. Trading

Autor: Serv. Com. - Imp. Exp. Trading
Rezistenta si frumusetea portelanului de la Apulum Alba Iulia, calitatea deosebita a tacamurilor si accesoriilor din inox de la Abert Italia si maiestria sticlarilor italieni regasita in paharele Vetreria di Borgonovo, toate pot fi intalnite in oferta firmei romanesti Serv. Com - Imp. Exp. Trading. Aflati detalii.
Advertorial
7

Assi Drory: Angajati-va un profesionist si ascultati-l!

Autor: Revista HoRes
A absolvit Tadmor Management Hotel School din Herzliya, Israel si si-a facut stagiul in cele mai bune hoteluri si restaurante din Tel Aviv. A urmat aderarea lui la o echipa internationala si deschiderea lantului de cafenele Apostrophe in Londra. Dupa doi ani in Marea Britanie si-a inceput calatoria de consultant in domeniul cafenelelor in Israel, Romania, Mexic si apoi din nou in Romania unde a deschis prima scoala de cafea. In plus, a fost consultant pentru deschiderea mai multor cafenele, baruri, bistrouri, pentru proiectarea bucatariei, barului, pentru crearea meniului si formarea personalului. Este vorba despre domnul Assi Drory, cu care am avut placerea de a povesti despre ceea ce ar trebui sa presupuna un business in alimentatia publica.
Opinia specialistului
8

Dan Anghel - fine dining inainte si dupa 1989

Autor: Revista HoRes
Prima intalnire cu domeniul horeca a avut-o in anul 1969, la varsta de 14 ani, la C.H.R. Lido, iar dupa doi ani de scoala profesionala ca elev bucatar ucenic, la varsta de 16 ani, in anul 1971, a fost angajat cu contract de munca la Intercontinental ca bucatar. In continuare a lucrat la cel mai inalt nivel la Oficiul Economic Central Carpati, Sector Reprezentare, la State Dinner, Royal Dinner, Official Dinner, VIP Dinner. A fost angajat si la Hotel Bucuresti, actualul Radisson Blu si in alte locatii de top din ospitalitatea romaneasca. Acum ofera servicii de consultanta hoteliera, food & beverage si sommelier.  
Opinia specialistului
9

Ministrul Florin Jianu - clusterele si dezvoltarea durabila a turismului

Autor: Revista HoRes
Am discutat cu domnul ministru Florin Nicolae Jianu despre problemele turismului autohton, despre masurile care se intreprind la nivel guvernamental pentru dezvoltarea lui, directiile de promovare, situatia litoralului si alte subiecte de interes pentru operatorii din industrie.
Special
10

Trenduri SPA

Autor: Text si foto furnizate de: Lacramioara Moroianu - consultant SPA
Daca acum 10 ani industria SPA se situa, la nivel mondial, in zona wellness, cu focus pe beauty si rasfat (wellness, beauty, pampering, indulging), in acest moment segmentul SPA este orientat mai mult spre conceptul de medical SPA si remise en forme, propulsand vacantele wellness pe primul loc in cadrul turismului de leisure si relaxare.
SPA & Wellness
11

Corina Martin: E vremea sa ne organizam local si sa ne administram singuri bugetele si strategiile de promovare

Autor: Revista HoRes
Am avut placerea de a discuta cu doamna Corina Martin, in calitatea dumneaei de Presedinte al Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunarii, Presedinte al Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (F.A.P.T.), Vicepresedinte A.N.A.T., proprietar si General Manager al agentiei Mistral Tours si al Mistral Resort Moieciu, despre principalele directii de promovare si dezvoltare ale turismului litoral si nu numai, despre solutiile pe care le intrevede pentru turismul autohton. 
Asociatii, patronate
12

Romania si turistii din Republica Moldova

Autor: Revista HoRes
Datorita situatiei din Ucraina si nu numai, se pune din ce in ce mai mult focus pe turistii din Republica Moldova, in ideea ca vor fi atrasi in mai mare masura catre litoralul romanesc si spre restul zonelor tarii. Am discutat in detaliu despre turistii de peste Prut cu domnul Alex Filipski, reprezentantul agentiei moldovene Voyage Center Philipsky - Tour.
Actualitate
13

Stiri

Autor: Text: comunicate de presa A.N.A.T.
A.N.A.T. lanseaza Litoralul Verde, sustine extinderea cotei T.V.A. de 9 % la cazarea cu demipensiune sau pensiune completa, ne comunica tendintele anului in materie de turism, precum si preferintele oaspetilor straini in Romania.
Stiri
Prezentare revista Inscrie-te sa primesti GRATUIT revista HoRes Inscrie-te pentru PUBLICITATE in revista HoRes
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
150 euro bonus pentru cititorii revistei HoRes - promotie AIR FRANCE KLM ROMANIA
Lista nou intrati Detalii



 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14