PROMOTII
Get Ready for SUMMER
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Proiect clasic hotel 5 stele, Bucuresti
Lista noutati Detalii
STIRI
Produs contrafacut ASEVI PARDOSELI PORTOCALA 1L
Lista stiri Detalii
LOCATII
Golden Tulip Ana Dome
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

Revista HoRes nr. 32
Nr.Crt.   Articol Rubrica
1

Proiectarea si designul interior de baruri

Autor: Revista HoRes
Pentru putinii dispusi sa investeasca (si bine procedeaza ca investesc!; ce moment mai bun poate fi decat atunci cand poti actiona diferit de multime, cand posibilitatile de business sunt mai multe decat potentialii investitori, cand cererea de investitii este mai mare decat oferta de investitori?!), barurile reprezinta o atractie mai mare decat alte tipuri de locatii horeca, fie si numai gratie investitiei financiare mai mici pe care o presupun. Si cum primul lucru cu care incepi este partea de proiectare – deviz, autorizatii, amenajare, am considerat oportun un articol care sa se aplece asupra acestui subiect, cu sprijinul arhitectilor si designerilor de interior colaboratori ai revistei HoRes.
Arhitectura si design de interior
2

Soiuri si bauturi de cafea

Autor: Revista HoRes
Descoperita prima data in Etiopia, cafeaua a fost adusa in Yemen unde a fost cultivata si a devenit afacere. Initial a fost cu circuit inchis – o puteau cumpara din Yemen doar musulmanii. De altfel, a prins foarte bine la musulmani, fiind o alternativa pentru bauturile alcoolice pe care acestia nu le pot consuma si un suport pentru multele ore de rugaciune.
Tot la inceput nu a fost lasata pentru consum de catre Papa, datorita dogmelor religioase, caci nu-i asa?, ce beau musulmanii «belongs to the Satan». Si asta pana cand Papa a cerut cafea si i-a placut atat de mult incat a ridicat restrictia.
Era atat de scumpa pe vremuri cafeaua, incat nu era abordabila decat paturii de sus a societatii. Incetul cu incetul a ajuns sa poata fi cumparata de catre oricine, imprastiindu-se peste tot si fiind cultivata in coloniile marilor puteri europene. 
Daca asa a fost candva, acum cu greu ne putem imagina viata fara cafeaua de dimineata macar, iar pentru investitori cafenele reprezinta pe buna dreptate un business extrem de atractiv.
Am discutat cu Assi Drory, consultantul care a infiintat prima scoala de cafea in Romania, despre principalele soiuri si retete de cafea.
Cafe&Bar
3

Cigarurile: fascinanta poveste a fumului de lux

Autor: Text si foto furnizate de: Somelier Bogdan Dumitrescu
Un trabuc de buna calitate, “hecho totalmente a mano”, adica confectionat 100 % manual, din frunze intregi, trebuie tratat cu acelasi respect acordat unei sticle de vin bun, unui Cognac, sau unui Armagnac. Un trabuc de calitate traieste, la fel ca si vinul: se formeaza si ajunge la apogeu pentru a cunoaste apoi declinul.
Somelier Bogdan Dumitrescu ne povesteste in acest articol despre trabucuri, de la istoria lor si brandurile consacrate, pana la aspecte practice. 
Focus
4

Alin Burcea despre turismul romanesc

Autor: Revista HoRes
Este proprietarul Hotelului Best Western Stil din Bucuresti si al agentiei de turism Paralela 45, precum si Vicepresedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (A.N.A.T.). Da, este vorba despre domnul Alin Burcea, cu care am discutat succint despre problemele turismului autohton. 
Actualitate
5

Studiul de fezabilitate pentru un centru SPA

Autor: Text si foto furnizate de: Lacramioara Moroianu, consultant SPA
Datorita importantei segmentului de SPA si wellness si a continuei dezvoltari pe care o cunoaste acest domeniu, studiul pietei competitive si studiul de fezabilitate au devenit puncte foarte importante in strategia de patrundere pe piata si de dezvoltare a unui business. 
Daca este gestionat corect si dezvoltat, un centru SPA va aduce plus valoare unui hotel (si nu numai) atat ca imagine, cat mai ales ca venituri, oferind investitorului posibilitatea de a creste considerabil cifra incasarilor, gradul de ocupare a hotelului si in unele cazuri extinderea perioadei de functionare (de exemplu in cazul hotelurilor de pe litoral).
Doamna Lacramioara Moroianu surprinde in acest articol aspectele importante legate de studiul de fezabilitate pentru un centru SPA.
SPA & Wellness
6

Asociatia Patronala Piscine si Wellness: bilant si perspective

Autor: Revista HoRes
In Romania anului 2014 cu greu intalnesti vreo unitate de cazare in constructie sau existenta, dintre cele care se conformeaza nevoilor clientilor si tendintelor pietei, care sa nu includa macar un minicentru spa, o sauna, o piscina, o sala de fitness, fara a mai lua in calcul centrele de divertisment (cluburi, piscine publice, aqua parcuri s.a.). Aceasta cerere din ce in ce mai mare de furnizori, produse si expertiza de specialitate nu putea sa nu conduca la infiintarea unei asociatii patronale in domeniul. Despre aceasta asociatie, APPW, am avut placerea de a povesti cu Vicepresedintele ei, domnul Bogdan Gheorghe. 
Asociatii, patronate
7

Meniul, piatra de temelie a restaurantelor

Autor: Tinu Sebesanu, CEO Trend Hospitality
Meniul este cartea de capatai si sufletul unui restaurant. El inmagazineaza ideea, viziunea, conceptul proprietarilor sau operatorilor dar si priceperea si aptitudinile echipei si nu in ultimul rand daruirea si pasiunea, puse toate in una sau cateva pagini.
Crearea unui meniu nou are o abordare diferita fata de optimizarea unuia deja existent. In acest articol domnul Tinu Sebesanu surprinde aspectele importante legate de realizarea unui meniu nou.
Management alimentatie publica
8

Franta...

Autor: Text si foto furnizate de: Chef Cezar Munteanu
Asa cum stiti, un tur gastronomic in templul gastronomiei mondiale m-a facut, inca o data, sa vad realitatile concrete si lumea in care traim. Daca spectacolele mele gastronomice implementate in afara Romaniei (din motive lesne de inteles) ma determina sa cred ca exista loc pentru si mai mult in ceea ce inseamna educatie gastronomica, acest ocol culinar m-a facut sa am o imagine completa a ceea ce inseamna desavarsire, daruire si sacrificiu pe altarul acestei industrii, pe cat de grea, pe atat de frumoasa: ospitalitatea. Nu vreau sa credeti ca folosesc cuvinte prea mari, pompoase. Atunci cand iubesti ceea ce faci, ai dreptul sa folosesti oricate epitete si cuvinte la superlativ vrei!
In acest articol, “Les terrasses de Lyon” - 1 stea Michelin!
Gastronomie
9

Experienta gastronomica de exceptie pe taramuri tiroleze

Autor: Text si foto furnizate de: Crenguta si Jakob Hausmann
In luna august 2014, in drum spre Elvetia, ne-am oprit in Kitzbuhel, un vestit orasel turistic austriac unde, la recomandarea unor prieteni si gastronomi locali, am avut placerea si onoarea de a ne caza la pensiunea primarului orasului. Fiind o afacere de familie acesta ne-a condus seara la camera iar sotia ne-a servit a doua zi dimineata un mic dejun delicios. Ca si cum n-ar fi fost suficienta aceasta experienta inedita am luat si o cina pe masura, la circa 15 minute distanta de pensiune, la o locatie de vis, numita Stanglwirt.
Gastronomie
10

Bucataria italiana

Autor: Revista HoRes
Continuand periplul prin bucatariile lumii cu maestrul Petrisor Tanase ajungem la bucataria italiana, aflata pe buna dreptate in topul preferintelor multor romani.
Domnia sa ne povesteste in povesteste in acest articol despre istoricul bucatariei italiene, principalele influente si ingrediente, cele mai cunoscute mancaruri din aceasta bucatarie, bauturile specifice, reteta preferata, fara a omite si tendintele actuale.
Focus
11

Gastronomia: arta si stiinta

Autor: Text si foto furnizate de: Dr. ing. Gabriela Berechet
Invitata sa scriu despre gastronomia moderna, acum mai bine de 5 luni, am inceput sa ma documentez pentru ca opiniile mele sa fie validate si de catre cei care traiesc pentru mancare, dar si de catre cei care mananca pentru a trai. Concluziile se regasesc in acest articol.
Gastronomie
12

Stiri

Autor: Revista HoRes
Lansari de restaurante si evenimente gastronomice de exceptie, precum si manifestul unor reprezentanti de marca ai industriei ospitalitatii din Romania pentru infiintarea Organizatiei Romane pentru Turism constituie stirile acestui numar de revista.
Stiri
Prezentare revista Inscrie-te sa primesti GRATUIT revista HoRes Inscrie-te pentru PUBLICITATE in revista HoRes
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
150 euro bonus pentru cititorii revistei HoRes - promotie AIR FRANCE KLM ROMANIA
Lista nou intrati Detalii



 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14