PROMOTII
Get Ready for SUMMER
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Proiect clasic hotel 5 stele, Bucuresti
Lista noutati Detalii
STIRI
Produs contrafacut ASEVI PARDOSELI PORTOCALA 1L
Lista stiri Detalii
LOCATII
Golden Tulip Ana Dome
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

Revista HoRes nr. 5
Nr.Crt.   Articol Rubrica
1

Ospitalitate cosmica

Autor: Dorelian Bellu
 
O stire data de presa spaniola in ultimele zile ale anului aproape ca ne lasa fara aer: primul hotel spatial se va deschide in 2012. Proiectul apartine unei companii cu sediul in Barcelona care promite ca va duce industria ospitalitatii in sfere inalte, adica la 450 de kilometri de Terra. Si tot extraterestru pare si restaurantul bavarez „`s Bagger” pe care-l prezentam pe larg in acest numar. Este locul unde mancarea este adusa clientilor nu de chelneri, ci de gravitatie.
Editorial
2

J&B petrece alaturi de consumatorii sai

Autor: Dorelian Bellu
 
J&B a dat pe 1 decembrie o megapetrecere. Peste 3000 de oameni au dansat pe ritmurile celor de la Sex in Dallas & Biladoll, Noze sau Igor Marijuan si au putut gusta cocktailuri neobisnuite pe baza de whisky. Evenimentul a avut loc in sala Omnia, folosita pana acum cativa ani pentru sedintele Senatului, botezata odinioara Somnia. De data asta insa, nimeni nu a mai cascat de plictiseala. In schimb s-a dansat si s-a cantat pana dimineata.
Conceptul campaniei J&B „Start a party!” are la baza ideea ca o petrecere poate incepe oriunde, oricand si oricum. Oricine poate organiza o petrecere, iar campania isi propune sa ajute consumatorii sa identifice potentialului de "party", in orice situatie. Conceptul se refera mai degraba la o stare de spirit decat la un loc anume sau la un eveniment in sine si are la baza un mix reusit de muzica, spatiu suprinzator si invitati dornici de distractie.
Stiri
3

Hotel TV

Autor: Dorelian Bellu
 
Seria de LCD-uri Sony BRAVIA LCD destinate industriei hoteliere isi vede lansarea. Noile modele vin in intampinarea clientilor cu o functionalitate sporita: mod de functionare „Stand Alone”, ceas cu afisaj pe LED-uri integrat in rama cu schimbare automata a orei de vara/iarna, suport rotativ pentru un unghi optim de vizionare plus iesire suplimentara pentru boxe externe amplasate in baie. "Aceasta dezvoltare a tehnologiei BRAVIA TV nu poate sa aduca decat beneficii hotelierilor, este de parere Suzan Scheffen, Business Manager Hotel TV Europe. Am combinat excelenta dovedita a televizoarelor BRAVIA cu un set de functii suplimentare perfect adaptate domeniului hotelier. Rezultatul este direct vizibil in usurinta instalarii si a operarii, precum si in deplina compatibilitate cu serviciile interactive de internet si TV.”
Stiri
4

Gusturile nu se discuta, se disputa

Autor: Dorelian Bellu
 
Mare concurs mare! Somelierii din toata tara s-au adunat cu mic cu mare sa-si dovedeasca maiestria si rafinamentul. Cei mai priceputi degustatori s-au intalnit in finala „Trofeului Someleriei” organizata de Fundatia Europeana de Invatamant Hotelier Turistic – Clubul National al Someleriei din Romania, cu sprijinul Cramelor Halewood. Ca la orice reuniune care se respecta, s-a glumit, s-a baut, s-a mancat, iar la sfarsit s-a cerut nota, insa nu chelnerilor, ci unui juriu care si-a luat in serios sarcina de a evalua concurentii.
Castigatorul trofeului este Alexandru Dan, Hotel Carol Bucuresti, urmat de Cristian Baschir, Continental Hotels Suceava, si Daniel Zottu, Restaurant Noblesse Bucuresti. Cei trei au fost alesi in urma sustinerii a trei probe practice: analiza unui meniu, degustarea oarba a trei soiuri de vin si doua tipuri de bauturi spirtoase si decantarea si servirea vinului. Anul acesta, marele premiu consta intr-o vizita la renumitul producator spaniol Torres, ale carui vinuri sunt importate in Romania de Cramele Halewood.
Stiri
5

2 ani de brand Delite Textile

Autor: Dorelian Bellu
 
La inceput de decembrie, baimarenii de la Delite Textile au tras linie si au facut inventarul moale al celor mai tari realizari, cu ocazia aniversarii a doi ani de brand, de prietenii si de parteneriate in industria ospitalitatii. Furnizori din toata tara au fost primiti la sediul firmei si s-au bucurat in termeni relaxati de reuniune. Preocupati de lucrul temeinic facut, baimarenii au pus la cale restul intalnirii, adica masa, dansul si taclaua, la noul hotel Magura, de patru stele, de la marginea orasului, la capatul drumului Valea Rosie.
Intalnirea a confirmat ca, in acesti ani, experienta acumulata le-a dat celor de la Delite Textile suficienta incredere in ei insisi, reusind sa puna la punct o linie de productie care sa asigure dotarea completa cu tesaturi pentru hoteluri, pensiuni si restaurante.
Stiri
6

Hotel Marami - Ospitalitate in ambient regal

Autor: Dorelian Bellu
 
In Sinaia, la vreo 20 de minute de urcat la pas din centrul orasului, pe drumul care duce „La schiori”, se afla un hotel tinut minte de agentiile de turism, de internet si mai ales de turistii pe care i-a gazduit. Se numeste Marami, iar povestea sa se spune cu fala si sfiala: domeniul regal Peles ii este vecin.
Cover Story
7

Complexul intim

Autor: Dorelian Bellu
 
Baia a fost la inceput o anexa, a fost closetul, in formele lui primitive, si nimic mai mult. Apoi aici si-au facut loc cada si chiuveta. Cu trecerea timpului, baia a castigat noi si noi elemente in decor. „Piesele grele” au devenit expresia austerului, sunt departe de a fi suficiente. Polita, diversele suporturi, dispenserele, odorizantele sunt azi cat se poate de comune in peisajul unei bai fara pretentii, ci pur si simplu civilizate. Un text despre organizarea baii in unitatile din HoReCa.
Focus
8

Eleganta bunului gust italian. Pensiunea Nini B&B

Autor: arh. Sabin Ionescu
 
Situata intr-un peisaj de vis, in sudul lacului Como,  localitatea Liema, din nordul Italiei (circa 60 km nord de Milano), Vila Nini a fost transformata, cu interventii minime, intr-o veritabila locatie bed & breakfast.
Arhitectura si amenajari
9

Secret Garden

Autor: arh. Sabin Ionescu
 
Fostele Bai din comuna maramuresana Danesti s-au transformat, dupa ce timp de patru ani au fost in stadiu de santier, in complexul hotelier „Secret Garden”. Amplasata intr-un peisaj rural plin de farmec, inconjurat de case taranesti, livezi cu pomi si strajuit la vest de Muntele Gutai, „Secret Garden” se va impune cu siguranta in peisajul turistic local. Stilul si amenajarea acestei constructii sunt prezentate de arhitectul Sabin Ionescu.
Arhitectura si amenajari
10

Segmentarea pietei, o propunere de clarificare a subiectului

Autor: Sorin Ionescu
 
Sorin Ionescu, Managing Partner – Fivestar Hospitality Consulting & Management, continua in acest numar sa vorbeasca despre standardele profesionale care ghideaza studiile de piata, despre intelegerea avansata a segmentelor de piata si despre necesitatea ca tot mai multi directori sa se raporteze la aceeasi terminologie din domeniu.
Management hotelier
11

Spalatoria hotelului: proprie sau externalizata?

Autor: Andrei Wieder-Ilie
 
O componenta sine qua non a cartii de vizita a unei unitati de cazare si alimentatie publica este, printre altele, curatenia generala a unitatii si, in particular, cea a inventarului moale: cearsafuri, fete de perna, huse de pat, prosoape, fete de masa, naproane etc. Autorul, Andrei Wieder-Ilie explica variantele serviciului de spalatorie in HoReCa: externalizare vs. crearea propriei spalatorii.
Opinia specialistului
12

Rufele murdare se spala in hotel

Autor: Dorelian Bellu
 
Asa cum se poate vedea si din cuprinsul celorlalte materiale, avem un numar de revista in care punem in prim-plan igiena. Prin urmare, spalatoriile si echipamentele de spalatorie nu puteau lipsi din cuprinsul sau. Mai multi furnizori din domeniu explica si ofera exemple despre cand este cazul ca un investitor in HoReCa sa isi faca spalatorie proprie si ce pasi trebuie sa urmeze.
Focus
13

Aplicarea legii fiscale in domeniul HoReCa

Autor: av. Elena Balan
 
Intrarea in vigoare de la 1 ianuarie 2008 a Noului Cod Fiscal, completat si modificat prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 106 din 4 octombrie 2007 are incidenta si in ceea ce priveste activitatea desfasurata in industria HoReCA. Avocatul Elena Balan expune amanunte despre aplicarea legii fiscale in acest sector.
Legislatie
14

Briefingul, o parte importanta a formarii

Autor: Patrick Pettenuzzo
 
Analiza propriilor erori si mai cu seama intelegerea lor este evident necesara pentru a putea avansa. Cautarea performantei trece negresit prin repetitie si invatare. Un bucatar sef suficient de inzestrat nu propune clientilor sai o reteta fara s-o fi testat in prealabil de nenumarate ori atat in ceea ce priveste asocierea produselor cat si din punct de vedere al prezentarii. Expertul de resurse umane Patrick Pettenuzzo arata importanta briefing-ului in formarea personalului unui restaurant.
Resurse umane
15

Fara mofturi, fara bacsis

Autor: Dorelian Bellu
 
Daca restaurantele cu autoservire, cunoscute si ca „impinge-tava”, sunt de dimensiunea intai, iar cele cu chelneri, scrobiti sau nu, din dimensiunea a doua, `s Baggers, patentat HeineMack® GmbH, este apreciat de initiatorii sai drept localul celei de-a treia dimensiuni. Este localul fara personal in care mancarea este adusa de... forta gravitationala.
Tendinte
16

Bucatarie „Fusion”, moduri si traditii. Poate fi aceasta reteta succesului ?!

Autor: Patrick Pettenuzzo
 
Un fost director al unui hotel din Bucuresti considera ca asa-numitul stil „fusion” nu este o simpla adaptare a traditionalei bucatari frantuzesti la care s-au adaugat elemente culinare japoneze. Despre „fusion cuisine” se vorbeste mult, dar aproape nimeni nu stie exact ce inseamna. Tocmai acest lucru a incercat sa-l afle Patrick Pettenuzzo punand intrebari mai multor specialisti in domeniu.
Alimentatie publica
17

Managementul igienei si al securitatii operarii in catering

Autor: Conf. univ. dr. ing. Iuliana Vintila
 
Igiena in sistemul industrial si comercial de catering are ca scop asigurarea inocuitatii produselor ofertate (insusire a unui produs de a nu constitui un pericol pentru organism), prin respectarea regulilor de securitate alimentara impuse deopotriva personalului, spatiilor de procesare si servire. Autoarea, conf. univ. dr. Iuliana Vintila, vorbeste despre organizarea bucatariei astfel incat sa se i asigure o igiena adecvata.
HACCP
18

Enigma Trading 2000 - profesionalism si competitivitate

Autor: SC ENIGMA TRADING 2000
 
SC Enigma Trading 2000 SRL a fost fondata in anul 1994 si este o societate mixta romano-germana.
Suntem printre cele mai apreciate prezente pe piata din Romania datorita conditiilor in care distribuim produse de uz casnic si industrial, iar pe piata UE prin exportul de ambalaje. Pozitia pe piata este justificata de profesionalismul, seriozitatea si consecventa prestatiei noastre.
Text publicitar
19

Cum sa nu ti se puna pata

Autor: Dorelian Bellu
 
Specialistii din industria curateniei sunt de acord asupra catorva elemente. Intai de toate, nu exista produse care sa „rezolve” orice tip de pete. Apoi, un rol crucial in rezultatele spalarii este jucat de grija celor care folosesc inventarul moale pentru ca acesta nu trebuie sa nu ramana nespalat mai mult de 48 de ore de la patare. Textul vorbeste pe larg despre produsele de curatat care se folosesc in spatiul ospitalitatii.
Focus
20

Crema vinarsurilor

Autor: Dorelian Bellu
 
Francezii ii spun cognac, englezii, brandy, noi ii zicem vinars, iar basarabenii, dintr-un tremur poetic, i-au gasit denumirea...„divin”, adica distilat de doua ori de vin. Este o explicatie foarte generala atunci cand iti pui problema cum sa deosebesti aceste licori. Specialistii, fara sa fi cazut de acord deocamdata, invoca experienta sau actuala legislatie europeana si gasesc diferente mai mult sau mai putin semnificative. In text insa vorbim despre vinarsul din segmentul HoReCa autohton.
Focus
21

Despre vin, „à la légère”

Autor: Luiza Plugaru
 
Ne-am bucurat de vacanta si, de ce nu, poate si de un vin de exceptie asa cum se intampla de sarbatori. Pentru ca suntem la inceput de an, nu ne-am angajat intr-un demers oenologic sofisticat, ci am abordat trei teme ca un vin usor si aromat: alaturarea dintre branza si vin, recolta in anul care tocmai s-a sfarsit, la noi si in Germania, si controversa privind depozitarea vinului in recipiente de plastic.
Vinuri
Prezentare revista Inscrie-te sa primesti GRATUIT revista HoRes Inscrie-te pentru PUBLICITATE in revista HoRes
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
150 euro bonus pentru cititorii revistei HoRes - promotie AIR FRANCE KLM ROMANIA
Lista nou intrati Detalii



 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14