PROMOTII
OFERTA SPECIALA MULTISOFT
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Proiect clasic hotel 5 stele, Bucuresti
Lista noutati Detalii
STIRI
Peste 80 de companii din industria ospitalitatii expun la ROMHOTEL
Lista stiri Detalii
LOCATII
Golden Tulip Ana Dome
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

Revista HoRes nr. 6
Nr.Crt.   Articol Rubrica
1

Lumina in horeca

Autor: Dorelian Bellu
 
Ca dau o stralucire abundenta, discreta, invaluitoare sau spectrala, corpurile de iluminat din restaurante, receptiile hotelurilor, camere sau bar creeaza o atmosfera menita sa legitimeze localul, sa epateze si sa ancoreze oaspetele, pentru ca in final sa-l seduca. Lumina artificiala fiind un vehicul atat de important pentru sfera de care ne ocupam, am decis sa-i acordam un articol in numarul de fata.
Editorial
2

Restaurantul Unico Vero - Pariu pe bucataria italiana

Autor: Dorelian Bellu
 
Restaurantele cu specific italian nu sunt putine in capitala. Unul dintre ele, subiectul rubricii Cover Story, implineste in curand cinci ani. Patronul localului Unico Vero, caci despre acesta este vorba, povesteste despre cum poti sa-ti faci un restaurant in Bucuresti atunci cand ai un spatiu, experienta unui an de munca printre italieni si pasiune pentru gastronomie.
Cover Story
3

Utilarea bucatariilor. Peisaj dupa aderare

Autor: Dorelian Bellu
 
Inainte de aderarea la UE se vorbea si despre o adevarata revolutie in bucatariile din alimentatia publica, din tara noastra, in urma impunerii mai multor norme europene. O revolutie cu toate consecintele unui asemenea proces: cu parti bune, pentru consumatori, si cu amenintari, in special pentru investitorii mici si mijlocii. Articolul despre echipamente de bucatarii prezinta situatia din acest domeniu la un an dupa momentul 1 ianuarie 2007.
Focus
4

A venit Ducasse

Autor: Dorelian Bellu
 
Scoala lui Alain Ducasse, considerat unul dintre cei mai influenti zece bucatari ai lumii, a revenit in Romania pentru o serie de cursuri de excelenta in gastronomie. Cursurile se desfasoara inainte de summitul NATO, astfel ca, in asteptarea numerosilor oaspeti, bucatarii si maestrii bucatari au ocazia sa se antreneze si sa-si rafineze tehnicile. Organizatorii, adica Asociatia Synton si THR-CG Bucuresti, au anuntat ca este vorba despre trei cursuri. Doua dintre ele, „Bucataria lui Alain Ducasse” si „Creatie si productie banchete”, au avut deja loc, iar cel de-al treilea se desfasoara intre 24 si 28 martie si se numeste „Antreuri si platouri de trei stele”, unitatea de masura fiind evident cea a stelelor Michelin. Cursul costa 1500 de euro de persoana. La final, pe langa insusirea unor tehnici ale marilor maestri gastronomi, participantii primesc si cate o diploma eliberata de Alain Ducasse Formation – Paris.
Stiri
5

Turism cu vin-incoa

Autor: Dorelian Bellu
 
Printre sarmale cat godacii, mici mari si oi la groapa, Grupul Halewood, cel mai mare exportator de vinuri de la noi, a lansat campania “Vinul e mai bun cand suntem impreuna”. S-a intamplat intre 29 februarie si 2 martie, la Azuga, in cadrul Campionatului International de gatit in aer liber, iar cu sloganul se pare ca au fost de acord vreo trei mii de spectatori platitori. Reprezentantii Cramelor Halewood socotesc ca in acest an activitatile din turismul vinivitocol vor creste cu 30 % fata de 2007.
Stiri
6

Igiena alimentelor

Autor: Conf. Dr. Ing. Iuliana Vintila
 
Pentru a produce alimente de inocuitate absoluta este necesara implementarea unui sistem sigur de control al salubritatii alimentare. Sistemul H.A.C.C.P. este unanim acceptat ca cel mai eficient sistem de analiza si de eliminare a riscurilor de igiena in sistemul catering. Conferentiarul universitar Iuliana Vintila explica in detaliu cum se pastreaza igiena alimentelor.
HACCP
7

Carnea de miel

Autor: Patrick Pettenuzzo
 
Pentru ca suntem in perioada Pastelui, Patrick Pettenuzzo aduce in discutie prepararea mielului. Fara sa intram in panica trebuie spus ca mielul nu are carnea slaba. Pe de alta parte, mielul este o sursa importanta de proteine, iar zincul si vitamina B12, pe care le ofera din plin, sunt arme bune de lupta impotriva osteoporozei şi a ... colesterolului. Retetele pentru prepararea mielului nu lipsesc din textul colaboratorului nostru.
Alimentatie publica
8

Bucataria fusion

Autor: David Becker
 
Brutariile, patiseriile si restaurantele din America arata o tendinta foarte clara, spune maestrul bucatar David Becker: consumatorul de peste ocean este pasionat de bucatariile altor culturi. Acesta este si motivul pentru care fusion cuisine-ul, gastronomia multiculturala, este obiectul unei acerbe competitii intre localurile la moda din Statele Unite.
Tendinte
9

Ce este un lider, cum sa-l detectezi ?

Autor: Patrick Pettenuzzo
 
In afara calitatiilor profesionale, liderul este caracterizat printr-o personalitate puternica, transmisa mai mult genetic decat prin deprindere. Este cineva care iese in evidenta prin curiozitatea sa, prin dorinta de a evolua, prin simtul responsabilitatii, este o persoana care ar face totul sa demonstreze ca poate lua locul patronului! Un text de Patrick Pettenuzzo despre felul in care resursele umane abordeaza problema liderului.
Resurse umane
10

Si se facu lumina

Autor: Dorelian Bellu
 
Iluminatul in hoteluri, restaurante sau baruri, mai mult decat cel din locuinte, urmareste sa puna in valoare elemente de arhitectură si de decor. In acest teritoriu, al horeca,  mai mult decat in cel al spatiului personal, la alegerea unui corp de iluminat trebuie sa avem in minte ca lumina este menita sa puna in evidenta un obiect si nu sa deranjeze privirea. Specialisti ai mai multor firme de iluminat explica importanta unei iluminari adecvate în horeca.
Focus
11

Aspiratorul si farasul

Autor: Dorelian Bellu
 
Cativa dintre cei mai importanti furnizori de echipamente de curatenie in horeca ne-au raspuns la un chestionar despre oferta care exista acum pe piata noastra, despre echipamente necesare in hoteluri, pensiuni, restaurante si baruri si despre tendintele din industria curateniei.
Focus
12

Pe la spa, pe la spa sau despre impachetari si pachete cu muschi

Autor: Dorelian Bellu
 
In Romania, spatiile de intretinere fizica, alaturi de cele de divertisment, din hoteluri si complexuri turistice, au o misiune in plus fata de menirea lor obisnuita. Investitorii care au intrat in horeca romaneasca trebuie sa suplineasca intr-un fel sau altul oferta, sa-i zicem relativ „subtire” a divertismentului autohton. Am incercat in acest text sa vedem ce inseamna „intretinerea fizica” in spatiul hotelariei, mai exact, fitnessul, spa-ul, sauna si piscinele.
Focus
13

Centrul spa - ultima frontiera in domeniul ospitalitatii

Autor: Sorin Ionescu
 
Toata lumea vorbeste despre spa insa una dintre primele intrebari care se pune este legata de continutul acestui concept. Ce este un centru spa si ce tipuri de centre spa exista? Daca stim in principiu cum functionează ele in lume si avem de gand sa investim intr-un spa, cum il alegem pe acela care se potriveste cel mai bine locului pe care il detinem? Sorin Ionescu face o radiografie a spa-ului din Romania asa cum se prezinta acest domeniu in clipa de fata.
Management hotelier
14

Proiecte legislative in turism

Autor: Av. Elena Balan
 
Desi mai multe voci anunta de cativa ani buni ca Romania se afla in post-tranzitie, modificarea permanenta a legilor este un semn ca aceasta etapa nu este echivalentul stabilitatii. Unul dintre aceste acte normative, despre care discuta avocatul Elena Balan, este proiectul de hotarare pentru aprobarea procedurii si a criteriilor de atestare a statiunilor turistice, lege esentiala pentru finantarea din veniturile taxelor hoteliere a programelor de dezvoltare a turismului.
Legislatie
15

Deconspirarea securitatii din horeca

Autor: Dorelian Bellu
 
Teoretic, sistemele de securitate dintr-o structura horeca nu ar trebui sa difere fata de cele dintr-o cladire de birouri. Nevoile celor care administreaza cele doua tipuri de imobile par sa fie aceleasi: siguranta propriului spatiu, protectia antiefractie sau supravegherea angajatilor, in diferite scopuri. Totusi, teritoriul hotelului sau al barului nu necesita un control atat de ferm precum biroul. I-am chestionat pe reprezentantii catorva jucatori importanti de pe piata sistemelor de securitate cu privire la particularitatile si la nevoile de securitate din horeca.
Focus
16

MEMENTO. Coffee & Lounge

Autor: Arh. Sabin Ionescu
 
Pe strada J.S. Bach din Bucuresti o cafenea te imbie sa intri. In interior, succesiunea de dungi verticale care acopera treptele si peretii, reusesc sa te decupleze de la ritmul cotidian. Dupa ce parasesti localul, o amprenta de siruri, in culori vii si inegale ca latime, iti ramane in memorie. La rubrica „Arhitectura si amenajari”, arhitectul Sabin Ionescu prezinta cafeneaua Memento.
Arhitectura si amenajari
17

HoResCa de Brasov

Autor: Dorelian Bellu

Editia a VI-a a targului de echipamente si dotari profesionale pentru hoteluri, restaurante si catering, “HoResCa de Brasov” a avut loc intre 12-15 februarie. In paginile acestui numar de revista am realizat un articol despre organizarea evenimentului, asa cum l-au vazut expozantii, si despre ce trebuie imbunatatit la manifestarile de acest gen din Romania.
Stiri
Prezentare revista Inscrie-te sa primesti GRATUIT revista HoRes Inscrie-te pentru PUBLICITATE in revista HoRes
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
150 euro bonus pentru cititorii revistei HoRes - promotie AIR FRANCE KLM ROMANIA
Lista nou intrati Detalii



 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14