PROMOTII
HoRes Conference 2021 si Conferinta Forever Young Magazine 2021
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Ansamblu rezidential de 5 blocuri
Lista noutati Detalii
STIRI
Proiect de pensiune cu 6 camere si un apartament
Lista stiri Detalii
LOCATII
Hotel Wels
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

Revista HoRes nr. 7
Nr.Crt.   Articol Rubrica
1

Sase pacate

Autor: Dorelian Bellu
 
Un sondaj facut intr-un bar, la o masa cu vreo 12 cetateni relaxati, dar devotati activitatii de consumator - se intampla in perioada Pastelui - ne-a inspirat articolul de fata. I-am intrebat pe oameni, tineri de pana in 35 de ani, bucuresteni si constanteni, cu venituri peste medie, ce nu le place in barurile din Romania.
Editorial
2

Investitii in ospitalitate

Autor: Dorelian Bellu
 
Incepand cu acest numar, Revista HoRes va ofera o rubrica cu ultimele investitii anuntate in domeniul ospitalitatii.
Stiri
3

Clubul Phoenix – rock, blues & jazz

Autor: Dorelian Bellu
 
Constanta este un oras atipic pentru Romania, un oras al extremelor mai mult decat altele; al luxului ostentativ, dar si al crasmelor de cartier si al casutelor de vara – cu lautari, mici, spuma de bere. Am fost in aceasta urbe si ne-am oprit la clubul Phoenix, local recunoscut pentru concertele de rock, blues si jazz care au loc aici de aproape 11 ani.
Cover Story
4

Creste presiunea in zona barului...

Autor: Dorelian Bellu
 
Este greu sa concepem un bar sau un restaurant fara arsenalul de aparate care prepara bauturile. Evolutia acestora a fost gandita sa creasca ritmul de satisfacere a comenzilor si totodata sa rafineze produsul obtinut. Teoretic, echipamentele de bar importate pot utila cele mai pretentioase baruri, dar mai multi furnizori cred ca in Romania inca se mizeaza pe solutiile mai ieftine.
Focus
5

Cum sa desfacem o sticla de vin?!

Autor: Constantin Dragan
 
Fie ca este un alb, fructat, usor si parfumat ca serile senine de primavara sau fie ca este unul puternic ca un taur, razbunator si ursuz prin taninurile sale nu foarte usoare, vinul are nevoie de o sticla si de un dop. Somelierul Constantin Dragan se opreste asupra dopurilor de pluta pentru ca acest material are un loc al sau de necontestat in teritoriul vinurilor.
Vinuri
6

Degustari la Cotroceni

Autor: Dorelian Bellu
 
Un soi de summit al vinului a pus la cale Clubul Byzantium la Muzeului Cotroceni. Intalnirea a avut loc cu ocazia prezentarii in premiera la noi a vinurilor sud-africane produse de Casa Simonsig.
Stiri
7

Ceaiul si cafeaua au ceva de impartit

Autor: Dorelian Bellu
 
Suntem intre doua sezoane, cel racoros si cel al caniculei, sau, tradus intr-una dintre nevoile consumatorului din horeca, cel al bauturilor calde si cel al bauturilor reci. Furnizorii de ceai, cafea si sucuri, ca sa ne limitam doar la bauturile nealcoolice, pe de o parte trag linie, iar pe de alta parte isi mobilizeaza energiile pentru o distributie cat mai eficienta a propriilor produse.
Focus
8

Cartoful, o leguma cu o mie de fete !

Autor: Patrick Pettenuzzo
 
Cartoful este o planta perena care a devenit de nelipsita din bucataria noastra, iar cartofii prajiti sunt un preparat care se regaseste in meniurile tuturor categoriilor de restaurante. Cateva sfaturi despre cum se pot gati cartofii gustosi si sanatosi ofera gastronomul Patrick Pettenuzzo.
Alimentatie publica
9

Brutarie si patiserie

Autor: David Becker
 
Arta coacerii painii „a decolat” in ultimii ani si in Statele Unite, afirma maestrul bucatar David Becker. Si nu doar ca s-a ridicat de la sol, dar dupa ce gastronomii au de peste ocean au invatat de la colegii lor din Europa rafinamentele brutariei, acum painea Americii are propria personalitate si este apreciata ca fiind de top.
Alimentatie publica
10

Asigurarea securitatii alimentare

Autor: Conf. dr. ing. Iuliana Vintila
 
Unitatile de catering trebuie proiectate astfel incat sa permita implementarea unui sistem de productie rapid, simplu, eficient, ergonomic si in perfect acord cu legislatia specifica din domeniu. Specialistul in HACCP Iuliana Vintila vorbeste despre reglementarile de proiectare a unitatilor de catering pentru asigurarea securitatii alimentare.
HACCP
11

Suntem peste tot !

Autor: SC ENIGMA TRADING 2000
 
S.C. Enigma Trading 2000 S.R.L., fondata in anul 1994, este printre cele mai apreciate prezente pe piata, datorita conditiilor in care distribuie, in Romania, produse din polietilena, polipropilena, uz casnic si industrial, iar in Uniunea Europeana prin exportul de ambalaje.
Text publicitar
12

Mobila si jardiniere

Autor: Dorelian Bellu
 
Gradinile restaurantelor si terasele au cateva atuuri cu care vor seduce intotdeauna. De aceea ele sunt apreciate de consumatori, iar patronul de restaurant sau de bar este motivat sa creeze aici un ambient primitor care sa-i inspire oaspetelui o buna dispozitie si totodata o buna purtare. Ca sa aflam mai multe despre cum se aranjeaza un asemenea loc, am vorbit cu cativa furnizori de mobilier si de decoratiuni de gradina.
Focus
13

Lumea mobilei la Milano

Autor: Dorelian Bellu
 
Unul dintre cele mai importante targuri de mobila din Europa are loc la Milano. Anul acesta, Salonul International a avut loc intre 16 si 21 aprilie. In 15 pavilioane cu o suprafata de peste 150.000 de metri patrati, au fost prezenti peste 1200 de expozanti. O manifestare care, pe langa amploare, si-a facut un nume prin tendintele impuse in designul de mobilier.
Stiri
14

Designul, emblema locatiei

Autor: Ana-Maria Mihaila
 
Din cauza lucrurilor artificiale care ne inconjoara, simtim o nevoie acuta sa atragem in jurul nostru cat mai multe elemente naturale. Design-ul de astazi uneste mai multe stiluri pentru a crea un ambient placut, relaxant, care sa elimine stresul cotidian, lasand insa loc si utilului. Designerul de interioare Ana-Maria Mihaila vorbeste despre cum si-a facut loc fusion design-ul in spatiile pe care le locuim.
Arhitectura si amenajari
15

Axa ospitalitatii Mamaia – Cluj-Napoca

Autor: Dorelian Bellu
 
La Mamaia si Cluj-Napoca, doua targuri de hotelarie si catering au avut loc in luna martie. Concluziile trase dupa discutiile cu mai multi expozanti s-ar putea rezuma la urmatoarele aspecte: gazdele targurilor de provincie sunt mult mai atente cu participantii decat in cazul „Romhotelului” din capitala, dar promovarea manifestarilor este insuficienta.
Stiri
16

Curentul „Verde” in dezvoltarea hoteliera paraseste taramul modei

Autor: Sorin Ionescu
 
Green hotel-ul este in continuare privit ca o specie de hotel aparte care presupune masuri care mai de care mai inutile si mai incarcate de mesaje de marketing. Cine urmareste insa tendintele la nivel mondial, observa ca marile lanturi internationale sunt preocupate foarte serios de acest aspect si anunta o serie intreaga de masuri care limiteaza efectele poluante ale existentei hotelurilor lor.
Management hotelier
17

Rin Grand Hotel - Receptia celui mai mare hotel de 4 stele din estul Europei

Autor: Arh. Sabin Ionescu
 
Rin Grand Hotel si-a deschis portile in toamna care a trecut si a intrat in circuitul marilor evenimente odata cu summitul NATO din luna mai anul acesta. Constructia impresioneaza prin marime si atrage prin arhitectura moderna a interiorului. Sabin Ionescu comenteaza cu ochiul arhitectului amenajarea receptiei acestui edificiu.
Arhitectura si amenajari
18

Sisteme soft pentru afaceri grele

Autor: Dorelian Bellu
 
Aproape ca nu mai exista domenii ale vietii noastre in care sa nu depindem de sistemele informatice. N-o sa dezbatem aici daca acest lucru este bine sau rau. Ne resemnam intr-o oarecare masura ca suntem niste „oameni recenti”, care au rupt-o cu intelegerea functionarii lucrurilor si ne bucuram plenar de beneficiile tehnicii. In cazul sistemelor informatice de gestiune din horeca, avantajele nu sunt deloc putine si le enumeram aici, asa cum au reiesit ele din discutiile avute cu furnizorii acestor solutii.
Focus
19

Accesarea fondurilor structurale

Autor: Av. Elena Balan
 
Fondurile europene reprezinta una cheile dezvoltarii turismului actual de la noi. Dar nu sunt foarte multi cei care cunosc imensul potential al acestor resurse. Despre cadrul legislativ si despre cum se pot accesa aceste fonduri vorbeste avocata Elena Balan.
Legislatie
20

Sa spal sau sa nu spal? Asta-i intrebarea...

Autor: Sorin Popescu
 
Aceasta-i intrebarea pe care si-o pune un manager de hotel. Sa-si organizeze propria spalatorie sau sa apeleze la prestatorii de servicii? Mananc acasa sau iau masa in oras? Sorin Popescu, Director Tehnic la Eastrade International ne impartaseste punctul sau de vedere privind aceasta problema.
Opinia specialistului
21

E&G Cosmetic: simplitate si rafinament

Autor: SC E & G COSMETIC
 
E&G Cosmetic va pune la dispozitie o larga varietate de cosmetice si accesorii hoteliere, personalizate sau nu, pentru imbunatatirea calitatii serviciilor dumneavoastra si a confortului clientilor dumneavoastra.
Text publicitar
22

Relatia cu angajatul

Autor: Patrick Pettenuzzo
 
Sectorul HoReCa ar putea parea, in multe privinte, sinistrat. Probleme de recrutare, personal fara perspective de cariera, angajatori care jongleaza cu legislatia muncii. Potentialul turistic - acela care exista - este oare pus in valoare de investitori care nu vizeaza doar profitul imediat? Patrick Pettenuzzo vorbeste despre deontologie, dezvoltare si restructurare in acest domeniu.
Resurse umane
Prezentare revista Inscrie-te sa primesti GRATUIT revista HoRes Inscrie-te pentru PUBLICITATE in revista HoRes
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
Proiect pensiune P+1E, cu 7 camere
Lista nou intrati Detalii 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14