Nr.Crt. |
|
Articol |
Rubrica |
1 |
 |
Sase pacate
Autor: Dorelian Bellu
Un sondaj facut intr-un bar, la o masa cu vreo 12 cetateni relaxati, dar devotati activitatii de consumator - se intampla in perioada Pastelui - ne-a inspirat articolul de fata. I-am intrebat pe oameni, tineri de pana in 35 de ani, bucuresteni si constanteni, cu venituri peste medie, ce nu le place in barurile din Romania.
|
Editorial |
2 |
 |
Investitii in ospitalitate
Autor: Dorelian Bellu
Incepand cu acest numar, Revista HoRes va ofera o rubrica cu ultimele investitii anuntate in domeniul ospitalitatii.
|
Stiri |
3 |
 |
Clubul Phoenix – rock, blues & jazz
Autor: Dorelian Bellu
Constanta este un oras atipic pentru Romania, un oras al extremelor mai mult decat altele; al luxului ostentativ, dar si al crasmelor de cartier si al casutelor de vara – cu lautari, mici, spuma de bere. Am fost in aceasta urbe si ne-am oprit la clubul Phoenix, local recunoscut pentru concertele de rock, blues si jazz care au loc aici de aproape 11 ani.
|
Cover Story |
4 |
 |
Creste presiunea in zona barului...
Autor: Dorelian Bellu
Este greu sa concepem un bar sau un restaurant fara arsenalul de aparate care prepara bauturile. Evolutia acestora a fost gandita sa creasca ritmul de satisfacere a comenzilor si totodata sa rafineze produsul obtinut. Teoretic, echipamentele de bar importate pot utila cele mai pretentioase baruri, dar mai multi furnizori cred ca in Romania inca se mizeaza pe solutiile mai ieftine.
|
Focus |
5 |
 |
Cum sa desfacem o sticla de vin?!
Autor: Constantin Dragan
Fie ca este un alb, fructat, usor si parfumat ca serile senine de primavara sau fie ca este unul puternic ca un taur, razbunator si ursuz prin taninurile sale nu foarte usoare, vinul are nevoie de o sticla si de un dop. Somelierul Constantin Dragan se opreste asupra dopurilor de pluta pentru ca acest material are un loc al sau de necontestat in teritoriul vinurilor.
|
Vinuri |
6 |
 |
Degustari la Cotroceni
Autor: Dorelian Bellu
Un soi de summit al vinului a pus la cale Clubul Byzantium la Muzeului Cotroceni. Intalnirea a avut loc cu ocazia prezentarii in premiera la noi a vinurilor sud-africane produse de Casa Simonsig.
|
Stiri |
7 |
 |
Ceaiul si cafeaua au ceva de impartit
Autor: Dorelian Bellu
Suntem intre doua sezoane, cel racoros si cel al caniculei, sau, tradus intr-una dintre nevoile consumatorului din horeca, cel al bauturilor calde si cel al bauturilor reci. Furnizorii de ceai, cafea si sucuri, ca sa ne limitam doar la bauturile nealcoolice, pe de o parte trag linie, iar pe de alta parte isi mobilizeaza energiile pentru o distributie cat mai eficienta a propriilor produse.
|
Focus |
8 |
 |
Cartoful, o leguma cu o mie de fete !
Autor: Patrick Pettenuzzo
Cartoful este o planta perena care a devenit de nelipsita din bucataria noastra, iar cartofii prajiti sunt un preparat care se regaseste in meniurile tuturor categoriilor de restaurante. Cateva sfaturi despre cum se pot gati cartofii gustosi si sanatosi ofera gastronomul Patrick Pettenuzzo.
|
Alimentatie publica |
9 |
 |
Brutarie si patiserie
Autor: David Becker
Arta coacerii painii „a decolat” in ultimii ani si in Statele Unite, afirma maestrul bucatar David Becker. Si nu doar ca s-a ridicat de la sol, dar dupa ce gastronomii au de peste ocean au invatat de la colegii lor din Europa rafinamentele brutariei, acum painea Americii are propria personalitate si este apreciata ca fiind de top.
|
Alimentatie publica |
10 |
 |
Asigurarea securitatii alimentare
Autor: Conf. dr. ing. Iuliana Vintila
Unitatile de catering trebuie proiectate astfel incat sa permita implementarea unui sistem de productie rapid, simplu, eficient, ergonomic si in perfect acord cu legislatia specifica din domeniu. Specialistul in HACCP Iuliana Vintila vorbeste despre reglementarile de proiectare a unitatilor de catering pentru asigurarea securitatii alimentare.
|
HACCP |
11 |
 |
Suntem peste tot !
Autor: SC ENIGMA TRADING 2000
S.C. Enigma Trading 2000 S.R.L., fondata in anul 1994, este printre cele mai apreciate prezente pe piata, datorita conditiilor in care distribuie, in Romania, produse din polietilena, polipropilena, uz casnic si industrial, iar in Uniunea Europeana prin exportul de ambalaje.
|
Text publicitar |
12 |
 |
Mobila si jardiniere
Autor: Dorelian Bellu
Gradinile restaurantelor si terasele au cateva atuuri cu care vor seduce intotdeauna. De aceea ele sunt apreciate de consumatori, iar patronul de restaurant sau de bar este motivat sa creeze aici un ambient primitor care sa-i inspire oaspetelui o buna dispozitie si totodata o buna purtare. Ca sa aflam mai multe despre cum se aranjeaza un asemenea loc, am vorbit cu cativa furnizori de mobilier si de decoratiuni de gradina.
|
Focus |
13 |
 |
Lumea mobilei la Milano
Autor: Dorelian Bellu
Unul dintre cele mai importante targuri de mobila din Europa are loc la Milano. Anul acesta, Salonul International a avut loc intre 16 si 21 aprilie. In 15 pavilioane cu o suprafata de peste 150.000 de metri patrati, au fost prezenti peste 1200 de expozanti. O manifestare care, pe langa amploare, si-a facut un nume prin tendintele impuse in designul de mobilier.
|
Stiri |
14 |
 |
Designul, emblema locatiei
Autor: Ana-Maria Mihaila
Din cauza lucrurilor artificiale care ne inconjoara, simtim o nevoie acuta sa atragem in jurul nostru cat mai multe elemente naturale. Design-ul de astazi uneste mai multe stiluri pentru a crea un ambient placut, relaxant, care sa elimine stresul cotidian, lasand insa loc si utilului. Designerul de interioare Ana-Maria Mihaila vorbeste despre cum si-a facut loc fusion design-ul in spatiile pe care le locuim.
|
Arhitectura si amenajari |
15 |
 |
Axa ospitalitatii Mamaia – Cluj-Napoca
Autor: Dorelian Bellu
La Mamaia si Cluj-Napoca, doua targuri de hotelarie si catering au avut loc in luna martie. Concluziile trase dupa discutiile cu mai multi expozanti s-ar putea rezuma la urmatoarele aspecte: gazdele targurilor de provincie sunt mult mai atente cu participantii decat in cazul „Romhotelului” din capitala, dar promovarea manifestarilor este insuficienta.
|
Stiri |
16 |
 |
Curentul „Verde” in dezvoltarea hoteliera paraseste taramul modei
Autor: Sorin Ionescu
Green hotel-ul este in continuare privit ca o specie de hotel aparte care presupune masuri care mai de care mai inutile si mai incarcate de mesaje de marketing. Cine urmareste insa tendintele la nivel mondial, observa ca marile lanturi internationale sunt preocupate foarte serios de acest aspect si anunta o serie intreaga de masuri care limiteaza efectele poluante ale existentei hotelurilor lor.
|
Management hotelier |
17 |
 |
Rin Grand Hotel - Receptia celui mai mare hotel de 4 stele din estul Europei
Autor: Arh. Sabin Ionescu
Rin Grand Hotel si-a deschis portile in toamna care a trecut si a intrat in circuitul marilor evenimente odata cu summitul NATO din luna mai anul acesta. Constructia impresioneaza prin marime si atrage prin arhitectura moderna a interiorului. Sabin Ionescu comenteaza cu ochiul arhitectului amenajarea receptiei acestui edificiu.
|
Arhitectura si amenajari |
18 |
 |
Sisteme soft pentru afaceri grele
Autor: Dorelian Bellu
Aproape ca nu mai exista domenii ale vietii noastre in care sa nu depindem de sistemele informatice. N-o sa dezbatem aici daca acest lucru este bine sau rau. Ne resemnam intr-o oarecare masura ca suntem niste „oameni recenti”, care au rupt-o cu intelegerea functionarii lucrurilor si ne bucuram plenar de beneficiile tehnicii. In cazul sistemelor informatice de gestiune din horeca, avantajele nu sunt deloc putine si le enumeram aici, asa cum au reiesit ele din discutiile avute cu furnizorii acestor solutii.
|
Focus |
19 |
 |
Accesarea fondurilor structurale
Autor: Av. Elena Balan
Fondurile europene reprezinta una cheile dezvoltarii turismului actual de la noi. Dar nu sunt foarte multi cei care cunosc imensul potential al acestor resurse. Despre cadrul legislativ si despre cum se pot accesa aceste fonduri vorbeste avocata Elena Balan.
|
Legislatie |
20 |
 |
Sa spal sau sa nu spal? Asta-i intrebarea...
Autor: Sorin Popescu
Aceasta-i intrebarea pe care si-o pune un manager de hotel. Sa-si organizeze propria spalatorie sau sa apeleze la prestatorii de servicii? Mananc acasa sau iau masa in oras? Sorin Popescu, Director Tehnic la Eastrade International ne impartaseste punctul sau de vedere privind aceasta problema.
|
Opinia specialistului |
21 |
 |
E&G Cosmetic: simplitate si rafinament
Autor: SC E & G COSMETIC
E&G Cosmetic va pune la dispozitie o larga varietate de cosmetice si accesorii hoteliere, personalizate sau nu, pentru imbunatatirea calitatii serviciilor dumneavoastra si a confortului clientilor dumneavoastra.
|
Text publicitar |
22 |
 |
Relatia cu angajatul
Autor: Patrick Pettenuzzo
Sectorul HoReCa ar putea parea, in multe privinte, sinistrat. Probleme de recrutare, personal fara perspective de cariera, angajatori care jongleaza cu legislatia muncii. Potentialul turistic - acela care exista - este oare pus in valoare de investitori care nu vizeaza doar profitul imediat? Patrick Pettenuzzo vorbeste despre deontologie, dezvoltare si restructurare in acest domeniu.
|
Resurse umane |