PROMOTII
Get Ready for SUMMER
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Proiect clasic hotel 5 stele, Bucuresti
Lista noutati Detalii
STIRI
Hotel Bicaz - Pirates Resort, Mamaia
Lista stiri Detalii
LOCATII
Shanghai
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

Revista HoRes nr. 8
Nr.Crt.   Articol Rubrica
1

Ospitalitate medicala

Autor: Nicoleta Ionescu
 
    Un subiect de actualitate, mult dezbatut de media in ultimele zile, il constituie turismul medical, care-si are originile in Grecia Antica, cand pelegrini din toate regiunile Mediteranei veneau a se trata cu apele termale de la manastirea zeului medic Asclepios. In zilele noastre, turismul medical a revenit in forta incepand cu anii 1990, cand cei privilegiati din tarile in curs de dezvoltare au inceput sa plece in tarile dezvoltate economic si tehnologic pentru a se trata de diverse afectiuni, asa cum locutiri ai tarilor dezvoltate au inceput sa vina in tarile mai putin dezvoltate, datorita, in primul rand, costurilor medicale mai mici.
    Romania se afla si ea pe harta destinatiilor „turismului medical”. In plus, ea detine o parte importanta din totalul izvoarelor termale si minerale din Europa si beneficiaza si de fonduri structurale europene destinate dezvoltarii turismului de nisa din aceste zone cu resurse specifice, deci dezvoltarii inclusiv a turismului medical.
    Turismul de nisa, fondurile structurale alocate turismului, sunt teme care au fost disecate la evenimentul Finmedia, Romanian Hospitality Forum, care a avut loc pe 26 mai a.c. si pentru care Revista HoRes a fost partenerul media exclusiv dintre publicatiile dedicate pietei HoReCa.
    Despre acest forum al industriei ospitalitatii aveti la dispozitie informatii consistente in acest numar de revista, asa cum aflati si de tratamentul propus de colaboratorul nostru de specialitate, Patrick Pettenuzzo, la rubrica „Management” pentru reducerea costurilor, dar si retete de succes pentru maximizarea eficientei achizitiilor, cuprinse in mai toate articolele revistei, prescrise atat pentru unitatile hoteliere, cat si pentru cele de alimentatie publica si de divertisment.
Cuvant inainte
2

WELSCOME to the Danube Delta!

Autor: Raluca Dumitru
 
Veti citi povestea sotilor Brigitte si Eliade Popescu, proprietarii hotelului Wels, de patru stele, din Delta Dunarii, in care pasiunea pentru o regiune generoasa a Romaniei s-a impletit armonios cu simtul afacerilor, cultivat timp de multi ani in scoli de turism din Germania si dorinta de a perpetua valori cum ar fi: corectitudinea, respectul fata de natura si placerea de a gazdui si oferi servicii de calitate turistilor.
Cover Story
3

Sistemele de divertisment hotelier, de la lux la necesitate

Autor: Elena Banulescu
 
Sistemele de divertisment hotelier se constituie intr-unul dintre elementele de valoare adaugata care diferentiaza unitatile hoteliere in conditiile unui mediu competitional din ce in ce mai accentuat. Articolul explica in ce constau aceste sisteme, care sunt costurile pe care le presupun, care sunt avantajele pe care le ofera, tendintele de pe piata, precum si atentionarile speciale care trebuie avute in vedere, asa cum ne-au fost ele mentionate de patru dintre cei mai importanti furnizori de astfel de sisteme de pe piata romaneasca.
Focus
4

In prag aniversar

Autor: SC RKEEPER
 
Cu ocazia implinirii a trei ani de activitate in Romania, compania RKEEPER, specializata in comercializarea sistemelor de gestiune pentru restaurante si hoteluri, le multumeste clientilor pentru alegerea facuta, obligandu-se ca isi va mentine calitatea serviciilor si ii asigura pe potentialii clienti de profesionalismul sau. Sistemele implementate pana in prezent sunt usor de folosit, foarte stabile (RKEEPER ofera garantie pe viata pentru produsele sale software), iar preturile, deloc piperate.
Text publicitar
5

Delta Nature Resort - "implant" turistic de lux in Delta Dunarii

Autor: arh. Sabin Ionescu
 
Delta Nature Resort este un complex turistic de lux, construit pe malul lacului Samova, realizat pe baza principiilor turismului ecologic, prin colaborarea dintre firma londoneza de arhitectura specializata in complexe hoteliere, Sagarchi & Associates, Autoritatea Rezervatiei Biosferei si diversi consultanti tehnici.
Proiectul este unic in Delta Dunarii si chiar in Romania, pentru obtinerea clasificarii de cinci stele obtinandu-se o derogare speciala, argumentata prin paralelism cu cea din Anglia, deoarece legislatia din Romania nu prevedea posibilitatea de a exista un complex de vile de cinci stele. Complexul intruneste inclusiv conditia de a fi pozitionat la maxim 15 minute de un spital mare, dar si multe alte elemente obligatorii, iar din punct de vedere arhitectural este o locatie deosebita, care merita toata atentia.
Arhitectura si amenajari
6

Academia ospitalitatii

Autor: Raluca Dumitru
 
26 mai a reunit la Bucuresti, in salile Athenee Palace Hilton, in cadrul primei editii a Romanian Hospitality Forum, personalitati importante ale pietei hoteliere romanesti si internationale, alaturi de reprezentanti ai ministerului de profil, ai bancilor si firmelor de consultanta, pentru a pune in dezbatere oportunitatile de dezvoltare ale turismul romanesc si problemele cu care se confrunta investitorii din domeniu.
Eveniment
7

Prosoape si halate de baie la superlativ

Autor: Raluca Dumitru
 
Cititi despre un segment de produse care solicita permanent reinnoire si atentie la detalii, respectarea normelor legale, dar si asigurarea confortului oaspetilor: cel al prosoapelor si halatelor de baie. Aici veti gasi recomandari de la furnizori si tendinte in domeniu, pentru toate hotelurile si pensiunile care isi respecta clientii.
Focus
8

EUROCONF, Calitate si Personalitate!

Autor: SC EUROCONF
 
Compania Euroconf Targu Neamt este producator roman, din 1994, de prosoape si halate de baie, pentru piata interna si externa, din tesatura flausata de bumbac 100%, atat simple, cat si personalizate direct in tesatura. Portofoliul de clienti confirma calitatea si serviciile deosebite.
Text publicitar
9

Zece trucuri pentru reducerea costurilor

Autor: Patrick Pettenuzzo
 
„Zece trucuri pentru reducerea costurilor”. Ar fi, de fapt, mult mai multe de inventariat, in vederea controlarii optime a Materiei Prime si rezulta din observatiile diversilor consultanti din zona de management hotelier si de management al activitatii din alimentatia publica. Cu un cantar, o balanta pentru cantarit scrisori, un ciocan si cuie, va veti rezolva, curios nu?, multe dintre problemele care va afecteaza afacerea, limitandu-va pierderile de care, pana sa cititi articolul, nici nu erati, poate, constienti...
Management
10

Ora de mixologie

Autor: Dorelian Bellu
 
Marea majoritate a consumatorilor din Romania nu au niste preferinte rigide in ceea ce priveste cocteilurile, asa ca sunt deschisi la tot ce inseamna curent nou pe acest taram, cred distribuitorii de bauturi alcoolice premium. Aici intervine maiestria barmanului, iar furnizorii materiei prime sunt preocupati sa-l motiveze permanent pe omul care influenteaza gusturile clientilor. Un articol despre piata bauturilor pentru cocteiluri.
Focus
11

Stiri

Autor: Raluca Dumitru
 
Cititi in acest numar de revista stiri despre noi produse lansate pe piata, despre Targul ISSA Interclean, o importanta manifestare expozitionala pentru domeniul curateniei si al igienizarii, care a avut loc recent la Amsterdam, precum si, tot din sfera curateniei, despre cresterea semnificativa a vanzarilor pe care a inregistrat-o anul trecut grupul Holdmann.
Stiri
12

Este HoReCa o marca degenerata?

Autor: av. Elena Grecu
 
Specialistii in domeniu, nu numai din Romania, cunosc termenul HoReCa, o denumire care desemneaza activitatea specifica din hotelarie, restauratie, catering. Aflati, prin prisma unui specialist in marci comerciale, care este temeiul disputei pornite de la acest termen, intre Bilancia Exim, care l-a inregistrat ca marca proprie la OSIM in ianuarie 2002 si Eco Star Rel, care a demarat, la inceputul anului 2008, o actiune in decaderea marcii, in calitate de reclamanta, intrucat termenul HoReCa este larg folosit si nu mai ofera distinctivitate respectivei marci. Cati oameni mai stiu astazi ca Xerox si Adidas, de pilda, au fost candva marci inregistrate?
Legislatie
13

Investitii in hotelarie

Autor: Raluca Dumitru
 
Continuand seria demarata la numarul anterior de revista, va prezentam si in aceasta editie investii hoteliere de mare anvergura.
Stiri
14

„Famelie mare, remuneratie mica, dupa buget...”

Autor: Constantin Dragan
 
Desi suntem aliniati - cel putin teoretic - la standardele europene, mai avem mult de lucrat pentru a schimba mentalitatea celor care se gandesc doar la umplerea propriului buzunar. A construi o Carte de Vinuri adecvata unui local este unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tina seama patronii acestuia. La noi sunt inca putine locatii care se pot lauda cu un sommelier in organigrama, caruia i-ar reveni sarcina, dar si satisfactia de a crea o adevarata Carte de Vinuri! Articolul puncteaza elementele de care ar trebui sa se tina cont in conceperea si prezentarea acesteia.
Vinuri
15

Salatele, prospetime si sanatate – sfaturi de folos

Autor: Patrick Pettenuzzo
 
Vara este sezonul salatelor proaspete. Soiurile de otet aromat si uleiurile alimentare existente pe piata romaneasca va permit sa descoperiti, ca in joaca, amestecuri subtile de legume, fructe, branzeturi, condimente. O salata reusita este cea la care ati descoperit amestecul ideal intre savori, texturi, ca sa nu mai vorbim de culori, caci placerea de a privi primeaza, ca la orice alt fel de mancare, asupra placerii degustarii. Aflati cateva sfaturi care va vor fermeca oaspetii...
Alimentatie publica
16

Traiasca berea premium!

Autor: Elena Banulescu
 
Producatorii de bere vorbesc de maturizarea pietei, adica de cresterea si diversificarea consumului. In plus, ei remarca si tendinta consumatorilor spre produsele premium, ca urmare a cresterii puterii de cumparare.
Focus
Prezentare revista Inscrie-te sa primesti GRATUIT revista HoRes Inscrie-te pentru PUBLICITATE in revista HoRes
 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
150 euro bonus pentru cititorii revistei HoRes - promotie AIR FRANCE KLM ROMANIA
Lista nou intrati Detalii



 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14