|
|
Nr.Crt. |
|
Articol |
Rubrica |
1 |
 |
Bransa - identitate - profesiune de credinta
Autor: Lucian Nicolescu
Alaturi de o introducere succinta pentru aceasta noua editie a revistei HoRes, va aratam si motivele pentru care am ales sa prezentam o serie de locatii de pe litoral, prin ce se deosebesc ele de sumedenia de hoteluri de pe malul Marii Negre. In general, este vorba despre oameni si despre competenta lor.
|
Editorial |
2 |
 |
Complet, uman, special: Iaki
Autor: Lucian Nicolescu
Hotelul Iaki din Mamaia a devenit un reper in turismul de pe litoralul romanesc datorita multiplelor servicii si facilitati integrate si calitatii acestora. Un interviu cu directorul general, doamna Anca Nedea, ne arata care sunt motivatiile si unde se concentreaza munca din spatele acestui concept.
|
Cover Story |
3 |
 |
Get your business moving
Autor: Living Well
Firma Living Well, distribuitor oficial Technogym in Romania, vine in intampinarea dorintei hotelierilor de a atrage categorii cat mai largi de clienti, in special pe cei din categoria persoanelor active, care vor sa socializeze. Iata avantajele amenajarii unui centru wellness si calea obtinerii lui.
|
Text publicitar |
4 |
 |
Best Western Savoy: noul val in ospitalitate
Autor: Lucian Nicolescu
Best Western Savoy este unul dintre putinele hoteluri de pe litoral care au aderat la un brand international, asumandu-si responsabilitatea de a respecta anumite standarde. Acest lucru este insa spre binele afacerii, deoarece clientii au garantia ca vor obtine servicii la acele standarde. Iata un profil de business care merită studiat.
|
Profil de business |
5 |
 |
Fitness Solutions: ce inseamna sa construiesti o afacere profitabila in fitness
Autor: Fitness Solutions
Fitness-ul a devenit deja o industrie in care, pe baza unei cresteri a cererii, sunt investite tot mai multe fonduri. Un nume important in acest domeniu este Fitness Solutions, firma specializata in furnizarea de solutii complete pentru dezvoltarea afacerilor bazate pe fitness.
|
Text publicitar |
6 |
 |
Hotel del Mar - o noua definitie a elegantei
Autor: Lucian Nicolescu
La rubrica ”Arhitectura si amenajari”, va prezentam un hotel de 4 stele deschis in vara anului trecut, care a reusit deja sa impresioneze si sa atraga o multime de clienti. Este Hotel del Mar din Mamaia, o locatie realizata dupa cele mai exigente normative, care tinteste atat turismul de leisure, cat si cel de business.
|
Arhitectura si amenajari |
7 |
 |
Tehnologie de exceptie prin LG Electronics Romania
Autor: LG Electronics Romania
Oferta LG Electronics Romania pentru piata horeca include televizoare cu dotari interactive si solutii complete de afisaj digital cu ecran de inalta fidelitate si un software intuitiv, simplu de utilizat.
|
Text publicitar |
8 |
 |
Marina Regia Residence
Autor: Marina Regia Residence
In urma unei investitii de circa 35 de milioane de euro, anul acesta a fost inaugurat la Mamaia complexul Marina Regia Residence, care, cu o suprafata de 7 hectare, cuprinde 2 hoteluri, 46 de vile de lux, 4 restaurante, 6 baruri, piscina, 4 sali de conferinte, un centru SPA, un club de joaca pentru copii si o paja privata.
|
Text publicitar |
9 |
 |
Mese si scaune pentru HoReCa: tendinte, calitate, preturi
Autor: Lucian Nicolescu
Uniformitatea stilului, criteriile de evaluare a calitatii, tendintele in ceea ce priveste materialele utilizate pentru executia meselor si scaunelor - acestea sunt temele unui nou articol de la rubrica ”Focus”. Furnizorii specializati in mobilier HoReCa au raspuns cu informatii detaliate solicitarii noastre de a ne tine la curent.
|
Focus |
10 |
 |
Cosmetica hoteliera, intre ieftin si ecologic
Autor: Lucian Nicolescu
Piata cosmeticelor hoteliere a ramas o piata dinamica, orientata catre cresterea calitatii si a volumului consumat, iar curentul Eco si-a pus amprenta din plin asupra acestui domeniu. Iata considerentele pentru care am abordat acest subiect, incercand sa identificam preferintele hotelierilor, dar si ale clientului final.
|
Focus |
11 |
 |
Din oferta naturii
Autor: Hores 2002
Hores 2002 ofera unitatilor de cazare cosmetica hoteliera cu extract de Aloe Vera. Samponul/gelul de dus cu extracte naturale este prezentat in colectia “Exclusive by Hores”.
|
Text publicitar |
12 |
 |
Oferta Cleaning Logistic
Autor: Cleaning Logistic
Cleaning Logistic ofera hotelurilor, restaurantelor si celorlalte unitati HoReCa o gama larga de echipamente profesionale, accesorii si consumabile. Urmariti aici o lista mai detaliata si aflati de unde pot fi achizitionate.
|
Text publicitar |
13 |
 |
Pentru spalatorii complete: uscatoarele profesionale
Autor: Lucian Nicolescu
Un uscator profesional de rufe, ca echipament separat, este obligatoriu pentru orice spalatorie a unei unitati de cazare cu mai mult de 20 de camere. Ce inseamna un asemenea echipament ne spun specialistii in domeniu pe care i-am intervievat pentru acest articol tematic.
|
Focus |
14 |
 |
Restaurantul de hotel - o provocare pentru ospitalitate
Autor: Tinu Sebesanu, CEO Trend Hospitality
In ultima vreme, hotelurile reusesc tot mai greu sa-si mentina restaurantele proprii, din cauza competitiei cu restaurantele independente. Aflati din rubrica noastra de management hotelier care sunt cauzele si ce trebuie facut pentru a iesi din acest impas, privind catre conceptele de succes din Europa si din lume.
|
Management hotelier |
15 |
 |
HoReEquip va prezinta: Ozti
Autor: HoReEquip
Firma HoReEquip va ofera o gama ampla de echipamente si accesorii pentru unitatile de cazare, de alimentatie publica si de divertisment. Click aici pentru mai multe informatii.
|
Text publicitar |
16 |
 |
Inalta gastronomie, acum si la Bucuresti
Autor: Lucian Nicolescu
Guy Martin este cunoscut in toata lumea datorita restaurantelor care ii poarta semnatura. Incepand din aceasta primavara, numele lui s-a impus si la Bucuresti, unde a deschis restaurantul Bistro Epoque. In interviul pe care ni l-a acordat, am inteles secretele succesului sau: munca, ispiratia si optimismul.
|
Alimentatie publica |
17 |
 |
Yalco - solutii pentru hotel, restaurant si catering
Autor: Yalco Romania
Yalco Romania, subsidiara din 2007 a companiei grecesti Yalco, vine in intampinarea operatorilor din hoteluri si restaurante cu linii complete de portelanuri, pahare, tacamuri, vase profesionale, echipamente pentru bufet si multe alte produse.
|
Text publicitar |
18 |
 |
Arta de a gati: Guy Savoy, 3 stele Michelin, la Paris si nu numai
Autor: Patrick Pettenuzzo
Marele chef Guy Savoy si-a respectat intotdeauna furnizorii, astfel incat le-a dedicat un film documentar spre a le multumi pentru stiinta si munca lor exemplara. Selectarea furnizorilor este cu siguranta unul dintre secretele succesului sau pe plan international si al obtinerii celor 3 stele Michelin.
|
Alimentatie publica |
19 |
 |
Oltenia: alternativa romaneasca a Bordeaux-ului
Autor: somelier Bogdan Dumitrescu
Calitatea solului, clima si diversitatea soiurilor de vita de vie din Oltenia stau la baza unei indelungate traditii a vinului, chiar s-au facut comparatii cu faimoasa regiune Bordeaux din Franta. Iata cateva informatii despre aceasta zona viticola, utile pentru orice achizitor de vinuri.
|
Vinuri |
20 |
 |
Micul dejun in sistem bufet
Autor: Dr.ing. Gabriela Berechet, Director General S.C. CIT S.A.
Ne oprim in acest articol asupra acelor cerinte HACCP care vizeaza servirea micului dejun in sistem bufet. Sunt mentionate echipamentele necesare, obiectele de inventar, accesoriile, conditiile de temperatura s.a. care trebuie indeplinite.
|
HACCP |
21 |
 |
Romhotel 2011
Autor: Romhotel
Cea de-a XIX-a editie a expozitiei internationale de arhitectura, echipamente, dotari si mobilier pentru hoteluri si restaurante, Romhotel 2011, se va desfasura in perioada 3-6 noiembrie. Evenimentul se va desfasura concomitent cu Targul de Turism al Romaniei si va cuprinde o serie de manifestari, unele in premiera. Aflati aici detalii suplimentare.
|
Text publicitar |
22 |
 |
Seful de sala - o functie de maxima importanta
Autor: Patrick Pettenuzzo
Principalele responsabilitati ale unui sef de sala sunt de a coordona personalul, de a creste rentabilitatea restaurantului, de a gestiona si dezvolta relatiile cu clientii. Dar acesta poate face mult mai mult, daca isi intelege rolul si are pregatirea necesara.
|
Resurse umane |
23 |
 |
Modificari aduse Codului Muncii, cu efecte in industria ospitalitatii
Autor: Avocat Oana Albu
Codul Muncii a suferit insemnate modificari in legatura cu fisa postului, contractul de munca, criteriile de evaluare, regulamentul intern si multe altele. Dintre aceste noutati legislative, vom prezenta o serie de prevederi de care trebuie sa tina cont cei care activeaza in HoReCa.
|
Legislatie |
24 |
 |
Hotel Tourism & Leisure Investment Forum
Autor: Lucian Nicolescu
Reprezentanti de frunte ai unor cunoscute branduri internationale, profesori specializati in strategii de marketing, oficiali ai statului cu rol in dezvoltarea turistica a Romaniei s-au intalnit pentru cea de-a IV-a editie a evenimentului Hotel Tourism & Leisure Investment Forum. Cateva expuneri ne-au atras atentia in mod deosebit si am tinut sa vi le facem cunoscute.
|
Eveniment |
25 |
 |
Proiectare si consultanta pentru accesarea de fonduri nerambursabile in turism
Autor: Arh. Sabin Gabriel Ionescu
Concept Media ADV va ofera, prin arh. Sabin Ionescu, proiectare si consultanta de specialitate pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile in turism si agroturism. Masura 313, “Incurajarea activitatilor turistice”, este un program ce prevede co-finantare prin fonduri nerambursabile a investitiilor din domeniul turistic.
|
Text publicitar |
26 |
 |
Stiri
Autor: Lucian Nicolescu
In cadrul actualei rubrici de stiri, puteti citi despre investitii in derulare (Hotel Cismigiu, restaurantele Wienerwald, locatii ale grupului Trotter Prim) sau deja realizate (zona de turism balnear si Portul Turistic de la Mangalia).
|
Stiri |
|
|
|