PROMOTII
HoRes Conference 2021 si Conferinta Forever Young Magazine 2021
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Ansamblu rezidential de 5 blocuri
Lista noutati Detalii
STIRI
Proiect locuinta unifamiliala P+1E Corbeanca
Lista stiri Detalii
LOCATII
Hotel Wels
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

       LOCATIE [Lista locatii]
 
Acasa la Dracula
 
Localitate Poiana Brasov
Adresa Str. Poiana lui Stechil Nr. 22
Telefon +4-0372.689.800, +4-0268.262.057
Fax +4-0268.262.057
E-mail Apasa aici pentru a trimite e-mail!
Pagina web www.house-of-dracula.com
Persoana de contact
Functie
Telefon de contact
Mobil +4-0749.689.800
Tip locatie Hotel
 

Acasa la Dracula - Poiana Brasov

Povestea contelui Dracula fascineaza oamenii din lumea intreaga si multi vor sa aiba o experienta cat mai autentica in legatura cu aceasta legenda moderna, inspirata de Evul Mediu si devenita faimoasa prin cartea irlandezului Bram Stoker. Desi Romania nu a valorificat nici pe departe, la adevaratul potential, mitul lui Dracula, exista o serie de hoteluri, restaurante, cluburi care au preluat aceasta tematica, incercand sa o lege pe cat posibil de spatiul transilvanean, de obiective turistice precum castelul Bran, asociat deseori cu Vlad Tepes.
In acest context, unul dintre cele mai reusite concepte realizate in Romania este hotelul Acasa la Dracula (House of Dracula, in varianta engleza). Situat in statiunea Poiana Brasov, hotelul abordeaza tema de mai sus intr-o maniera necontaminata de kitsch, preferand sa ofere ospitalitate autentica, de inalta calitate, intr-o ambianta medievala, bine ancorata in standardele moderne de confort. ”Am incercat sa cream impresia de castel si de prezenta a lui Dracula evitand elementele de groaza, cu vampiri, varcolaci si sicrie, de care am reusit sa ne delimitam”, ne-a declarat doamna Simona Ivasciuc, directorul general al hotelului.


Acasa la Dracula este o investitie majoritar britanica (90% din capital). Conceptul, de asemenea, a apartinut investitorilor britanici, care si-au dorit o locatie deosebita in Romania. Initial, s-a urmarit crearea unui club exclusivist, orientat catre servicii specifice cazinoului si clubului de noapte, locurile de cazare fiind cumva complementare. Totusi, o evaluare mai atenta a pietei romanesti a avut ca rezultat adaptarea ideii de inceput, astfel ca s-a optat pentru un boutiqe hotel, care sa iasa totusi din tiparele clasice. Putem vedea astfel o unitate hoteliera cu o individualitate puternica, distincta, inclusiv datorita arhitecturii inspirate de Castelul Bran.
”S-a plecat de la dorinta de a aduce o clientela high-class, educata pentru acest tip de locatie, o clientela inca in formare in Romania. In prezent, structura este axata pe zona business, cu oaspeti preponderent romani, dar si numarul strainilor a crescut, atrasi de numele Dracula. Acestora li se organizeaza vizite in imprejurimi, mai ales la castelul Bran, la Sighisoara si Sinaia, uneori la Sibiu. Sunt angajati ghizi profesionisti, desi unii turisti prefera sa inchirieze masini, cu care sa parcurga anumite trasee”, arata doamna Simona Ivasciuc. ”Adaptandu-ne si pietei, ne axam pe cateva directii importante: una cu evenimente de amploare (mese festive, petreceri private, chiar si nunti), alta cu grupuri mai mici, de regula din top management, care vin aici pentru conferinte, seminarii sau intalniri de afaceri. Mai avem o clientela importanta pentru centrul SPA, in combinatie cu turismul de relaxare sau vacantele romantice”, completeaza dumneaei. Schiul este si el important in oferta, mai ales in anii cu zapada bogata. Desi nu este specializat pe acest gen de servicii, hotelul asigura transport spre partie, iar un spatiu de la parter a fost amenajat special pentru depozitarea echipamentelor de schi.
Hotelul are 5 camere single, 8 camere duble (dintre care una de lux), 3 apartamente si 2 spatii de cazare dispuse pe 2 niveluri, cu scara interioara (suite). Toate sunt dotate cu minibar, linie de telefonie internationala, televizor, acces la internet de mare viteza, avertizor de fum.
Conceptul initial nu s-a pierdut intru totul, spatii generoase ale locatiei fiind destinate zonei de food & beverage, respectiv entertainment. Sala de conferinte, cu valente multifunctionale, este utilizata si pentru servirea micului dejun. ”Imi place atat de mult acest spatiu, are o priveliste atat de frumoasa, incat nu pot sa privez clientii de ea, de aceea o folosim ca restaurant ”, declara directorul general al hotelului. Mai exista doua restaurante, unul de 170 de locuri si altul de 70 de locuri, la demisol, care este utilizat deseori pentru petreceri private sau ca discoteca. Fiecare dintre acestea are separeuri cu nume semnificative: Sala Misterelor si Sala Torturii. Meniul este unul traditional, dar preparatele vanatoresti de aici sunt tot mai apreciate in ultima perioada.
Construit in acela┼či stil, cu placari din tuf vulcanic adus din Italia si lemn baituit, barul ofera o atmosfera intima, fiind deschis de la 7.30 pana la ultimul client. Vara este folosita si terasa de la nivelul barului, care ofera o panorama de basm asupra Masivului Postavaru.


”In general, weekendurile sunt pline indiferent de sezon. Oaspetii vin iarna pentru zapada, vara pentru aerul placut. Nu in ultimul rand, vin pentru serviciile oferite, pentru personalizarea acestora. De exemplu, cuiva care vine sa stea la noi pentru a-si aniversa ziua de nastere, ii dam si un mic tort”, specifica doamna Ivasciuc. O serie de pachete promotionale sunt adaptate perioadei respective din an (Revelion, 1 Mai, Ziua Indragostitilor etc.). Bineinteles, exista pachete speciale si pentru cei care vin pentru centul SPA sau pentru diverse evenimente.
”Poate ca amplasamentul intr-o zona mai deschisa catre traficul rutier ne-ar fi avantajat cumva, dar castigul unei pozitii retrase vine din faptul ca este liniste - la urma urmei, acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii vin la Poiana Brasov”, incheie gazda noastra.

           

           

 

 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
Proiect pensiune P+1E, cu 7 camere
Lista nou intrati Detalii 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14