PROMOTII
Get Ready for SUMMER
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Proiect clasic hotel 5 stele, Bucuresti
Lista noutati Detalii
STIRI
Hotel Bicaz - Pirates Resort, Mamaia
Lista stiri Detalii
LOCATII
Shanghai
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

       LOCATIE [Lista locatii]
 
Crama Haiducilor
 
Localitate Cluj-Napoca
Adresa Str. Cometei nr. 12-14
Telefon 0264 438 385
Fax 0264 438 390
E-mail Apasa aici pentru a trimite e-mail!
Pagina web www.crama-haiducilor.ro
Persoana de contact
Functie
Telefon de contact
Mobil 0742 031 144; 0752 199 775
Tip locatie Restaurant
 

Crama Haiducilor - Cluj-Napoca

Bucataria romaneasca este reprezentata in Cluj-Napoca, la cel mai inalt nivel, de restaurantul Crama Haiducilor. Aceasta locatie reuseste sa se impotriveasca prejudecatilor despre ceea inseamna un restaurant romanesc, adaptand ospitalitatea traditionala, concomitent, la exigentele moderne ale industriei si la pretentiile consumatorilor experimentati. Inventivitatea si adaptabilitatea, si ele traditional romanesti, sunt furnizate corespunzator intr-o ambianta cu stergare, vase artizanale si lemn natur, dar la un standard cu care romanul nu prea este obisnuit, coplesit deseori de ideea ca ceea ce este popular trebuie sa fie musai ieftin si de o calitate tolerabila.

Ei bine, Crama Haiducilor este locul in care se poate sarbatori o onomastica, dar si organiza o intalnire de afaceri. Este potrivita atat clientului roman, cat si strainului care vrea sa aiba acces la spiritul gastronomic autohton. Spirit care poate fi oricand surprinzator. ”Traista raspopitului”, ”Gustarea cosasului”, ”Piept de pui cherchelit”, ”Sarmalute in vita de vie si varza, coapte in oale de lut in cuptorul lui Pintea”, "Platoul lui Iancu Jianu", "Tochitura haiduceasca", "Platoul lui Pintea" – carne de berbec, cotlet de porc, jumatati de pui, mititei, ficat de pui, carnati afumati, cartofi rantaluiti, ceapa, mamaliga, muraturi si sosuri, ... meniul abunda in denumiri care de care mai spectaculoase, trecand savorile preparatelor prin filtrul unor asocieri semantice care spun enorm despre traditiile noastre. Daca tine neaparat, clientul poate cere gin tonic sau Cuba Libre, dar ospatarul este mult mai chitit sa serveasca un rachiu de cirese vechi sau unul de pere.
 
Precum in vechile hanuri, deasupra salii de mese de la parter sunt amenajate, pe doua etaje, 6 camere, e drept la standarde un pic diferite de ceea ce ne imaginam ca fiind ”Moara cu noroc” a lui Slavici – ce ziceti de un enorm televizor cu plasma, o baie de vreo 15 mp sau de un fotoliu de masaj?

Artizanul acestui minunat concept nu este altcineva decat domnul Gheorghe Fatol, fostul proprietar al hotelului Rimini din Cluj-Napoca, pe care l-a vandut anul trecut. A pastrat totusi brandul Rimini, sub care functioneaza si Crama Haiducilor. Fire tenace si cu simtul realitatii, dumnealui a intuit la un moment dat lipsa de pe piata clujeana a unui restaurant traditional, de o alta factura decat ”bombele” studentesti, inghesuite prin cine stie ce subsoluri. ”Ideea s-a nascut in 2005, cand, fiind proprietarul hotelului Rimini, aveam foarte multi straini care nu se multumeau cu restaurantul hotelului, cautau ceva cu specific romanesc. Oferta clujeana era destul de saraca, astfel incat am gandit acest concept, pe care l-am si inregistrat la OSIM”, ne povesteste domnul Fatol. Ideile au fost puse in practica cu ajutorul unui designer, s-a pus la punct si un meniu cu materii prime naturale, iar succesul a fost imediat si rasunator: in 2007-2008, restaurantul era tot timpul plin. In total, este vorba despre 70 de mese, in restaurantul propriu-zis si pe terasa enorma care il inconjoara. ”Cei care vor sa stea afara vara, sub un acoperis totusi, pot iesi pe terasa, sub foisoare, printre pomi si verdeata”, ne arata proprietarul restaurantului. ”Am adus din Italia tei care aveau deja 5 - 6 m inaltime, ca sa se potriveasca conceptului meu”, isi aminteste dumnealui.

Locatia nu avea niciun farmec fara o crama generoasa, in care se poate petrece in voie, departe de priviri indiscrete. Aceasta crama exista, iar decorul are virtutea de a te transpune intr-un etern romanesc fara echivoc, din care mai lipsesc doar strigatele de veselie ale haiducilor. Strigate pe care le pot scoate la fel de bine oaspetii, transformati pe neasteptate in haiduci, de dragul vremurilor de altadata si poate si al vinului servit aici...

Pe langa acestea, Gradina lui Pintea gazduieste seri extraodinare in care traditiile culinare se impletesc cu cele ale folclorului. Am gasit aici, cantand live, Ansamblul National Transilvania impreuna cu Iuliana Bumbar si Dumitru Dobirican, personalitati cunoscute la nivel international ca reprezentand dansul si traditiile maramuresene. Dansatorii au interpretat jocuri alese din Maramures, Lapus si Tara Chioarului. Pe masa, oaspetii au gasit platoul rece haiducesc cu slanina, branza, toba, carnat, jumeri, telemea, ceapa, porodici, rulada cu slanina maramureseana, pasta de jumari, lapte de bou cu sorici umplut (sorici umplut cu carne tocata-n satar dat la cuptor, uns cu lapte de bou), tocana de purcel maramureseana cu pita calda de casa, placinta cu urda si marar, tuica de prune.

Marca "Crama Haiducilor" s-a extins si in centrul orasului, incepand cu luna iunie 2010. Localizata in centrul istoric, pe strada Emile Zola nr.2, dispune de 150-200 de locuri si este conceputa pentru diferite evenimente, serate, intalniri romanesti, degustari de vin, nunti sau botezuri.

                        

                

                                          

 

 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
150 euro bonus pentru cititorii revistei HoRes - promotie AIR FRANCE KLM ROMANIA
Lista nou intrati Detalii



 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14