PROMOTII
OFERTA SPECIALA MULTISOFT
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Proiect clasic hotel 5 stele, Bucuresti
Lista noutati Detalii
STIRI
Hotel Bicaz - Pirates Resort, Mamaia
Lista stiri Detalii
LOCATII
Hotel Wels
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

       STIRI Lista stiri
 
Fete de la Gastronomie
 
Invitatul special al celei de-a treia editii a Fete de la Gastronomie / Sarbatoarea gastronomiei va fi patiserul Yazid Ichemrahen, Campion mondial in patiserie si inghetata.
Yazid Ichemrahen, in varsta de 24 de ani, are deja un parcurs profesional de exceptie. De la o varsta frageda a inceput sa prepare prajituri, pasiunea pentru patiserie fiindu-i insuflata de cei doi copii ai familiei adoptive im mijlocul careia a crescut.

«Miercurea dupa-amiza dupa scoala, daca eram cuminte, recompensa mea era sa pregatesc o prajitura cu iaurt. (...) Vedeam in privirea celorlalti placere, ceea ce m-a impins mereu sa cer tot ce e mai bun de la mine insumi. Greselile mele, incercarile mele au fost ca un motor in viata mea pentru a avansa, pentru a ma autodepasi», a povestit Yazid Ichemrahen.
La varsta de numai 14 ani, Ichemrahen a devenit ucenicul celebrului ciocolatier si patiser Vincent Dallet, la Relais Desserts International, lucreaza apoi la Maison Pascal Caffet, distins cu titlurile de Meilleur Ouvrier de France si Campion mondial in patiserie. Ulterior deschide Patisserie des Reves la Paris alaturi de Philippe Conticcini si Angelo Musa, Meilleur Ouvrier de France si Campion mondial.
Cariera sa a continuat la celebrul restaurant La Chevre d’Or de doua stele Michelin, din Eze-Village, unde lucreaza alaturi de chef Didier Elena, recompensat cu doua stele Michelin.
«Am calatorit pentru a lucra pentru cei mai buni, ceea ce mi-a conferit rigoare si profesionalism. Educatia mea s-a consolidat prin intermediul muncii mele cu chef-ii pe care am avut sansa sa ii intalnesc. Am amintirea unuia dintre primii mei angajatori pe care ii admiram pentru titlurile sale de Meilleur Ouvrier de France si Campion mondial. El mi-a spus intr-o zi «responsabilitatile nu se dau, se asuma». Nu am uitat niciodata aceasta fraza, ea a devenit leitmotivul meu. Am evoluat foarte repede datorita acestei linii de conduita si faptului ca mi-am ales cu atentie anturajul profesional», a povestit Ichemrahen.
La varsta de numai 19 ani lucreaza ca chef patiser la restaurantul Cordeillan-Bage de doua stele Michelin in Gironde, alaturi de chef Jean-Luc Rocha, Meilleur Ouvrier de France si adjunct al celebrului chef Thierry Marx timp de 14 ani. Lucreaza apoi cu renumitul Joel Robuchon, numit «Chef of the Century» de catre ghidul Gault Millau in 1989, si Meilleur Ouvrier de France, la Hotel Metropole din Monaco, ca sous-chef patiser, si ulterior ajunge responsabil de cercetare si dezvoltare in cadrul grupului Blachere. In 2014, devine Campion mondial in patiserie si inghetata, si creeaza ulterior brandul YI Conseils.

Desert «Douceur feminine» realizat de Yazid Ichemrahen
 
«Campion mondial din 2014, pot astazi sa transmit valorile care ma anima si sa practic o meserie care este pentru mine o pasiune si un vis in fiecare clipa», a marturisit celebrul patiser.

Tort cu ciocolata realizat de Yazid Ichemrahen
 
Fete de la Gastronomie / Sarbatoarea gastronomiei, o serie de evenimente care celebreaza gastronomia franceza, va fi organizata in perioada 23-25 septembrie 2016, la Bucuresti, de catre Ambasada Frantei in Romania, Camera de Comert si Industrie Franceza in Romania, Institutul Francez din Romania si Business France alaturi de partenerii lor.
In fiecare an, Fete de la Gastronomie pune in valoare o tematica specifica care invita la descoperirea gastronomiei franceze. Tema aleasa pentru a ilustra editia de anul acesta este «Les cuisines populaires – Bucatele de zi cu zi». Tematica se refera la retetele folosite pentru mesele de fiecare zi, in familie sau alaturi de prieteni. Simboluri ale vietii cotidiene, aceste preparate sunt simple, accesibile si se hranesc din diversitatea lumii si imaginarul colectiv. Ele se reinventeaza in fiecare bucatarie personala, dar si in restaurante. Sunt preparate care valorizeaza produsele regionale, de sezon si care pun in evidenta experientele personale ale celor care le pregatesc.
Initiata in Franta in 2011, pentru a sarbatori intrarea in patrimoniul UNESCO a gastronomiei franceze, aceasta initiativa doreste sa valorizeze produsele specifice – de la materie prima la farfurie, modul lor de preparare, de prezentare, precum si toate serviciile care s-au dezvoltat in jurul acestei arte.
Fete de la Gastronomie s-a raspandit si la nivel international, pentru a promova produsele frantuzesti atat in randul expertilor, cat si in randul publicului larg.
Fete de la Gastronomie urmareste sa evidentieze oferta turistica gastronomica a Frantei, sa puna in valoare bogatia si calitatea ingredientelor gastronomiei franceze, sa incurajeze profesionistii din domeniul gastronomic valorizand calitatea muncii lor si sa ofere noi perspective atat pentru specialisti, cat si pentru amatori.
 
Nu uitati sa consultati pagina noastra de Facebook: www.facebook.com/fete.gastronomie.roumanie.

Print

BACK

 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
150 euro bonus pentru cititorii revistei HoRes - promotie AIR FRANCE KLM ROMANIA
Lista nou intrati Detalii



 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14