PROMOTII
HoRes Conference 2021 si Conferinta Forever Young Magazine 2021
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Ansamblu rezidential de 5 blocuri
Lista noutati Detalii
STIRI
Proiect locuinta unifamiliala P+1E Corbeanca
Lista stiri Detalii
LOCATII
Hotel Wels
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

       STIRI Lista stiri
 
Recuperearea Medicala pe intelesul tuturor
 
Recuperarea Medicala (RM), conform definitiei, este o specialitate medicala clinica independenta, responsabila de prevenirea, diagnosticarea, tratarea si managementul persoanelor cu afectiuni dizabilitante, indiferent de varsta, in vederea restabilirii functionalitatii si, implicit, cresterea calitatii vietii.
 
 
 
Din aceasta definitie, putem intelege importanta acestei specialitati medicale in diverse patologii, mai ales in perioada de convalescenta, pana nu demult neglijata.
 
Daca in trecut, obiectivul terapeutic era centrat doar pe vindecarea leziunii sau refacerea unui segment lezat, astazi demersul terapeutic include si preocuparea pentru redobandirea functiei acestei structuri, functie pe care natura nu o acorda spontan, intr-o convalescenta pasiva.
 
Recuperarea Medicala se desfasoara in mai multe etape:
- precoce, in cazul intervențiilor chirurgicale, pregatind organismul pacientului sa suporte mai bine momentul;
- etapa propriu-zisa, cand intervine activ pentru a readuce pacientul in cel mai scurt timp la nivelul functional optim, astfel incat reinsertia sociala si profesionala sa poata fi facuta cat mai rapid.  
 
Deosebit de important este si rolul pe care Recuperarea Medicala il joaca in profilaxie, adica in prevenirea aparitiei  problemelor de sanatate (exemplu: scolioze).
 
Recuperarea Medicala dispune de o paleta larga de metode si instrumente, care pot fi folosite izolat sau in diverse combinatii:
•    factori fizici - hidroterapia (tratamente in apa), termoterapia (implica fie caldura, fie gheata), masoterapia (diverse masaje, tehnici de manipulare), kinetoterapia (terapia prin miscare), ergoterapia (terapia ocupationala), pneumatoterapia (terapia cu inhalatii);
•    factori balneari specifici (ape termale, sulfuroase, sarate, namoluri, aerosoli etc.).
 
O lista, fara a avea pretentia de exhaustivitate, poate orienta asupra afectiunilor care pot beneficia de tratament de recuperare medicala:
- afectiuni neurologice: hemipareze, parapareze, tetrapareze, pareze de nervi periferice, neuropatii;
- afectiuni degenerative ale sistemului nervos: scleroza multipla, scleroza laterala amiotrofica, leuconevraxita etc.;
- afectiuni reumatice: artroze de genunchi, sold (operate sau nu), hernii de disc (operate sau nu), lumbago, lombosciatica;
- reumatism inflamator: spondilita ankilopoietica, poliartrita reumatoida, artropatii psoriazice etc.;
- reumatism abarticular: bursite, entezite, periartrite, fibromialgii;
- afecțiuni ortopedice: pre si postoperator fracturi, luxatii, disfunctii, artroplastii, algoneurodistrofii, tulburari de statica vertebrala, osteoporoza.
 
De asemenea, Recuperarea Medicala intervine cu succes in patologia cardio-vasculara, pulmonara, ginecologica, renala, sportiva.
 
Tratamentele de Recuperare Medicala sunt recomandate de un medic de specialitate, care intocmeste un plan de recuperare, ce constituie rezumatul strategiei terapeutice.
 
Recuperarea Medicala este o specialitate in care munca in echipa este de o importanta majora. Din acesta echipa fac parte: kinetoterpeuti, maseuri, asistenti medicali specializati in tratamentele fizio care, in baza planului terapeutic stabilit de medicul de specialitate si sub atenta sa indrumare contribuie, cu totii, la redarea functionalitatii si a starii de bine a pacientului. Aceasta echipa poate fi gasita in Provita Wellness Center, sediul din str. Docentilor nr. 12A, sector 1, Bucuresti. Ei vor fi alaturi de tine pana la o recuperare si echilibrare completa si totala a corpului tau si mai departe, pentru mentinerea acestora.
 
 
 

Print

BACK

 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
Proiect pensiune P+1E, cu 7 camere
Lista nou intrati Detalii 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14