PROMOTII
Get Ready for SUMMER
Lista promotii Detalii
NOUTATI
Proiect clasic hotel 5 stele, Bucuresti
Lista noutati Detalii
STIRI
Hotel Bicaz - Pirates Resort, Mamaia
Lista stiri Detalii
LOCATII
Shanghai
Lista locatii Detalii
Licitatii on-line GRATUIT Cerere de oferta Recomanda unui prieten
Ghid licitatii on-line Linkuri rapide
Referinte Presa
Cautare avansata dupa :
sau Toate firmele

       STIRI Lista stiri
 
Sommelieri recunoscuti, printre Barista si bucatari celebri, la Horeca Exporom
 
 
Barbati in tinute sobre, cu linguri de argint (simbolul sommelierilor - "tasse de vin") atarnate la piept, membri ai Ordinului Sommelierilor, tineri pictori in cafea de la SCAE Romania sau sculptori in legume de la ANBCT si in fondant de la HORECA School, cunoscuti participanti ai concursului Masterchef au fost prezentele picante ale ultimului eveniment HORECA Expo, desfasurat in perioada 14-17 martie 2013 la EXPOROM, cel mai nou centru expozitional situat in localitatea Pantelimon (Ilfov), la intersectia dintre DN3 si Centura Bucurestiului.
 
 
 
Sommelierul Dan Anghel are o veche experienta in domeniul prezentarii vinurilor romanesti. Isi aminteste cu mandrie cum l-a servit pe Valery Giscard D’Estaing prin anii ’70 la Bucuresti si cum se respectau standardele Michelin inca de pe atunci. Acum si-a impartasit experienta si mai tinerilor elevi ai liceelor de profil.
 
 
 
In standul Barmania, profesionisti ai genului prepara cocktail-uri exotice. Bogdan Nicolae este mandru atat de echipa sa de training in domeniu, cat si de absolventii scolii sale. “Tot mai multi tineri vin sa se specializeze la noi, pacat ca managerii romani nu constientizeaza ca doar profesionistii pot crea valoarea adaugata si de asemenea premizele pentru profit”, afirma el. Daca mai tanarul sau coleg, Cristi Coman, actualul campion WBC (World Barista Competition) vorbeste mai mult despre pasiune, Bogdan Nicolae, povesteste despre nevoia de profesionalism. Un vizitator specializat al expozitiei comenta: “pai scolile de bucatari, barmani, chelneri si sommelieri trebuiau sa apara inca din 1990, dar atunci toti se faceau doctori, ingineri, economisti.”
 
      

Cerasela Lungu e mult mai optimista. Scoala condusa de ea, Bella Italia, din Braila, are din ce in ce mai multi tineri pregatiti. Pretul unui curs este de 1.200 de lei pentru un bucatar si 1.000 de lei pentru un bucatar sef. “Suntem disponibili si flexibili. Putem sa ne deplasam in tara. Punem accent mult pe orele practice” explica tinerilor interesati de un curs de profil. Are toate acreditarile CNFPA. La fel ca si Bogdan Nicolae, nu s-a gandit inca sa acceseze fonduri europene.
 
       

Intr-un spatiu generos s-a organizat un maraton de prezentari culinare si degustari de vinuri. De la profesionisti ca Stefan Bercea, Don Mariano, Petrisor Tanase, Silivian Miron, Sidia Sissoko, maestri ai gastronomiei, sau Sergiu Nedelea care e nu numai un fin connaisseur al vinului, ci si un mare povestitor, participantii au putut invata cum se cuibareste mai bine homarul in fois-gras, ce rol are supa de creveti in amestecul spumei de pui, dar mai ales cum se asorteaza papila gustativa cu taninul de vin, “toate intr-o magie a poftelor”, asa cum spunea unul dintre profesionisti.
 
   
 
   

Expozantii, printre care s-au remarcat: Metro, Conti Grup, Food Industries, Simex Grup, Yalco Romania, UV Forest, Ianni Prod Com, T&C Net, Novo Parts, IT Genetics, Tan-Viet, AMC Spania, Risto Chef, Concept Hotels, Sensio, Valentino Tesutti, Tuzson Design, Framinor, Electro Brand, Ber’s New Solutions, Bakery Technology, All for Cleaning, Boxspring, Gastrotech, Fresco Proiect, au vandut la preturi reduse.

Editia din acest an, la care au participat in jur de 400-500 de vizitatori specialisti, s-a bucurat de un spatiu mai deschis, cu o mai buna pozitionare a standurilor, la care vizitatorii nu au venit doar sa adune pixuri si pliante, conform declaratiilor mai multor expozanti.

Pentru orice informatie cu privire la desfasurarea evenimentului, ne puteti scrie la pr@exporom.com, persoana de contact fiind Romina Stancu, PR MANAGER EXPOROM (0752.206.745).
 
 
Complexul Expozitional EXPOROM:
Strada Biruintei, nr 98, Pantelimon, judetul Ilfov
Mobil: 0752.206.745
E-mail: pr@exporom.ro 


Print

BACK

 

REVISTA HoRes, supliment informativ al catalogului HoRes
Revista HoRes nr. 32
Arhiva revista Nr. curent
NOU INTRATI IN HoRes
150 euro bonus pentru cititorii revistei HoRes - promotie AIR FRANCE KLM ROMANIA
Lista nou intrati Detalii



 
Inscriere
BACK TO HOME | PREZENTARE CATALOG | PREZENTARE CD | OFERTANTI PRODUSE SI SERVICII | EDITORIAL | CONTACT
Licitatii on-line GRATUIT | Ghid licitatii On-line | Cerere de oferta | Linkuri rapide | Recomanda unui prieten | Referinte
Promotii | Noutati | Stiri | Locatii | Revista HoRes | Nou intrati in HoRes | Guest book | Presa


Hores Catalog pentru managerii din unitatile de cazare, alimentatie publica si agrement. Baza de date cu furnizori si produse - Editia 14